Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 17.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Φοιτητική πορεία προς τη ΓΑΔΑ

ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...

''Ένα κράτος , εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία.''Albert Camus

Τη Δευτέρα 24/02 ,στις τρείς το μεσημέρι έξω από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ μπάτσος με πολιτικά και το υπηρεσιακό του κράνος σταθμεύει τη μηχανή του και αρχίζει να διώχνει τραμπουκίζοντας μετανάστες μικροπωλητές. Τότε, κόσμος που βρίσκεται στο σημείο αντιδράει στο γεγονός υπερασπιζόμενος έμπρακτα τους μετανάστες. Όταν ο επίδοξος "Κορκονέας" βρίσκεται τελικά εγκλωβισμένος σε έναν διάδρομο του προαυλίου δεν διστάζει, μέσα στην κατάμεστη από κόσμο ΑΣΟΕΕ, να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο, να το σηκώσει και να σημαδέψει σε ευθεία βολή τα κεφάλια όσων είχαν συγκεντρωθεί και αντιδρούσαν στην παρουσία του εκεί, φωνάζοντας τους μάλιστα να κάνουν πίσω γιατί θα το χρησιμοποιήσει. Η κατάσταση έληξε με την επέμβαση των ΜΑΤ και την φυγάδευση του.

Την επόμενη μέρα, μετά από μικροφωνική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη σχολή για το εν λόγω γεγονός και μικροεπεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής, εμφανίζονται μπάτσοι και ακολουθούν συγκρούσεις, με τον χώρο της σχολής να πνίγεται στα δακρυγόνα. Λίγο μετά πολυάριθμες δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ εισβάλλουν μέσα στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, καταπατώντας έκδηλα για ακόμα μια φορά το πανεπιστημιακό άσυλο. Παρ' όλα αυτά ύστερα από λίγη ώρα οπισθοχωρούν άπραγοι, περικυκλώνοντας το τετράγωνο και εγκλωβίζοντας όποιον βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο, μεταξύ των οποίων και κόσμο που είχε παρευρεθεί για να στηρίξει την μικροφωνική συγκέντρωση. Ο αποκλεισμός αυτός κρατά μερικές ώρες, οι μπάτσοι αποχωρούν και ο αποκλεισμένος κόσμος τελικά βγαίνει από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας σώμα που πορεύεται προς τα Εξάρχεια μαζί με τους αλληλέγγυους-αλληλέγγυες που είχαν συγκεντρωθεί στη Βικτώρια.

Τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ που αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης Ν.Δ. (εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων και δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, μπατσοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, συνεχόμενες επιθέσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες) δεν μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν. Η δεύτερη προκλητική κατασταλτική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην συγκεκριμένη σχολή και η εκ νέου καταπάτηση του ασύλου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα, να αντισταθούμε συλλογικά στην κρατική καταστολή, στις επαναλαμβανόμενες εισβολές μπάτσων στις σχολές μας που το κράτος επιδιώκει να κάνει καθημερινότητα, στα υψωμένα όπλα που στοχεύουν στην πραγματικότητα όλους και όλες μας.

Απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, η μόνη προοπτική για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου είναι η από τα κάτω οργάνωση, η μαχητική αντίσταση απέναντι στις κρατικές ένοπλες συμμορίες. Χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην πάμε ούτε βήμα πίσω στα κεκτημένα μας που διαρκώς διακυβεύονται, να κάνουμε τις σχολές μας εστίες αντίστασης και αγώνα.

NA ANTIΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ26/02, 17:00 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ (ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ)

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://el-gr.facebook.com/afsarodamos/posts/…


1 2 3

Όπλο στους φοιτητές; Φοιτητική Πορεία προς τη ΓΑΔΑ

Προσυγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ! Η πορεία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη γενική συνέλευση του Φ.Σ ΑΣΟΕΕ!

Προσυγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ!

Η πορεία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη γενική συνέλευση του Φ.Σ ΑΣΟΕΕ!Το παρακάτω ψήφισμα κατατίθεται στους Φοιτητικούς Συλλόγους:

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, άντρας ο οποίος ανήκει στο τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο μέσα στη σχολή της ΑΣΟΕΕ. Όταν έγινε αντιληπτός από φοιτητές οι οποίοι ζήτησαν την αποχώρησή του από το χώρο της σχολής, εκείνος τράβηξε το όπλο του απειλώντας τους, μέχρι να εκκινήσει επιχείρηση «διάσωσής» του από τα ΜΑΤ. Η συντεταγμένη προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από τα ΜΜΕ αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και της χωρίς προσχήματα στήριξης της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Το όπλο του ασφαλίτη έγινε από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ «ακόμη μία φορά αναίτια επίθεση στην αστυνομία. Για ακόμη μία φορά επιχειρείται η στρέβλωση της κοινής γνώμης μέσα από ψέματα και λασπολογίες. Όλη η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ότι τα παιδιά τους που φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια με αυτή την κυβέρνηση μπορούν να έρθουν αντιμέτωπα με το όπλο ενός αστυνομικού που θα αποφασίσει να περάσει ένα πρωί μία βόλτα από τα πανεπιστήμια. Ας σκεφτούμε τί θα μπορούσε να είχε συμβεί σε ένα δημόσιο χώρο Πανεπιστημίου με εκατοντάδες κόσμο στη θέα ενός όπλου.

