Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 22.00

Electro Dj set οικονομικής ενίσχυσης για τον σύντροφο Ίρντι Κ.

Η υπόθεση του συντρόφου Irdi K. ξεκινά τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ίδιος καλείται να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, μια διαδικασία «τυπική» που στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια. Ωστόσο, του γνωστοποιείται ότι λόγω της σύλληψής του στην πορεία της 6η Δεκέμβρη 2014 και των κατηγοριών που του αποδόθηκαν, δεν μπορεί να γίνει εφικτή η ανανέωση, με το επιχείρημα ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Αυτός ο «χαρακτηρισμός» του προσάπτεται έπειτα από το δικαστήριο στο οποίο ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην πορεία ως αναρχικός, χωρίς να αποδέχεται τις κατηγορίες.

Οι συνεχιζόμενες απορριπτικές αποφάσεις που ακολούθησαν κάνουν σαφή την επιμονή του κράτους να καταστείλει τους συντρόφους, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» τους νόμους που το ίδιο έχει ορίσει, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσχημα για την απομάκρυνση από τη χώρα βασίζεται στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια της εξουσίας να στοχοποιήσει αυτούς που αντιστέκονται και βρίσκονται απέναντί της. Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις του κράτους γίνονται προφανείς, όχι μόνο από την δικαστική αυθαιρεσία και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ιrdi K., αλλά και από την επιλεκτική «αξιοποίηση» των κανόνων τους, εφαρμόζοντάς τους ώστε να εξυπηρετούν τη διατήρηση και τη μη αμφισβήτηση της κυριαρχίας.

Αυτή η στάση του κράτους δεν μας εκπλήσσει, αφού χρησιμοποιεί ανέκαθεν ανάλογες πρακτικές για να καταστείλει όποιον/α δε συμμορφώνεται με τους κανόνες του. Η αλληλεγγύη μας δεν προκύπτει ως συνέπεια κανενός δικαιώματος, όπως ορίζεται από την εξουσία, αλλά πηγάζει από την ανάγκη να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στο κράτος, κομμάτι του οποίου αποτελεί και ο σύντροφος Irdi K. Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα σύντροφο και καμία συντρόφισσα σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της αστικής δημοκρατίας σε αθώους και ενόχους, αλλά εκφράζουμε την πολιτική αλληλεγγύη μας ενάντια στην εξουσία και την κρατική καταστολή.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IRDI K.

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών