Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Έκτακτη συνέλευση για την εκκένωση των καταλήψεων του Κουκακίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

Καλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη στις 18.00 στο Πολυτεχνείο(κτ. Γκίνη)

Το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων. Οι καταλήψεις είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση των γειτονιών, είναι αγώνας ενάντια στον εγκλεισμό και τον εκτοπισμό των σωμάτων μας, ενάντια στον εκβιασμό των αφεντικών και την καταστολή των μπάτσων, είναι η υλοποίηση της αυτό-οργάνωσης, της αλληλεγγύης, οι χώροι απελευθέρωσης από την τυραννία του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας. Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία.

Η Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου μετρά 2,5 χρόνια ζωής και είναι μία πολυεθνική κοινότητα με διαφορετικές έμφυλες και ηλικιακές ταυτότητες οπού συνυπάρχουμε με μη ανθρώπινα ζώα. Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία και τον ρατσισμό αποτελεί για εμάς ένα διαρκές ζητούμενο. Πέρα από το στεγαστικό κομμάτι έχουμε δημιουργήσει δομές όπως η δανειστική βιβλιοθήκη, η δομή δημόσιου μπάνιου και πλυντηρίου, το free shop και το κομπόστ στον λόφο Φιλοπάππου επιδιώκοντας την εκπλήρωση των αναγκών και των επιθυμιών μας μακριά από τη διαμεσολάβηση του κράτους και του χρήματος. Συμμετέχουμε στους καταληψιακούς αγώνες και γι'αυτό είμαστε κομμάτι της ανοιχτής συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών-τριών, μεταναστών, προσφύγων και αλληλέγγυων. Βασική μας επιδίωξη ήταν και θα είναι η δημιουργία σχέσεων με τους γείτονες και τις γειτόνισσές μας και η σύνδεση με τους τοπικούς αγώνες. Για αυτό το λόγο συμμετέχουμε στον αγώνα για έναν ανοιχτό λόφο Φιλοπάππου ενάντια στις απόπειρες περίφραξής του από τον Δ. Αθηναίων και την αρχαιολογική υπηρεσία. Ακόμη, παρακολουθούμε ενεργά τη συνέλευση κατοίκων ενάντια στην βραχυπρόθεσμη μίσθωση και την αυξανόμενη τουριστικοποίηση. Πρωτοβουλιακά συμμετέχουμε σε αγώνες για την απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ζώων, ενάντια στα κέντρα κράτησης και στους αγώνες των γυναικών και των LGBTQI ατόμων. Τέλος, στηρίζουμε τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων.

Η κοινότητά μας αποτελείται από τρία σπίτια: H Ματρόζου 45 νομικά ανήκει στο νοσοκομείο του Ευαγγαλισμού και μετά από μήνυση της διοικήτριας Παναγιώτας Γκουλάκη-Μητσάκη εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2018. Η Παναιτωλίου 21 ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα είναι υπό τη διαχείριση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων που πρόσφατα σε ένα κρεσέντο προοδευτισμού μετονομάστηκε σε "Γεν. Γρ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων". Τέλος, το σπίτι της Αρβάλη 3, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσα μαζικής εξαπάτησης έχει άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και τα τρία σπίτια της κοινότητας βρίσκονται στο Κουκάκι, μία περιοχή που έχουμε δει να αλλάζει με ακραίους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα δεχόμενη μία επίθεση εξευγενισμού: Οι μόνιμες κατοικίες μετατρέπονται σε airbnb διαμερίσματα και συνεπώς οι κάτοικοι εκτοπίζονται, τα ενοίκια αυξάνονται, ο δημόσιος χώρος περιορίζεται και στη θέση του ξεφυτρώνουν "εναλλακτικά" μαγαζιά, ακόμα και τμήματα σχολείων της γειτονιάς κλείνουν αφού μειώνεται ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών. Σε όλη αυτή την εκστρατεία πιστός σύμμαχος ο δήμος Αθηναίων με τον Μπακογιάννη να υπόσχεται προεκλογικά "επίθεση πολιτισμού" για όλο το κέντρο, δέσμευση που φαίνεται να εκπληρώνει φυτεύοντας μπάτσους και λουλούδια στα Εξάρχεια. Σ'αυτά τα πλαίσια, η παρουσία αναρχικών στις γειτονιές αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα τόσο για τους επενδυτές όσο και για το ίδιο το κράτος αφού ο αναρχικός χώρος (αγωνιζόμενος ενάντια στα εκμεταλλευτικά-¨αναπτυξιακά¨ σχέδια καθώς και στην ίδια τη φύση της κρατικής δομής) αποτελούσε πάντοτε τον νούμερο ένα ¨εσωτερικό εχθρό¨ κάθε κρατικού διαχειριστή. Εμείς από την πλευρά μας, πηγαίνοντας κόντρα στο θεσμό της ιδιοκτησίας, θεωρούμε ότι η πρακτική της κατάληψης αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο ζήτημα της στέγασης. Επιλέγουμε λοιπόν να μπούμε στα άδεια σπίτια, να τους δώσουμε ζωή αλλά και να χτίσουμε μέσα σε αυτά τις καθημερινότητες μας όπως εμείς τις φανταζόμαστε!

