Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.
Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τωρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
Οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Ολοι/ες στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου Τετάρτη 26/2 13.00 αμφ. Α!

Φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ

πηγή : https://www.facebook.com/events/2449924815224…


Αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ. Με τους αγώνες μας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές!

Αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

-

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

Με τους αγώνες μας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές!

-

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: 26/2, 13.00, ΑΜΦ.Α

-

Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο στις σχολές, έχοντας ως επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ. Έπειτα από το όργιο καταστολής, προσαγωγών και καταπάτησης του ασύλου από τις συμμορίες της ΕΛΑΣ στις 11/11, έρχεται και η 24/2 να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει η κατάργηση του ασύλου: ασφαλίτης εισέβαλε στο προαύλιο της σχολής για να συλλάβει μικροπωλητή μετανάστη και δεν δίστασε να βγάλει όπλο ενάντια σε όποιον φοιτητή τον αποδοκίμαζε και απαιτούσε να φύγει!!! Τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν κατευθείαν, όπου πήραν τον ασφαλίτη, χωρίς να λείπει η χρήση χημικών και οι ξυλοδαρμοί για άλλη μια φορά εν ώρα μαθημάτων.

Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μέρα με την μέρα δείχνουν ολοφάνερα τι εννοούσαν ότι θα σπάσουν το "άσυλο ανομίας": ξύλο σε φοιτητές, ξύλο σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, τρομοκρατία σε όποιον διανοείται να αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ξεπουλάνε τα πάντα, συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ: (ασφαλιστικό, δημόσια περιουσία, πρώτη κατοικία κ.α. ) για να λεηλατούν και να ασυδοτούν μια χούφτα αρπακτικά εις βάρος μας. Αντίστοιχα στην παιδεία, όπου ο νόμος Κεραμέως που ψηφίστηκε θα είναι η αρχή για να έρθουν άμεσα τα δίδακτρα, το κλείσιμο σχολών, τις διαγραφές φοιτητών. Καταργώντας το άσυλο, θέλουν να σπάσουν την μοναδική αντίσταση που έχουν οι φοιτητές απέναντι σ' αυτή την νεοφιλελεύθερη σαπίλα: τις γενικές τους συνελεύσεις, τις καταλήψεις και την συλλογική τους οργάνωση.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Είναι ο μόνος μας δρόμος για να υπερασπιστούμε το άσυλο, τις σπουδές μας και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Με ενότητα και αυτοοργάνωση να καταφέρουμε να μαζικοποιήσουμε τα μέσα πάλης μας και να τους δώσουμε μια νέα πνοή! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και συνεχή εισβολή ΜΑΤ στην σχολή. Να ενωθούμε μαζί με τους μαθητές όπου κάνουν καταλήψεις και μαζικές πορείες για τον νέο νόμο για τα Λύκεια. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή,Γαλλία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε - και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

-

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
  • Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
  • Κάτω ο νέος νόμος Κεραμέως! - Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

-

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10985