Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

Ανοιχτή συνέλευση για την εκκένωση της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου

Καλούμε στην Ανοιχτή Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/τριών, αλληλέγγυων στην οποία συμμετέχουμε σαν κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου για τη συνέχιση των δράσεών μας, την ΤΡΙΤΗ 24/12 στις 19.00 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη). Καμία εκκένωση δε θα μείνει αναπάντητη!

Για την κατασταλτική επιχείρηση στην Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

Στις 18/12/2019 το κράτος επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην κοινότητά μας. Αυτή τη φορά σε μια προσπάθεια να την ξεριζώσει από τη γειτονιά εκκενώνοντας και τα τρία σπίτια της.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από τις 6 περίπου το πρωί όταν κάμερες εγκαταστάθηκαν στο λόφο του Φιλοπάππου για να καταγράψουν από την αρχή την θεαματική επιχείρηση των μπάτσων. Λίγο αργότερα διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες των ΕΚΑΜ, ασφαλίτες, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ κυκλώνουν όλη τη γειτονιά και προσεγγίζουν τα κτίρια.

Το "μπλε σπίτι" (Αρβάλη 3) όπου βρίσκονταν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν φιλοξενούμενο εκκενώθηκε χωρίς αντίσταση και τα άτομα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Επειδή οι δύο συλλήψεις δεν τους φάνηκαν αρκετές οι μπάτσοι άνοιξαν ένα ακόμα σπίτι που ήταν εγκαταλελειμμένο (άγνωστο αν υπήρχε μαζί τους εισαγγελέας) όπου και δεν βρήκαν τίποτα.

Στην Παναιτωλίου υπήρχε σθεναρή αντίσταση στους εισβολείς. Οχυρώνοντας το κτίριο και φωνάζοντας συνθήματα οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι αμύνθηκαν. Οι μπάτσοι ρίξανε κρότου λάμψης στην ταράτσα του σπιτιού και πλαστικές σφαίρες, ενώ από μία ευθεία βολή τραυματίστηκε μια συντρόφισσα η οποία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί έγιναν οι εξετάσεις και η ιατρική γνωμάτευση επιβεβαίωσε πως ήταν πλαστική σφαίρα. Κατά την διάρκεια της εξέτασης, γυναίκα αστυνομικός ήταν μέσα στο δωμάτιο, επιμένοντας να βλέπει την διαδικασία ενώ η γιατρός της έκανε ξεκάθαρο πως η παρουσία της εκεί ήταν απαράδεκτη και την απέκλεισε κλείνοντας το παραβάν.

Στην Ματρόζου οι μπάτσοι πλημμύρησαν τους δρόμους και ύστερα από κάποια ώρα προσπάθειας και μία κάπως γρήγορη και άγαρμπη μετακόμιση των επίπλων από συντρόφους και συντρόφισσες προς τα έξω, οι μπάτσοι κατάφεραν να μπουν στο σπίτι. Οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως δε μπόρεσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους. Αλλά αυτό που τους πονούσε περισσότερο ήταν η υποψία πως κάποιος ή κάποια από τη γειτονιά, μας έχει δώσει καταφύγιο. Έτσι, ως γνήσιος μισθοφορικός στρατός, οι μπάτσοι στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Πραγματοποίησαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιούς. Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες. Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων.

Τα κτίρια σφραγίστηκαν με τσιμεντόλιθους σε πόρτες και παράθυρα αφού οι δικαιολογίες πως εμποδίζουμε εμείς την αξιοποίησή τους περισσεύουν μετά από τις εκκενώσεις.

Παράλληλα στη γειτονιά υπήρξε από τις 7 συγκέντρωση αλληλεγγύης ,όπου στα 10 πρώτα άτομα, οι μπάτσοι κατάσχεσαν τις ταυτότητες και εν τέλει προσήγαγαν 5 από αυτά, ενώ το ένα το κράτησαν στο τμήμα εκδικητικά χωρίς κανένα λόγο μέχρι το απόγευμα. Γύρω στα 40 αλληλέγγυα άτομα έκαναν πορεία στη γειτονιά προσεγγίζοντας τα σπίτια και λίγο μετά από τις 10 κατευθύνθηκαν συγκροτημένα μέχρι τον σταθμό Συγγρού- Φίξ. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαζικότερη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ όπου και δέχτηκαν επίθεση με δακρυγόνα χωρίς κανένα λόγο.

