Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 22.00

Opening Party w/Blurred Sounds για δικαστικά έξοδα

Το Σάββατο 15/2 το φοιτητικό στέκι Αλγόριθμος επιστρέφει και πάλι!

On decks: Blurred Sounds.

Τα έσοδα του πάρτυ θα πάνε σε δικαστικά έξοδα φοιτητή από την Χίο, ο οποίος διαγράφτηκε από το φοιτητικό σύλλογο με ύπουλο τρόπο από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Το κείμενο της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας" για το περιστατικό:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Σε ένα σκηνικό που θυμίζει σκοτεινές εποχές λογοκρισίας, αφαίρεσης λόγου και ξεκάθαρης φίμωσης λόγω πολιτικών θέσεων, βρεθήκαμε θεατές την Παρασκευή 6/12 στη Χίο. Πιο συγκεκριμένα, σύντροφος και μέλος του αριστερού, ανεξάρτητου κομματικά, φοιτητικού σχήματος "Ανεξάρτητη Συμμαχία", διεγράφη παράνομα από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, έπειτα από τις μεθοδευμένες κινήσεις της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Αφορμή για την απόπειρα διαγραφής του συντρόφου υπήρξε μια παρελθοντική αναφορά του στην μάχη του Μελιγαλά, το οποίο είχε αναφερθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο εκτός πρακτικών. Έκτοτε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ παραφρασμένα χρησιμοποιούσε την αναφορά του συντρόφου μας σε επόμενες Γενικές Συνελεύσεις, χρεώνοντας του αισχρά πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα συμβάδιζαν με τις ιδέες και τις απόψεις του.

Η διαγραφή ξεκίνησε ύπουλα και μεθοδευμένα, όταν στις 7/11 πραγματοποιήθηκε παράτυπη «Γενική Συνέλευση Συλλόγου» όπου με 17 άτομα πάρθηκε απόφαση ο σύντροφος -έναν χρόνο μετά τα λεγόμενα του- να απολογηθεί δημόσια, και αν δεν το πράξει να υπάρξει «επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων». Το μέλος μας ήταν απόν από την συγκεκριμένη Γ.Σ, αφού δεν νομιμοποίησε την διαδικασία, ενώ μετά την απόφαση ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα όσα ψηφίστηκαν σε βάρος του σε μια αντικαταστατική συνέλευση.

Το αδίκως κατηγορούμενο μέλος μας εν τέλει ενημερώθηκε μόνο όταν στις 3/12 έλαβε e-mail, όπου το ΔΣ απαιτούσε από αυτόν να απολογηθεί έως την επόμενη ημέρα, διαφορετικά το Δ.Σ θα ήταν υποχρεωμένο να οδηγηθεί σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των ενεργειών για πειθαρχικές κυρώσεις. Το μέλος μας δεν είχε υποχρέωση να απολογηθεί για τις θέσεις και τις απόψεις τους σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο, ειδικά εφόσον ποτέ δεν παρεμπόδισε τους σκοπούς του Συλλόγου. Αυτό σύμφωνα με τον Πρόεδρο οδήγησε στο πικ της δήθεν κλιμάκωσης που ήταν η διαγραφή του από την Γενική Συνέλευση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της 4/12 εν απουσία του μέλους μας το οποίο βρισκόταν εκτός Χίου εκείνη την εβδομάδα, αλλά ούτως ή άλλως ποτέ δεν έλαβε την επιστολή, μια βδομάδα πριν ως ορίζεται από το καταστατικό. Αντιθέτως , ο Πρόεδρος σε μια άκαρπη προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ισχυρίστηκε ότι την είχε στείλει με αλληλογραφία.

Δύο μέρες μετά, στις 6/12, πραγματοποιείται κι άλλη Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου, με μοναδικό σκοπό την απόπειρα διαγραφής του συντρόφου. Παρότι ως Ανεξάρτητη Συμμαχία δεν είχαμε καμία καταστατική υποχρέωση να το πράξουμε, εφόσον δεν είχε ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία, το μέλος μας υπέβαλε υπόμνημα στη συνέλευση, γιατί ακριβώς δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε ή να αποκρύψουμε, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το Προεδρείο επέλεγε ποιος και πόσο θα μιλήσει, το σώμα δεν ενημερώθηκε για τους σαφείς λόγους διαγραφής του συντρόφου, ενώ παράλληλα η απαίτηση τους για την ανάγνωση των επίμαχων πρακτικών δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την έδρα. Αποκορύφωμα υπήρξε η διαδικασία της ψηφοφορίας, όπου τα ΥΠΕΡ της διαγραφής προσμετρήθηκαν παραπάνω, τα ΚΑΤΑ λιγότερα, ενώ τα ΛΕΥΚΑ δεν μετρήθηκαν ποτέ.

Αμέσως μετά η συνέλευση έληξε με εντολή του Προέδρου και χωρίς να συζητηθεί το τελευταίο θέμα ημερήσιας διάταξης, με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να αντιδρούν και να ζητούν επανάληψη της ψηφοφορίας, καθώς και να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τοποθετηθούν ή έστω να σχολιάσουν.

Είναι φανερό πως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μεθοδεύει την διαγραφή φοιτητών από τους φοιτητικούς συλλόγους με παράνομες συνελεύσεις και διαδικασίες εξπρές, φοβούμενη τον αντίλογο. Δείχνοντας έτσι την στόχευση της οικογένειας της δεξιάς για την αδρανοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού, ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να κάνουν πράξη το πρόγραμμα τους για την εξάλειψη κάθε ιδέας και άποψης αντίθετης της δική τους. Πίσω από τους κομματικούς και πολιτικούς φορείς τους εύκολα πλέον μπορούν να αλωνίζουν μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, πιστεύοντας πως τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει, έχοντας ως μόνο στόχο με οποιοδήποτε μέσο να καταφέρουν την φίμωση μας και την πλήρη καταστολή.

Ως Ανεξάρτητη Συμμαχία δεσμευόμαστε πως δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν που αποσκοπεί σε παντελώς ανενεργά συνδικαλιστικά όργανα να το πετύχει. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν υφίσταται κατά συνθήκες, αλλά καθολικά. Δεν πτοούμαστε από τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις που θέλουν να μας επιβάλουν ως κανονικότητα, αντιθέτως αισθανόμαστε χρέος να στηρίξουμε τον λαϊκό αγώνα που κατακτήθηκε με σηκωμένες κόκκινες σημαίες, όπως και όλους τους τωρινούς κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία, δικαιοσύνη και κοινωνική ισότητα.

Καλούμε σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα, το πολιτικό σύστημα και όλον τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας για σκεπτόμενους συλλόγους εντός ελεύθερων, δημοκρατικών, δημόσιων και δωρεάν Πανεπιστημίων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Φεβρουάριος 20h