Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στις 19.00

Ανοιχτό Κάλεσμα για την προετοιμασία Κινηματικού Μπλοκ στο EuroPride Θεσ/νίκης

Πολύχρωμος αγώνας διεκδικητικός
με γκλίτερ, μπότες, γραβάτες και λιπ γκλος

"Για ένα μέλλον που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε" λέει το κεντρικό σύνθημα του Euro Pride της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να μαζέψει 50.000 κόσμο από όλη την Ευρώπη στο τέλος Ιουνίου. Ένα πολύ ωραίο σύνθημα, το οποίο ωστόσο μας γεννάει κάποια σημαντικά ερωτήματα. Το πρώτο κενό του συνθήματος είναι η αντίφαση της λέξης "συμμετοχή" με τον κλειστό τρόπο διοργάνωσης. Πώς ακριβώς συμμετέχουμε όλες, όλ* και όλοι όταν οι συνελεύσεις του Pride γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες; Και όταν δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων έχουν μόνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας;

Η επανοικειοποίηση του Pride και η διοργάνωση του από τα κάτω με ανοιχτές συνελεύσεις και διαφανείς διαδικασίες είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος, για να οργανώσουμε μια διεκδικητική και πολύχρωμη παρουσία στην πορεία του Euro Pride και να προετοιμάσουμε παράλληλες εκδηλώσεις. Γιατί σε έναν κόσμο που τον αποφασίζει ένα κονκλάβιο λίγων "εκλεκτών", δεν χωράει καμία, κανέν* και κανένας.

Επιπλέον, για να συμπεριληφθεί κάθε άτομο στο μέλλον που ευαγγελίζεται το σύνθημα του Euro Pride, πρέπει να αφαιρεθούν αρκετοί παράγοντες που μας αποκλείουν:

- Το μέλλον που θέλουμε δε γίνεται να χωράει αδερφές μας σαν την Zakie Oh και την ίδια στιγμή το αστικό νομικό σύστημα και τους εφαρμοστές του που με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο λέει μπράβο σ αυτούς που την δολοφόνησαν.

- Ο νέος "κόσμος της συμμετοχής" δεν μπορεί να περιλαμβάνει ταυτόχρονα τους εκπροσώπους της αστυνομίας και τις δεκάδες βιασμένες και δολοφονημένες αδερφές μας στην Χιλή από τις δυνάμεις αστυνομικής καταστολής.

- Δεν μπορεί να χωράει την ομοφοβία, την τρανσφοβία, τις συστημικές και τις καθημερινές διακρίσεις εναντίον των γυναικών, των αναπήρων, των μεταναστών, των ψυχικά πασχόντων, των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.

- Δεν χωράει την ομοκανονικότητα και τον συντηρητισμό και ταυτόχρονα τις φτερούδες αδερφές μας, τις βασίλισσες του drag και τα μη δυαδικά άτομα ως προς την ταυτότητα και έκφραση φύλου.

- Δεν μπορεί να χωράει τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που επέζησαν από τα στρατόπεδα του θανάτου των ναζί και ταυτόχρονα τη φιλοναζιστική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, που χλευάζουν τους Εβραίους με τον πιο χυδαίο τρόπο μέσα στο ίδιο το Άουσβιτς.

- Δεν γίνεται να χωράει τον κόσμο της εργασίας και την ίδια στιγμή τα κόμματα που ψήφισαν και εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές.

- Δε γίνεται το Pride να προωθεί τους χρυσούς χορηγούς, τις πολυεθνικές και τις τουριστικές επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν για ροζ ξέπλυμα των αντεργατικών πολιτικών τους.

- Δε μας συμπεριλαμβάνει όλες, όλ* και όλους ένας "νέος κόσμος" της υποτιθέμενης συμμετοχής, στον οποίο οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν πολέμους σε ανατολική μεσόγειο και περσικό κόλπο. Αυτός ο κόσμος θα γεμίσει χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες. Ένα "συμμετοχικό μέλλον" δεν μπορεί να χωράει τις αδερφές μας από την Λιβύη, την Συρία και το Ιράν και ταυτόχρονα τα προξενεία των ΗΠΑ, και των συμμάχων τους που βυθίζουν τον κόσμο στο αίμα.

Γι' αυτούς τους λόγους σας καλούμε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 19:00 στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μιας δυναμικής, αντισυστημικής και προ πάντων πολύχρωμης παρουσίας στο Euro Pride της Θεσσαλονίκης.

...για έναν κόσμο που πραγματικά θα μας χωράει όλες, όλ* και όλους...

Ακόμα και αν φορέσω την φούστα μου καπέλο
άμα έρθω Pride αγώνα σημαίνει ότι θέλω

Κινηματικό Μπλοκ
στο Euro Pride Θεσσαλονίκης 2020


πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάρτιος 20h