Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.30

Παρέμβαση–συγκέντρωση ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πανελλαδικά, αλλά και στο Ηράκλειο τις τελευταίες ημέρες, μόνο αποσπασματικά και τυχαία δεν είναι. Η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ ενάντια σε αγωνιστές φοιτητές, οι συλλήψεις, η αστυνομική βία και τρομοκρατία που εκδηλώθηκε ανήμερα της 17ης Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, η επίθεση στην κατάληψη του Ευαγγελισμού, είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις στοχεύσεις και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο «αναπτυξιακός» νόμος, το κτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, ο νέος αντιδραστικός ποινικός κώδικας, η αστυνομοκρατία, και τα πρόστιμα, συνθέτουν το πάζλ της αντεργατικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρώντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, λεηλατεί τα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας "γη και ύδωρ" στο κεφάλαιο. Οι εναπομείνουσες λαϊκές κατακτήσεις και ελευθερίες, τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, αποτελούν για την κυβέρνηση της ΝΔ τροχοπέδη στην κερδοφορία του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, προς όφελος των οποίων λειτουργεί. Για να προχωρήσουν όλες οι αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία, στην παιδεία, στα κοινωνικά δικαιώματα, γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δόγμα "Νόμος και τάξη".

Ο κατασταλτικός παροξυσμός δεν είναι υπερβολές της ΕΛΑΣ, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ξέρει πως για να περάσει τη σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική, που εμπεδώνει τη φτώχεια και την λεηλασία σε βάθος δεκαετιών, χρειάζεται να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία, να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται. Η επιλογή αυτή στηρίζεται από συστημικά ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν τα ψέματα της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενισχύοντας τη συνολική προπαγάνδα τους για μια εικόνα γενικευμένης «ανομίας», από την πλευρά των αγωνιζομένων, που πρέπει να παταχθεί.

Η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Όπως έδειξαν και οι συγκλονιστικές σε όγκο και παλμό πορείες για το Πολυτεχνείο σε όλη την Ελλάδα, οι μαζικές εκδηλώσεις για την εξέγερση, αλλά και η ανατρεπτική παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο λοκ άουτ και την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, έδειξαν ότι υπάρχει δρόμος για την ανατροπή τους.

Ως πολιτικοί φορείς που συγκροτούμε αυτήν την επιτροπή, θεωρούμε ότι ο δρόμος αυτός, είναι ο δρόμος της ανάπτυξης ενός μαζικού - αγωνιστικού κινήματος, της συνάντησης νεολαίας και εργαζόμενων και της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός στο σύνολο του, μπορεί και πρέπει να σταθεί στις δικές του αστείρευτες δυνάμεις και με τους αγώνες του να κινηθεί στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής, να υπερασπίσει και να διευρύνει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συγκεκριμένα ενόψει 6ης Δεκεμβρίου εκτιμούμε ότι και στο Ηράκλειο το κλίμα κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας θα κορυφωθεί. Η πρώτη επίθεση των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό, σε συνδυασμό με το τελεσίγραφο εκκένωσης των καταλήψεων, είναι ενδεικτικές κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και ιδεολογικές αναφορές, αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στις καταλήψεις ως κομμάτι της ευρύτερης πολιτικής της καταστολής και τρομοκρατίας από όλες τις κυβερνήσεις. Έτσι ενώ δείχνει να απευθύνεται σε συγκεκριμένους χώρους (Εξάρχεια, καταλήψεις κλπ), η βασική στόχευση είναι το ίδιο το λαϊκό κίνημα, οι συνδικαλιστικές, δημοκρατικές ελευθερίες, τα πολιτικά δικαιώματα. Είναι ο εχθρός λαός που ακόμα και τώρα που το λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση, δείχνει να το φοβάται για να μη ξαναζωντανέψει.

Ακριβώς για αυτό θεωρούμε ότι και στο Ηράκλειο, οι πολίτες οφείλουν να σταθούν ενάντια στην προσπάθεια εκκένωσης του Ευαγγελισμού, ενάντια στην καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, την αντιδραστική πολιτική που πρεσβεύει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και προς υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου .

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, επίσης δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Το αντίθετο, συναινούν και συμβάλλουν στις επιλογές της κυβέρνησης. Με όρους κινήματος επιβάλλεται να τεθούν προ των ευθυνών τους βρίσκοντας μας απέναντί τους.

Να παλέψουμε για:

● ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΛΑΟΥ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

● ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!

● ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

● ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

● ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

● ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ / ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

Καλούμε σε:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5/12, ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ 18:30

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12 , ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ 18:30

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου

ΚΚΕ-μλ

Κόκκινο νήμα

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…