Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Γλέντι οικονομικής στήριξης

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

ΧΑΣΑΝ ΚΟΣΑΡ απο Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Εκπρόσωποι των οργανώσεων ΝΑΡ και ΚΚΕ(μ-λ)

Μετά από εκδήλωση θα ακολουθεί γλεντάκι με τα Χασουρηδες για οικονομικη στηρίξει στο Κερβαν - Περδικα 11


Το Γκρουπ Γιορούμ είναι το μουσικό συγκρότημα που συντροφεύει την εργατική τάξη και τους λαούς της Τουρκίας στους αγώνες και τα βάσανά τους. Το Γκρουπ Γιορούμ υπηρέτησε την πολιτικοποιημένη - στρατευμένη τέχνη και όπως λένε οι ίδιοι «Ζούμε σε μια ταξική κοινωνία και δημιουργούμε μουσική για την καταπιεσμένη τάξη. Τραγουδάμε για την αντίσταση, την επανάσταση, για ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα. Η μουσική μας είναι ταξικά προσανατολισμένη και εκφράζει τους λαούς, τον δικό μας λαό , τους Παλαιστίνιους, τους Σύριους, ανεξάρτητα από την γλώσσα, την θρησκεία, την φυλή και το χρώμα».

Οι συναυλίες του απαγορεύτηκαν, οι μουσικοί φυλακίστηκαν, επικηρύχτηκαν, το Πολιτιστικό Κέντρο IDIL δέχθηκε 11 επιδρομές σε δυο χρόνια, στην τελευταία οι δυνάμεις καταστολής έσπασαν και τα μουσικά όργανα και συνέλαβαν πολλούς μουσικούς, πολλοί είναι ακόμη στις φυλακές, τις περισσότερες φορές χωρίς δίκη. To Grup Yorum είναι ο Λαός, το Grup Yorum δεν θα σωπάσει!

Το Grup Yorum είναι η φωνή του λαού ενάντια στο φασιστικό καθεστώς!

Τα μέλη του δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum στην Τουρκία είναι σε απεργία πείνας από τις 16 Μάη του 2019. O Ibrahim Gokcek (φυλακισμένος) κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδώ και (229) ημέρες .. H Helin Bolek και η Bahar Kurt συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδώ και (228) ημέρεςέξω από τη φυλακή ...ο Ali Araci, o Barış Yüksel κάνουν απεργία πείνας στις φυλακές και ο Mustafa Kocak κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου από τις 3 Ιουλίου του 2019. Ο 28χρόνος Mustafa Kocak, στοχοποιήθηκε από την τουρκική αστυνομία όπως πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι που αντιστέκονται στην Τουρκία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με κατασκευασμένες κατηγορίες. Ο Mustafa αποφάσισε να αγωνιστεί για το δίκαιο και να ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια στην άδικη δίκη του και στις κατασταλτικές μεθόδους της αστυνομίας. Ο Mustafa τώρα ζυγίζει μόνο 38 κιλά και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο..ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ GRUP YORUM (Γκρουπ Γιορούμ)!

Η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται καθημερινά και οι βλάβες που προκαλούνται μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες. Μ' αυτή τη μορφή αντίστασης υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην ελευθερία του λόγου και αντιστέκονται στην κρατική καταστολή που υφίστανται τόσο οι ίδιοι όσο και οι υποστηρικτές τους στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Το τουρκικό κράτος συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα των μουσικών του Grup Yorum και απειλεί με αναγκαστική σίτιση των απεργών πείνας (η υποχρεωτική σίτιση είναι βασανιστήριο).

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

• Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις.

• Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Idil

• Να καταργηθεί η επικήρυξη με αμοιβή των μελών του Grup Yorum και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης.

• Να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών του Grup Yorum.

Αλληλεγγύη στους τούρκους αγωνιστές του Grup Yorum!

Να γίνουμε η φωνή των απεργών πείνας!

πηγή : https://www.facebook.com/xasourides/