Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 16.00

Ανοιχτό κάλεσμα για την δημιουργία συνέλευσης αντισπισιστικών δράσεων

post image

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για την ενδυνάμωση του αντισπισιστικού κινήματος και την οργάνωση δράσεων, θέλοντας να βάλουμε τέλος στην εκμετάλλευση και τη χρήση των μη ανθρώπινων ζώων ως τροφή, ένδυση, μηχανές αναπαραγωγής και γενικότερα ως μέσα κερδοσκοπίας.

Η κανονικότητα της ανθρωποκεντρικής κοινωνίας περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση σφαγές εκατομμυρίων ζώων, μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων, καταστροφή βιότοπων για τις ανάγκες της βιομηχανίας και λεηλασία της γης στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Από την παραγωγή του φοινικέλαιου που έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση ή άμεση δολοφονία των ουρακοτάγκων, στις φωτιές του Αμαζονίου πριν από λίγους μήνες και από τα αιολικά πάρκα και την πράσινη ανάπτυξη μέχρι τις φωτιές σε Σιβηρία και τώρα σε Αυστραλία. Τα μη ανθρώπινα ζώα είναι τα κύρια θύματα που πλήττονται σε ανυπολόγιστους ρυθμούς.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε, επίσης, εκδικητικά να δολοφονούνται και να χτίζονται ζωντανά μη ανθρώπινα ζώα μέσα σε εκκενωμένα κτίρια, να απομακρύνονται βίαια από τα συντρόφια τους χάνοντας το χώρο στέγασής τους για να μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης του Δήμου. Σε μια συγκυρία όπου το κράτος και η ανθρωποκεντρικά χτισμένη κοινωνία πέραν των πάγιων τακτικών εξολόθρευσης και εκμετάλλευσης (σφαγεία, εκτροφεία, εργαστήρια πειραμάτων, pet-shops, κυνήγι σε ξηρά και θάλασσα, λεηλασία της φύσης, πάρκα εγκλεισμού - ψυχαγωγίας μικροαστών) μέσω της κατασταλτικής εκστρατείας, στοχοποιούν εκτός από τα ανθρώπινα και τα μη ανθρώπινα ζώα.

Η σειρά των κρατικών αυτών επιθέσεων συνέβαλε περαιτέρω στην ανάδειξη της αναγκαιότητας να χτίσουμε συντροφικές σχέσεις για έναν κοινό αγώνα για την ολική απελευθέρωση. Για μας αλληλεγγύη σημαίνει δράση. Επειδή η εκμετάλλευση, η υποτίμηση και η κερδοσκοπία σε βάρος των μη ανθρώπινων ζώων είναι συνεχής, γι' αυτό και ο αγώνας μας οφείλει να είναι ανυποχώρητος.

Ακόμη και μέσα στο χώρο παρατηρούμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν άτομα που ενώ μάχονται ενάντια στην καταπίεση και τις εξουσιαστικές πρακτικές, απροκάλυπτα υποστηρίζουν σπισιστικές στάσεις μη αναγνωρίζοντας ή υποβαθμίζοντας το θέμα ως δευτερεύον, απολιτίκ ή ελιτίστικο. Συχνά γίνεται αναπαραγωγή σπισιστικών συνθημάτων και λόγου, καθώς και χρήση των σωμάτων των μη ανθρώπινων ζώων σε εκδηλώσεις ως μέσο οικονομικής ενίσχυσης και "αλληλεγγύης", ενώ το ζήτημα της απελευθέρωσης των ζώων θα έπρεπε να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εξουσία, την ιεραρχία και την καταπίεση.

Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία. Δεν ιεραρχούμε τις καταπιέσεις και δεν δείχνουμε επιλεκτική αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα ανάλογα με τα προνόμια που το κάθε ένα από εμάς φέρει.

Καμιά ειρήνη με δυνάστες σωμάτων, αφεντικά, εξουσιαστές, φιλήσυχους καταναλωτές.

Συνεχής σύγκρουση με την ανθρωποκεντρική κοινωνία, σαμποτάζ στην βιομηχανική ανάπτυξη, φωτιά σε όλα τα κλουβιά-κελιά.

Κανένα μόνο στα χέρια του κράτους.

Μέχρι το τέλος κάθε καταπίεσης.

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΒΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/01

16:00

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

*Σεξιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, ρατσιστικές και άλλες εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές.

Αναρχικά/ες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602644/