τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 στις 11.00

Πορεία για τη φασιστική εμπρηστική επίθεση στον Αγρό

23/12 Φασιστική εμπρηστική επίθεση δέχτηκε ο Αγρός, το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση

Τα θρασύδειλα φασιστοειδή διέρρηξαν παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου και αφού μπήκαν, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά σε διάφορα σημεία του χώρου. Η φωτιά σβήστηκε λίγο αργότερα από οχήματα της πυροσβεστικής. Στο πέρασμά τους, κατέστρεψαν και το μικρό σπορείο, όπου φιλοξενούνταν τα νεαρά φυτάκια μέχρι να φυτευτούν στο χωράφι [το πρώτο σπορείο είχε καταστραφεί από τις μπουλντόζες του δημάρχου ιλίου πριν από λίγους μήνες…]. Οι ζημιές είναι μόνο υλικές και ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Από τις 16 Μαΐου, ο Αγρός στο Πάρκο Τρίτση, αποτελεί χώρο ζωής και ελευθερίας μέσα στο εγκαταλελειμμένο και εμπορευματοποιημένο τοπίο του Πάρκου. Μέσα από τη συλλογική καλλιέργεια της γης, την οργάνωση και φροντίδα του χώρου, τις σταθερές εβδομαδιαίες συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις, τις παρεμβάσεις σε σχέση με ζητήματα του Πάρκου και γενικότερα σε σχέση με τα αναπτυξιακά σχέδια και την καταστροφική τους επέλαση όπως και με άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, τη συνεύρεση με όρους μακριά από λογικές εξατομίκευσης, καταδεικνύουμε πώς μπορούμε να συλλογικοποιούμε πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, αντιεμπορευματικά, μακριά από κάθε είδους εξουσίες και διαμεσολαβητές. Αυτό ήταν που προφανώς ενεργοποίησε τα ανερμάτιστα μυαλά των φασιστοειδών: οι ανταγωνιστικές θέσεις και δράσεις μας προς τις κυρίαρχες λογικές, η απειλή διατάραξης της δύσοσμης καθημερινότητας στις περιοχές μας, μέσα από τη ζωντάνια και την αμεσότητα του εγχειρήματος.

Είναι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και δράσης που τους ενόχλησαν και σε άλλους αυτοοργανωμένους αναρχικούς-αντιεξουσιαστιικούς και κοινωνικούς χώρους. Οι εμπρηστικές επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και στην κατάληψη Villa Amalias, η επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, στο στέκι μεταναστών στα Χανιά, στο στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη και πιο πρόσφατα στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη, είναι κάποιες μόνο επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Η επίθεση στον Αγρό επιβεβαιώνει την ενόχληση που προκαλούν τα εγχειρήματα που πραγματώνουν ανυποχώρητα την ανυπακοή στον κόσμο της εξουσίας, τη ρηξιακή άρνηση να παραδώσουμε τις τύχες μας στα χέρια των κυρίαρχων. Τα χτυπήματα αυτά είναι επιθέσεις σε έναν κόσμο που αρνείται να υποταχθεί.

Αντίστοιχοι φόβοι προκαλούν τη συστηματική και με όλα τα μέσα στοχοποίηση των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών πρακτικών και χώρων από το κράτος. Οι χώροι αυτοί -που μετά την εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη πληθαίνουν- αποτελούν πυριτιδαποθήκες για την εξουσία, που βλέπει με μεγάλη ανησυχία την επαφή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων με πρακτικές αλληλεγγύης, αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Και οι τόνοι λάσπης από τα παπαγαλάκια των media που -κατά παραγγελία των πολιτικών τους αφεντικών ή και χωρίς αυτά- μιλάνε για αντικοινωνικά, εγκληματικά στοιχεία και κουκουλοφόρους, σχετίζονται ακριβώς με την προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απονοηματοδότησης των αναρχικών/αντεξουσιαστικών προταγμάτων.

Να σημειώσουμε ότι από τον Οκτώβρη και μετά, με την ανάληψη της εξουσίας από τη σοσιαλιστική πολιτική διαχείριση που θέλει να πλασάρει την αστυνομία ως προστάτη του πολίτη και υπερασπιστή της έννομης τάξης και της δημοκρατίας, οι προηγούμενες συμπράξεις φασιστών και μπάτσων, αφού κρίθηκαν ως αποτυχημένες επικοινωνιακά, έδωσαν τη θέση τους στις επιθέσεις στα σκοτεινά από τους παρακρατικούς. Η ιστορία είναι γνωστή κι από παλιά: ο κρατικός ιδεολογικός και κατασταλτικός πόλεμος ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» συμπληρώνεται από τα παρακρατικά χτυπήματα. Δεν είναι τυχαίο που το πράσινο φως για τις επιθέσεις, έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης, αναγγέλλοντας πιθανή έξαρση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, κλείνοντάς τους πονηρά το μάτι να αναλάβουν δράση. Έτσι, στο γενικότερο κλίμα πίεσης από την επίσημη κρατική καταστολή (με την εισβολή στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο και τις 22 συλλήψεις, την εισβολή στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο στα Γιάννενα, τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και τις κατασκευασμένες συλλήψεις και ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων στις 5,6 και 7 Δεκέμβρη, την εκκένωση της κατάληψης Παπαδοπέτρου στα Χανιά και ένα σωρό άλλα- συνδράμουν και οι παρακρατικοί.

Όμως το ξαναείπαμε: τα χτυπήματα στα σκοτεινά δε δηλώνουν παρά τον τρόμο που τους προκαλούν οι ανοιχτοί πολιτικοί κοινωνικοί χώροι, εκεί που η αμφισβήτηση και η ρήξη με τις κυρίαρχες εξουσιαστικές δομές εκμετάλλευσης των μη προνομιούχων και της λεηλασίας της γης, πραγματώνεται με όρους συλλογικούς-συντροφικούς, χωρίς αρχηγούς, εμπορευματικές σχέσεις, κομματικούς εγγυητές, χρηματοδότες και ψευτοευαισθησίες, με μόνο οδηγό τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Και αυτά είναι απρόσβλητα στα νυχτερινά τραμπούκικα χτυπήματα.

Οπότε… έχουν κάθε λόγο να τρομάζουν…

Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΩΧΡΙΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 30/12/2009

  • 18:00 Μικροφωνική στην πλατεία Ιλίου

Κυριακή 3/1/2010

  • 10:00 Μικροφωνική στο σιντριβάνι, στο Πάρκο Τρίτση
  • 12:00 Ενημέρωση για την επίθεση και την πορεία των εργασιών
  • Συζήτηση ανταλλαγής σκεπτικών για τις φασιστικές επιθέσεις

Πέμπτη 7/1/2010

  • 18:00 Μικροφωνική στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων

Σάββατο 9/1/2010

  • 11:00 Συγκέντρωση-Πορεία από πλατεία Αγ. Αναργύρων

πηγή : http://eleftherosagros.blogspot.com/2009/12/2...

Πορεία για την φασιστική εμπρηστική επίθεση κατά του αγρού. σάββΑτο, 9 γενάρη,skip to main | skip to sidebar

Αγρός

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010

Πορεία για την φασιστική εμπρηστική επίθεση κατά του αγρού. σάββΑτο, 9 γενάρη,