Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 19.00

Ανοιχτη συσκεψη για την οργανωση της 21 Μαρτη στη Θεσσαλονικη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 21 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον Πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο!
Συμμετέχουμε στην διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη. Ενώνουμε τη φωνή μας τα κινήματα σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τη Λ.Αμερική, την Αυστραλία, τη Ασία, σε δεκάδες χώρες που ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν εκατοντάδες πόλεις φέρνοντας απέναντι στους Τράμπ, Μπολσονάρο αλλά και τους ηγέτες της ΕΕ την δύναμη της αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής. Η κλιμάκωση της κρίσης στη Μ.Ανατολή, με το νέο πόλεμο του Τραμπ με το Ιράν, απειλεί να οδηγήσει σε νέες εκατόμβες νεκρών και αύξηση των προσφύγων που θα τρέχουν για να ξεφύγουν από τις βόμβες.
Εκφράζουμε την οργή μας για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής που απαλλάσσει προκλητικά όλους τους οργανωτές και συνεργούς στα εγκλήματα του ναζιστικού μορφώματος εκτός από το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Ανοίγει το δρόμο για να νομιμοποιηθούν ξανά οι φασίστες και να έχουν την ασυλία και την κάλυψη από την Αστυνομία και τα δικαστήρια, όπως πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά και να αθωωθούν οι εγκληματίες που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, σε στέκια και γραφεία κομμάτων, επιδόθηκαν σε ένα όργιο ρατσιστικών επιθέσεων και μαχαιρωμάτων. Η θέση του Μιχαλολιάκου και της εγκληματικής του οργάνωσης είναι στη φυλακή και μόνο.
Αγωνιζόμαστε κόντρα στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που στρώνει το έδαφος για την εμφάνιση των φασιστών πίσω από την μάσκα του "αγανακτισμένου κατοίκου" κατά των προσφύγων.
Συγκρουόμαστε με τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης-φρούριο, της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, της Φρόντεξ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έχουν κοστίσει τις ζωές σε πάνω από είκοσι χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες. Είμαστε αντίθετοι με τον εγκλωβισμό σε νησιά και στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις, με την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο, ακόμη και του ΑΜΚΑ και της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες, ένταξη μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές, πρόσβαση σε δημόσια παιδεία και υγεία χωρίς αποκλεισμούς.
Όλοι και όλες που βρεθήκαμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στη μεγάλη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα μέτρα διαρκούς λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, που υπερασπίζουμε το πανεπιστημιακό άσυλο και το δικαίωμα στη παιδεία, που βγήκαμε στους δρόμους για να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή, που θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και για να απαντήσουμε στο σεξισμό και τις διακρίσεις, είναι ώρα να ξεσηκωθούμε ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να δώσουμε μαζί όλη την μάχη, συμμετέχοντας στη σύσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου για να οργανώσουμε ενωμένοι το συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη.

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουάριος 13h