τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Πέμπτη 28 Μαίου 2020 στις 19.30

Ανοιχτή συνέλευση δομής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας

Ανακοίνωση της δομής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κατάληψη παραρτήματος

από Δομή Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κατάληψη παραρτήματος

Η δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας θα πραγματοποιεί

την ανοιχτή της συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 19:30 στην κατάληψη Παραρτήματος.

Η δομή είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει πέρα από τη στήριξη να συμμετέχει,

συμφωνώντας ασφαλώς με τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο καπιταλισμός και το κράτος εχθρεύονται τη ζωή.

Η παρούσα συνθήκη φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την ταξικότητα του υπάρχοντος κόσμου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται σφοδρά από την πανδημία και τις κυρίαρχες πολιτικές, επιλέγουμε να στήσουμε ανάχωμα αντίστασης, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης. Είμαστε κομμάτι των από τα κάτω, είμαστε εμείς που θα κληθούμε την επόμενη ημέρα να επωμιστούμε τα βάρη όχι μόνο της υγειονομικής αλλά και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Οργανώνουμε δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στηρίζοντας όσους/ες το έχουν ανάγκη. Αδιαμεσολάβητα και συλλογικά καλύπτουμε τις ανάγκες μας, πέρα από κάθε επίπλαστη διάκριση φύλου, φυλής, καταγωγής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικότητας κλπ.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00 - 19:00, στην κατάληψη Παραρτήματος - Πάτρα (Κορίνθου & Αράτου), συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για όσους/ες τα χρειάζονται. Άνεργους/ες, μετανάστες/τριες, κρατούμενους/ες, άστεγους/ες, ασθενείς, ηλικιωμένους/ες και όποιον/α βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Προσφέρεται η δυνατότητα κατ' οίκον παράδοσης/παραλαβής κατ'όπιν συνεννόησης, ενώ λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Συλλέγουμε επίσης χρήματα, για την οικονομική στήριξη κρατουμένων μέσω του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών.\

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1604812/