Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Άμεση αθώωση των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες φοιτητές! Συγκέντρωση Ευελπίδων | 21/02 στις 09:00.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΣΤΙΣ 21/02 ΣΤΙΣ 09:00

Ο περασμένος Νοέμβρης δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, και ως κλιμάκωση μιας σειράς άλλων κατασταλτικών ενεργειών, η φουριόζα κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να προσφέρει θέαμα- μιας και ο άρτος δεν αφθονεί- με μία επιχείρηση «σοκ και δέος» στην ΑΣΟΕΕ, με ΜΑΤ να εισβάλλουν στο πανεπιστημιακό άσυλο, να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν φοιτητές. Όμως η αποφασιστικότητα των φοιτητών που δεν υποχώρησαν απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, η κινητοποίηση αλληλέγγυων και οι μαζικές πορείες σε όλη την Ελλάδα την ίδια μέρα, οδήγησαν την κυβέρνηση σε μια πολιτική ήττα με εξαιρετικά σημαντικούς συμβολισμούς και προεκτάσεις.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, σα να μην έφτανε η αναίτια σύλληψη του αγωνιστή φοιτητή της Ιατρικής, Δ.Κ., μέλους της νΚΑ, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η τσαλακώμένη κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να εκδικηθεί το φοιτητικό κίνημα. Έστησε ενέδρα και συνέλαβε τον αγωνιστή φοιτητή Γ.Π., μέλος της ΕΑΑΚ της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάτω από το σπίτι του. Επρόκειτο ουσιαστικά για απαγωγή καθώς ο 25χρονος φοιτητής κρατήθηκε επί ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με συγγενείς μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης και με δικηγόρο στις 10 πμ, δεκατρείς ώρες μετά τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ! Μάλιστα κλιμάκιο της ασφάλειας πήρε τα κλειδιά του και πραγματοποίησε παράτυπη έρευνα στο σπίτι του, χωρίς να βρεθεί ο,τιδήποτε επιβαρυντικό. Παρ' όλα αυτά του φόρτωσαν μια σειρά ανυπόστατες κατηγορίες και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο, από όπου και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη. Η δίκη του (όπως και του Δ.Κ.) προγραμματισμένη για τις 22 Νοέμβρη, πήρε αναβολή για τις 21/02.

Σε αυτή την δίκη επιδιώκουν να πάρουν την ρεβάνς από το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα. Επιδιώκουν να δώσουν άλλο ένα χτύπημα σε όποιον τολμά να σηκώσει το κεφάλι και να αμφισβητήσει την αθλιότητα που ετοιμάζουν. Μάλιστα σε λίγο καιρό άλλοι δύο νέοι άνθρωποι, αγωνιστές μέλη της οργάνωσης Ξεκίνημα, η Ειρήνη και ο Ζήσης που ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν αναίτια θα περάσουν από δίκη. Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Αν νομίζουν ότι θα καταστείλουν τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι! Καμία δίωξη και καμία καταστολή δε θα τρομοκρατήσει τη μαχόμενη νεολαία που βγαίνει ξανά μαζικά και διεκδικητικά στους δρόμους. Και είναι αυτή η νεολαία που θα σταθεί ασπίδα προστασίας σε οποιονδήποτε δεχτεί τα «πυρά» των κατασταλτικών μηχανισμών της κάθε κυβέρνησης. Είναι αυτή που θα τους ανατρέψει!

  • Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή!
  • Απαιτούμε την αθώωση των φοιτητών και μελών της νΚΑ, Δ. Κ. και Γ.Π. που δικάζονται στις 21 Φλεβάρη και να μην τους ασκηθεί καμία δίωξη!

Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και τις πολιτικές οργανώσεις, να πάρουν θέση!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://nka.gr/na-athoothoyn-oi-syllifthentes…


Άμεση αθώωση των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ - Η καταστολή του φοιτητικού κινήματος δε θα περάσει!

Την Παρασκευή 21/2 δικάζονται οι φοιτητές που συνελήφθησαν στην ΑΣΟΕΕ στις 14/11/2019 λόγω της κινητοποίησης ενάντια στο λοκ άουτ που είχε πραγματοποιήσει η Σύγκλητος της σχολής. Όπως είναι γνωστό αυτή η κινητοποίηση ήρθε αντιμέτωπη με την άγρια καταστολή της αστυνομίας καθώς και με αναίτιες συλλήψεις φοιτητών. Η πρώτη σύλληψη του φοιτητή της Ιατρικής, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ πραγματοποιήθηκε την ώρα της δράσης την ώρα που η αστυνομία έπνιξε στα χημικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ενώ παράλληλα τους/τις χτυπούσε με κάθε δυνατό τρόπο. Η αστυνομία πιστή στην παρακρατική της παράδοση, δεν δίστασε να συλλάβει τον Γ.Π. φοιτητή του ΕΜΠ και μέλος επίσης, της νΚΑ και της ΕΑΑΚ στήνοντας του ενέδρα κάτω από το σπίτι του. Η σύλληψη του τελευταίου δεν έχει καμία διαφορά από μια απαγωγή καθώς για ώρες δεν του δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο και οικεία του πρόσωπα.

Το κράτος μέσω της ΑΣΟΕΕ αλλά και ενός συνόλου άλλων κατασταλτικών επιθέσεων (βίαιες επιθέσεις σε πορείες, εκκένωση καταλήψεων, παρουσία στα Εξάρχεια σαν στρατός κατοχής κ.α.) προσπάθησε να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» δημιουργώντας το φόβο και το τρόμο στη κοινωνία και συγκεκριμένα σε όποιον/α «σηκώνει κεφάλι». Για αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για αυτή την εικόνα η δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών/ριών εκείνο το πρωινό του Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ αλλά και η μαζική και δυναμική απογευματινή πορεία που πραγματοποιήθηκε αντανακλαστικά απέναντι στη κρατική καταστολή και το δόγμα της κυβέρνησης για μηδενική ελευθερία κινήσεων.

Τόσο οι φοιτητικοί σύλλογοι όσο και κάθε φοιτητής και φοιτήτρια ξεχωριστά οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές απέναντι στις διώξεις και το ανυπόστατο κατηγορητήριο. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τις μαχητικές δράσεις του φοιτητικού κινήματος και να υπερασπιστούμε κάθε συμφοιτητή και συμφοιτήτρια μας που βρίσκεται στο δρόμο αγωνιζόμενος/η και στοχοποιείται για την επιλογή του αυτή.

-Όλοι και όλες στην Ευελπίδων στις 21/2, στις 9:00 π.μ.

-Άμεση αθώωση των κατηγορούμενων

-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο

πηγή : http://rocinante.gr/aallilengii-stous-sillift…