Τους τελευταίους μήνες οι κρατικές επιθέσεις ενάντια στους απελευθερωμένους χώρους και τα αγωνιζόμενα ή/και καταπιεσμένα υποκείμενα έχουν αυξηθεί. Το προηγούμενο διάστημα ο Σύριζα απευθυνόμενος στο δικό του εκλογικό κοινό εκκένωσε 28 καταλήψεις μαζί και την Ματρόζου 45. Η δεξιά κρατική διαχείριση τώρα φαίνεται να ποντάρει στο δόγμα νόμος- τάξη- ασφάλεια. Έτσι, με τους μπάτσους αλλά πλέον και με την αντιτρομοκρατική μπροστά, η ένταση και το εύρος των κατασταλτικών επιχειρήσεων έχουν χτυπήσει κόκκινο: Εκκενώσεις μεταναστευτικών και αναρχικών καταλήψεων, χτίσιμο ζώων μέσα στο εκκενωμένο κτήριο της Βανκούβερ, εβδομαδιαίες επιθέσεις με ξύλο και εκδικητικές συλλήψεις στο σωρό στα Εξάρχεια (βλ. περίπτωση Λ. Γούλα), lock out στην ΑΣΟΕΕ και εισβολή στο Στέκι, εισβολή των ματ στη Σχολή όταν κομμάτι των φοιτητών-τριών προσπάθησε να την ανοίξει, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα, ψήφιση του νόμου για το Άσυλο μέσα στο καλοκαίρι, προφυλακίσεις αναρχικών (Χ. Κορτέσης), απαγωγές από την αντιτρομοκρατική και εισβολές σε σπίτια συντρόφων-ισσών, απελάσεις μεταναστών-τριών ή κράτησή τους σε φρικτές συνθήκες ( βλ. κολαστήρια Π. Ράλλη και απεργία πείνας μεταναστριών), αδειοδοτήσεις σε καταστροφικές για τη φύση επενδύσεις (Άγραφα), τοποθέτηση διμοιριών μέσα στα Εξάρχεια με τους ματατζήδες να κοζάρουν και τραμπουκίζουν όποια και όποιον περνάει από μπροστά τους. Αναφορικά με τις εκκενώσεις σημειώνουμε πάλι τη συνδρομή του Δ. Αθηναίων ο οποίος έχει αναλάβει το τσιμέντωμα των σπιτιών όπως επίσης και τον ενορχηστρωτικό ρόλο του Υπ. ΠροΠο και του Χρυσοχοίδη. Κομβικός σε αυτή την εκστρατεία είναι και ο ρόλος των καθεστωτικών μμε τα οποία ταΐζουν τον κόσμο με τρόμο από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλώντας για απελπισμένους πολίτες που φοβούνται να βγουν απ'τα σπίτια τους, για πανικόβλητους φοιτητές-τριες που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και για αδίστακτους τρομοκράτες. Δεν είναι τυχαίο που πλέον τις επιχειρήσεις των μπάτσων συχνά συνοδεύει μία κάμερα για να απαθανατίσει κράνη, γάντια, άδεια μπουκάλια, αφίσες και άλλα ''επικίνδυνα'' αντικείμενα που απειλούν την νομιμότητα. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι πως όλες οι παραπάνω κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν. Αντίθετα, μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν. Καταπιεσμένες και εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου ενώνουν σιγά σιγά τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους για το τέλος του εξουσιαστικού καθεστώτος, για ένα κόσμο ισότητας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602052/


Έκτακτη Ενημέρωση

Μόλις εκκενωσαν και τις τρεις καταλήψεις του Κουκακίου. 40 περίπου αλληλέγγυοι βρίσκονται κοντά στις καταλήψεις και φωνάζουν συνθήματα. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.Ισως να υπάρχουν και προσαχθεντες από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς βρωμόμπατσοι της Δέλτα παρενοχλουσαν αλληλέγγυο κόσμο.Καλούμε στην ΓΑΔΑ στις 10:00 για συμπαράσταση και έκτακτη συνέλευση στο Γκίνη στις 18.00 αυστηρά, για να δώσουμε τις απαντήσεις που τους ταιριάζουν.

Όταν η υπακοή γίνεται νόμος, η ανυπακοή γίνεται καθήκον.

Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό, πάντα θα δραπετεύει.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602051/