τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

Συνέχιση της συνέλευσης για την οργάνωση εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων

Πέμπτη, στις 18:00, στο κτίριο Γκίνη-Πολυτεχνείο, καλούμε για την συνέχιση της ανοιχτής συνέλευσης για την διοργάνωση εκδήλωσης και γλεντιού στην πλατεία Εξαρχείων στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή. Ένα γλέντι και μια εκδήλωση αντίστασης στο κράτος και την καπιταλιστική ανάπτυξη, μια εκδήλωση αλληλεγγύης σε μετανάστες/-ριες, στους χώρους και τους τόπους του αγώνα.

Ο δήμος Αθηναίων είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της καταστολής και της βίαιης ανάπτυξης που υφίστανται οι γειτονιές μας. Ο Μπακογιάννης και η παράταξή του "Αθήνα Ψηλά", μαζί με τους υπόλοιπους καλοθελητές έχουν αναλάβει την πώληση της Αθήνας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο σε κάθε πιθανό αφεντικό. Πουλάνε στους παγκόσμιους τσιφλικάδες των κτηματομεσιτικών, τους μαφιόζους-επενδυτές και τον κάθε ντόπιο κερδοσκόπο τα σπίτια των κατώτερων τάξεων, τις πλατείες κοινωνικοποίησης των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, εκτοπίζοντάς τους όλο και πιο μακρύα από τους τόπους που εργάζονται, φοιτούν, ζουν και αγωνίζονται. Το νεοφιλελευθερο επιτελείο με τον χιπστερο-αρχηγό του, γνήσιο τέκνο της ντόπιας πολιτικής οικογενιοκρατίας και της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ , σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να πουλήσουν τον βίαιο εκτοπισμό, ως μια πολιτισμική αναβάθμιση. Ντύνουν την βία και την εκμετάλλευση με κόκκινες κορδέλες, φώτα και πληρωμένες μελωδίες και ο αθηναικός λαός εκστασιάζεται στο θέαμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος Αθηναίων οργανώνει στην πλατεία Εξαρχείων στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα κυριακή, μια εκδήλωση-βιτρίνα των βίαιων σκοπών του. Ως αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες, αναρχικοί αναρχικές, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες με τις πολλές καταγωγές και κουλτούρες, να απαντήσουμε με μια πραγμάτική εκδήλωση των από τα κάτω. Να συναντηθούμε στην πλατεία και στους δρόμους, στον φυσικό μας χώρο, εκεί που πρέπει να είμαστε, εκεί που χτίζονται οι ζωές όσων δεν χωράνε και δεν θέλουν τα ψεύτικά τους πανηγήρια, τα μαγαζιά τους και τα σαλόνια τους.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες και όποιο/α θέλει να προσφέρει στο πολιτικό ή πολιτισμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων της μέρας να συναντηθούμε και να οργανώσουμε από κοινού μια γιορτή αγώνα.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81252/