Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 21.00

Bar αλληλεγγύης

Στις 21 Νοεμβρίου ο υπουργός Δημοσίας τάξης εξήγγειλε τελεσίγραφο 15 ημερών για την εκκένωση των στεγαστικών και πολιτικών καταλήψεων. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είτε τα άτομα που συμμετέχουν σε κατειλημμένες δομές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα κτίρια οικειοθελώς είτε θα τα εκκενώσει το κράτος με παρέμβαση της αστυνομίας. Πρώτη φορά ανακοινώνεται μία μαζική κατασταλτική επιχείρηση εις βάρος των δομών αγώνα, η οποία στρέφεται ενάντια στις καταλήψεις αλλά και στο αναρχικό κίνημα συνολικά.

Σαν πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι συνολικός και δεν διαχωρίζεται από τον γενικότερο αγώνα ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Η απόφαση μας να συμμετέχουμε στην κατάληψη Mundo Nuevo αποτελεί μία πολιτική επιλογή, θεωρώντας τους εαυτούς μας κομμάτι του ευρύτερου κινήματος. Για εμάς οι καταλήψεις δεν αποτελούν απλά κτίρια κενά νοήματος, αλλά χώρους ελευθερίας, αυτοοργάνωσης και εναντίωσης στο υπάρχον κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα. Είναι μέρη συνάντησης, συνδιαμόρφωσης και καλλιέργειας μίας πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας, λειτουργώντας ως μικρογραφίες ενός μελλοντικού κόσμου, όπου δεν θα υπάρχει καμία μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο

Αναγνωρίζουμε ότι οι εκκενώσεις δεν εκκινούν ούτε κατά διάνοια από την ανάγκη χρησιμοποίησης των κτιρίων από τους ιδιοκτήτες, αλλά είναι ένα στοχευμένο χτύπημα του κρατικού μηχανισμού ενάντια σε ότι καταφέρνει να αποδείξει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Επιλέγουμε να υπερασπιστούμε την κατάληψη στην οποία συμμετέχουμε και να σταθούμε αλληλέγγυες σε κάθε δομή αγώνα που απειλείται από το κράτος, δηλώνοντας ότι οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

prwtexovoulia_exgunaikwnex1@riseupex.net

https://prwtovouliagunaikwnskg.wordpress.com/