Κυριακή 17 Μαίου 2020 στις 21.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα

Για να μην συνηθίσουμε την μπατσοκρατία

Πλατεία Καλλιθέας, Άνω πόλη Θεσσαλονίκη 21.00 17/05/2020

Αναρχικοί/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1605165/


1 2 3 4

ΚΥΡΙΑΚΗ - 17/5 - 21:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Χθες βράδυ, η καταστολή ήρθε στην πόρτα μας.

Η πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη δέχτηκε επίθεση από τους μπάτσους, στο ίδιο κατασταλτικό πλαίσιο που επιτέθηκαν στην Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη τις προηγούμενες μέρες.

Οι μπάτσοι χτύπησαν 3 άτομα και κυνήγησαν τον υπόλοιπο κόσμο στα στενά γύρω από την πλατεία, ψεκάζοντας με χημικά και πετώντας κρότου λάμψης στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά 1 ημέρα μετά τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, όπου ο Μπακογιάννης και πλήθος κόσμου βρισκόταν εκεί χωρίς μέτρα προστασίας και κυρίως χωρίς μπάτσους.

Η καταστολή έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο πλέον και για τους πιο εφάνταστους λόγους, πάντα προς την πλευρά των νέων.

Ο ιός ΔΕΝ κολλάει σε εκκλησίες, σε εγκαίνια, σε βόλτες του Μητσοτάκη, σε πρωινάδικα, σε οργανωμένες παραλίες, σε σούπερ μάρκετ, σε μεγαλοεπιχειρήσεις που λειτουργούσαν καθόλη τη διάρκεια της απαγόρευσης.

Κολλάει ΜΟΝΟ σε πλατείες.

Και φυσικά καταπολεμάται με χημικά και ξύλο, το μόνο που έχει να δώσει η κυβέρνηση.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

πηγή : https://www.facebook.com/ANETH0/photos/a.1949…


1 2 3 4

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕ ΣΚΑΜΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ

Το βράδυ του Σαββάτου (16/5) κλιμάκιο των μπάτσων φτάνει στην πλατεία Καλλιθέας, πάντα "με καλή διάθεση" για την τήρηση των αποστάσεων. Ο κόσμος πληθαίνει, συσπειρώνεται και φωνάζει συνθήματα. Κατά τις 00:00, τους αντικαθιστούν τα ΜΑΤ, που κυκλώνουν το χώρο με συνοπτικές διαδικασίες. Αρκετός κόσμος παρέμεινε στην πλατεία, έως ότου ξεκινησαν το ξύλο και τα χημικά.

Οι κρατικές κατασταλτικές κινήσεις δε μας εκπλήσσουν. Στην παρούσα συνθήκη βέβαια, ευδοκιμούν ίσως λίγο περισσότερο. Τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στην Άνω Πόλη δείχνουν ξεκάθαρα πως το κράτος επιχειρεί να περιορίσει με οποιοδήποτε τρόπο κάθετι που αντιβαίνει στο κανονιστικό πλαίσιο που έχει ορίσει.

Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε να πούμε πως δε θα αφήσουμε τους μπάτσους να σουλατσάρουν ανενόχλητοι.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ-ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 19:30 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.exnet

saekm.espivblogs.net


1 2 3 4

To Σάββατο 16/5 παρατηρήθηκε έντονη παρουσία μπάτσων, από νωρίς, στην πλατεία Καλλιθέας (Άνω Πόλη). Αρχικά, έγιναν συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων, χωρίς οι δυνάμεις να αποχωρούν από το σημείο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους ο κόσμος φώναζε συνθήματα, δείχνοντας πως δεν έχει διάθεση να υπακούσει. Οι μπάτσοι αποχώρησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και κατέφθασαν τα ΜΑΤ κυκλώνοντας την πλατεία. Έπειτα από λίγο δευτερόλεπτα αντεγκλίσεων ξεκίνησαν τα χημικά, το ξύλο και τα κυνηγητά στα στενά της Άνω Πόλης. Στήθηκαν μερικά οδοφράγματα και ο κόσμος διέφυγε από διάφορες μεριές.
Μέσα στην παρούσα συνθήκη, οι κατασταλτική μηχανισμοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εξαπολύσουν επιθέσεις. Η παρουσία μας στο δρόμο πρέπει να ανακτηθεί. Η επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου, το άραγμα στα πάρκα και στις πλατείες ας αποτελέσουν μορφές ατομικών και συλλογικών αρνήσεων.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21:00

Αντικατασταλτική Συνέλευση Αναρχικών