Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα του συντρόφου Ι.Κ.

Ο σύντροφος Ι.Κ., αλβανικής καταγωγής απειλείται με απέλαση από την ελλάδα. Τον Ιούλιο, όταν πήγε να πραγματοποιήσει τις τυπικές διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας παραμονής του στην χώρα πληροφορήθηκε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρ΄ότι κατέχει όλες τις «απαραίτητες πιστοποιήσεις» και πληροί τα αντίστοιχα κριτήρια για κάτι τέτοιο, η άδεια παραμονής του δεν ανανεώθηκε. Όπως πληροφορήθηκε αργότερα, είχε δοθεί «άνωθεν εντολή».

Ο Ι.Κ. είναι γνωστός για την πολιτική του δράση και την συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα. Αφορμή για την παραπάνω σκευωρία, φαίνεται να αποτελεί η σύλληψή του τον Δεκέμβρη του 2014 και η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του σε 27 μήνες φυλάκισης. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μέρα συμπλήρωσης 6 χρόνων από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και κορύφωσης της απεργίας πείνας τους Ν. Ρωμανού, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας στην πορεία. Αμέσως, χαρακτηρίστηκε «δημόσιος κίνδυνος» και εκδόθηκε εντολή από την αστυνομία στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην χωρά, όταν αυτή λήξει. Με πρωτοφανή τρόπο, κράτος - αστυνομία σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές μεθοδεύουν την απέλαση του. Μια περιπέτεια με γραφειοκρατικά εμπόδια και δικαστικές δυσκολίες έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο για τον Ι.Κ. Οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρο πως ο λόγος για την μη ανανέωση της άδειας παραμονής δεν είναι άλλος από την πολιτική του ταυτότητα. Οι ίδιοι εμμένουν στην σύλληψη και την πρωτόδικη καταδίκη του και «καταδικάζοντας» το αναρχικό κίνημα απορρίπτουν κάθε του αίτημα.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλει όποιον διαλέγει τον δρόμο του αγώνα. Το οπλοστάσιο του είναι μεγάλο και για αυτό επιστρατεύεται κάθε δυνατό μέσο. Η κρατική καταστολή άλλοτε εκφράζεται μέσω της ωμής καταστολής των μπάτσων, τις σεξιστικές επιθέσεις, τον βασανισμό συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων και άλλοτε λαμβάνει πιο «αναίμακτες» μορφές μέσω εξαντλητικών οικονομικών εγγυήσεων ή μεθοδεύσεις για απέλαση αγωνιστών. Από τους μετανάστες που στοιβάζονται στα κολαστήρια της Μόρια και των άλλων «κέντρων κράτησης», την κατάργηση του Ασύλου μέχρι τα τελεσίγραφα των εκκενώσεων και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον του αναρχικού κινήματος διαφαίνεται το μένος των εξουσιαστών για την ολοκληρωτική συντριβή των καταπιεσμένων και των αγωνιστών. Για μας, ο χαρακτηρισμός του συντρόφου Ι.Κ. σε «δημόσιο κίνδυνο» και η επιχειρούμενη απέλαση του, εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Η καταγωγή ενός ανθρώπου, δηλαδή, γίνεται το μέσο που το κράτος θα καταφέρει να «ξεμπερδέψει» με έναν αναρχικό. Η αλληλεγγύη μας σε όποιον χτυπιέται από το κράτος και το κεφάλαιο είναι εκτός από αυτονόητη και επιτακτική.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΠΑΤΣΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ι.Κ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.