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι εκατοντάδες φοιτητές αποχωρούσαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετά την πανηγυρική αθώωση των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν το περασμένο χρονικό διάστημα στην ΑΣΟΕΕ, μετά από το lock-out της Πρυτανείας και την κατασταλτική παρέμβαση των ΜΑΤ. Για ακόμη μία φορά επιχειρήθηκε να στηθεί μία σκευωρία εις βάρος του φοιτητικού κινήματος, με στημένη δικογραφία από μεριάς Ελληνικής Αστυνομίας και κράτους, ανυπόστατες κατηγορίες ενάντια στους 2 αγωνιστές για να επικρατήσει η τρομοκρατία και το δόγμα της καταστολής.

Το τράβηγμα του όπλου από τον άνδρα της ασφάλειας σήμερα στην ΑΣΟΕΕ ήρθε ως συνέχεια της εξοργιστικής παραδοχής του αστυνομικού της ΟΠΚΕ, μάρτυρα κατηγορίας στη σημερινή δίκη, ότι «το 90% της υπηρεσίας χρησιμοποιεί προσωπικό εξοπλισμό από πτυσσόμενα μη εγκεκριμένα γκλομπ που βρίσκει στο εμπόριο».Το χτύπημα στην φοιτητιώσα νεολαία είναι κομβικής σημασίας, καθώς πολλές φορές έχει αποτελέσει δύναμη αντίστασης των κυβερνητικών πολιτικών. Από την κατάργηση του Ασύλου μέσα στο καλοκαίρι μέχρι την επιχείρηση διάλυσης των συλλόγων, των οργάνων και των δομών τους, το ίδιο το έγγραφο της ΕΛΑΣ που δόθηκε στη δημοσιότητα για τα επιχειρησιακά πλάνα της αστυνομίας εντός των Πανεπιστημιακών χώρων, οι «βόλτες» μεικτών δυνάμεων καταστολής απρόκλητα έξω από τις σχολές ή τον προαύλιο χώρο τους (πχ Πάντειος), η ανοχή του δικαστικού μηχανισμού απέναντι σε αντισυνταγματικές πρακτικές εισβολής σε σπίτια χωρίς εντάλματα συνδεδεμένα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το υπό προετοιμασία νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δείχνουν ξεκάθαρα το στόχο.

Στόχος είναι η καταστολή οποιουδήποτε αγωνίζεται με οποιονδήποτε τρόπο, η διάλυση της δυνατότητας των φοιτητών και του κινήματος να οργανώνονται και να νικούν, μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδια και την πολιτική τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία, καταργώντας κεκτημένα των φοιτητών αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και θέτοντας επί τάπιτος ακόμα και ζητήματα φόβου του να βρίσκεσαι απλώς στη σχολή σου, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της νομιμότητας.Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της υλοποίησης της αναβαθμισμένης κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΝΔ, επιδίδεται σε μία πρακτική βίας-με βάση και το νέο σχέδιο Χρυσοχοϊδη, την ώρα που διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, αναιρεί κεκτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και επιτίθεται ευθέως στην προοπτική και το μέλλον της νεολαίας συνεχίζοντας τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση (κατάργηση ασύλου, εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, αξιολόγηση ιδρυμάτων και σύνδεσή της με την χρηματοδότηση, μεγαλύτερη πρόσδεση του πανεπιστημίου στις επιταγές τις αγοράς, ενώ επίκεινται διαγραφές φοιτητών, εξαγγελίες για κρατική παρέμβαση στην λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, μειώσεις εισακτέων κ.α). Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, πρακτική που πλέον απειλεί ευθέως την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η παρουσία δυνάμεων της Ασφάλειας στις σχολές μας είναι βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου, εποχές που οι έννοιες δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερία είχαν καταργηθεί με τη βία. Δηλώνουμε ότι το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν ποινικοποιείται και δεν καταστέλλεται. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουμε μέχρι να κλειδώσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα αναχρονιστικά τους μέτρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2 ΣΤΙΣ 17:00

Υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):

ΕΜΜΕ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1603271/


1 2 3

Η αποστέρηση οποιασδήποτε προοπτικής μας για αξιοπρεπείς όρους ζωής, απαντάται και οφείλει να συνεχίσει να απαντάται από το φοιτητικό κίνημα, τον κόσμο της εργασίας, τους μετανάστες/τριες και την πληττόμενη πλειοψηφία, όχι μόνο ενάντια στην κρατική καταστολή, αλλά και στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, στη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, στην εργασιακή εκμετάλλευση, ανασφάλεια και επισφάλεια που επιβάλλει η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του. Μόνο ένα μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό, πανκοινωνικό κίνημα μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στο τέρας που ορθώνεται απέναντί του. Ας ορθώσουμε τις συλλογικές αντιστάσεις και την αντεπίθεσή μας.
ΟΛ@ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ

Smass media (ΕΑΑΚ ΕΜΜΕ)

πηγή : https://www.facebook.com/smassmediaeaak/