Ο απολογισμός της ημέρας ήταν 3 καταλήψεις εκκενωμένες, 5 προσαγωγές αλληλέγγυων, 5 συλλήψεις συντρόφων-συντροφισσών και μιας φιλοξενούμενης, 3 συλλήψεις άσχετων ανθρώπων, 4 σύντροφοι-συντρόφισσες που ξέφυγαν και μια μαζική βραδινή πορεία σε μία από τις κεντρικές αρτηρίες του εμπορεύματος που άφησε πίσω της τρικάκια, συνθήματα σε τοίχους και σπασμένα ΑΤΜ και βιτρίνες.

Όλη τη μέρα μπάτσοι και ΜΜΕ βρίσκονταν σε παράκρουση και ξεφτιλίζονταν χωρίς κανένα όριο. Από τη μία οι μπάτσοι να ισχυρίζονταν πως οι ταράτσες είναι δημόσιοι χώροι, πως οι πλαστικές σφαίρες ήταν μπαλάκια του πινγκ πονγκ, ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με την οικογένεια στο πάτωμα ήταν πειραγμένες, πως οι γείτονες είναι μέλη της κατάληψης. Ακόμα και συνεργάτης του Χρυσοχοίδη έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για παραίτηση αφού δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τις καφρίλες τους. Από την άλλη τα ΜΜΕ (χωρίς προφανώς αυτό να μας εκπλήσσει) δείχνανε "υλικά που χρησιμοποιούνται για κατασκευή μολότοφ" όπως κατσαρόλες, την άμμο για τις γάτες και γλάστρες. Τα ρεπορτάζ πρόβαλαν "παγίδες θανάτου-καταπέλτες", "στρατιωτικά πρωτόκολλα" και δεν ξεχνούσαν να υπενθυμίζουν πόσο επικίνδυνοι/ες είναι οι καταληψίες. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Ματρόζου υπήρχε ζωντανή μετάδοση και μπορούμε να καταλάβουμε την αγωνία με την οποία οι δημοσιογράφοι περίμεναν συλλήψεις-τρόπαια και να χυθεί "λίγο αίμα μπαχαλάκηδων". Όταν αυτό δεν έγινε και οι κανίβαλοι δεν χόρτασαν αφού δεν είδαν την εικόνα βασανισμένων καταληψιών, έπρεπε τουλάχιστον να βρεθούν τα τρόπαια της νίκης. Αφού από την πόρτα της Ματρόζου δεν βγήκε ποτέ κανένας άνθρωπος τους αρκούσε που βγήκαν γείτονες από την δίπλα. Οι δημοσιογράφοι δημιούργησαν και καταδίκασαν ''ενόχους'' καθώς δεν μπορούσαν να προσφέρουν θέαμα χωρίς αποτέλεσμα. Όπως πάντα όμως, η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που μας παρουσίασαν οι μπάτσοι και οι παρατρεχάμενοί τους στα δελτία. Η πραγματικότητα για την εισβολή τους στο δίπλα σπίτι αποτυπώθηκε από τη γυναίκα που δεν συλλάβανε και τα drone των μπάτσων που δεν σταμάτησαν να πετάνε ούτε λεπτό, οπότε ήξεραν πως στη δίπλα ταράτσα δεν υπήρχαν καταληψίες και πως το βίντεο που δείχνει ένα άτομο να περνάει για να αφήσει τα δύο γατιά είναι κομμένο αφού εκείνος γυρνάει πίσω στην κατάληψη μετά από μισό λεπτό. Η αλήθεια είναι πως οι μπάτσοι για ακόμα μία φορά, με την ηθική νομιμοποίηση που τους δίνουν οι συντηρητικοί αυτής της κοινωνίας, ξέσπασαν τα νεύρα τους όπου βρήκαν επειδή θίχτηκε ο εγωισμός τους γνωρίζοντας πως καμία ΕΔΕ δεν θα τους σταματήσει αν δεν υπάρχει μαζική απάντηση στις επιθέσεις τους.

Από τη μεριά μας έχουμε να δηλώσουμε πως δεν θα αφήσουμε τους χώρους αγώνα, τα σπίτια και τα πράγματά μας στα χέρια τους και πως θα τους δώσουμε πάλι ζωή. Θα τους δείξουμε πως η κρατική καταστολή δεν μπορεί να φοβίσει και να καταστρέψει ένα ολόκληρο κίνημα. Θα τους δείξουμε για πολλοστή φορά πως η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Ραντεβού στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και στα άδεια σπίτια

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602187/


ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ Α/Α ΧΩΡΟΥ,ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΓΚΙΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ.ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΩΣ ΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΕΣ.ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81303/