Κυριακή 17 Μαίου 2020 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

[Θεσσαλονίκη] Αντικατασταλτική πορεία

Δε μας φοβιζουν! Σήμερα στις 18.00 στην Καμάρα απανταμε

Λίγες μέρες μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στις πλατείες της Αττικής σε Αγ. Παρασκευή και Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, η καταστολή ήρθε και στην Θεσσαλονίκη… Στις 12 το βράδυ, αφού για ώρες η αστυνομία είχε περικυκλώσει την περιοχή δημιουργώντας ένταση, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε νέους στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη. Αφού έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους και τους νέους και τις νέες που βρισκόντουσαν εκεί, τους κυνηγούσαν επί ώρα μέχρι κάτω από την Ολυμπιάδος συνεχίζοντας να πετάνε κρότου λάμψης μέσα στους στενούς δρόμους της Άνω Πόλης.

Η επίκληση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για την κατασταλτική επίθεση είναι γελοίο πρόσχημα. Ο Μπακογιάννης γεμίζει την Ομόνοια για τη φιέστα του, ενώ το μήνυμα της κυβέρνησης στην κοινωνία ότι ο κίνδυνος πέρασε, γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρήσεις. Εξάλλου η δημόσια υγεία έχει ανάγκη από για υγειονομικούς και όχι τα ΜΑΤ που στέλνει η κυβέρνηση.

Έχοντας ανακοινώσει το άνοιγμα των μαγαζιών εστίασης είναι προφανές ότι στόχος τους είναι ο εκφοβισμός της νεολαίας. Είναι στόχος όταν διασκεδάζει συλλογικά στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους. Αλλά κυρίως επιχειρείται από την κυβέρνηση να καταστείλει προληπτικά τα αγωνιζόμενα κομμάτια που ήδη βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νομοσχέδια της, όπως αυτό στην εκπαίδευση. Προσπαθούν να στείλουν την νεολαία σπίτι της προκειμένου να μην αντιδράσει στην αντεργατική λαίλαπα και στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν στην κρίση της μετα-κορωνοϊκής περιόδου.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Το κίνημα θα δώσει απάντηση στο δρόμο!

Συγκέντρωση την Κυριακή 17/05, 18.00, Καμάρα

ΝΑΡ για την κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νεολαία κομμουνιστική απελευθέρωση

Οργανώσεις Θεσσαλονίκης

πηγή : https://nka.gr/de-mas-fovizoyn-simera-stis-18…


1 2 3

Θεσσαλονίκη: Κυριακή 17/5, 6μμ, Καμάρα - Όλοι/ες στην πορεία ενάντια στην καταστολή

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Αγώνας ενάντια στις χουντικές απαγορεύσεις

Το βράδυ του Σαββάτου 16/5, λίγες μόλις μέρες μετά το όργιο καταστολής σε πλατείες και γειτονιές της Αθήνας, τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη «χτύπησαν» και στην Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη. Με το πρόσχημα του «συγχρωτισμού» και την υποτιθέμενη «μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», οι αστυνομικοί αρχικά προχώρησαν σε «συστάσεις». Μετά από λίγη ώρα, και ενώ ο κόσμος φώναζε συνθήματα για να φύγει η αστυνομία - τα ΜΑΤ που παραφύλαγαν, επιτέθηκαν για να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία. Όργιο καταστολής, με δακρυγόνα, με κροτίδες κρότου λάμψης, ξύλο και κυνήγι κόσμου μέσα στα στενά, κι αυτό γιατί νέοι, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι είχαμε το «θράσος» να βγούμε από τα σπίτια μας.

Είναι προφανές πως ο κορονοϊός «διαδίδεται επιλεκτικά». Όταν πρόκειται για πλατείες που μαζεύονται νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί, τότε τα κυβερνητικά κοντέρ της «ατομικής ευθύνης» και του «επικίνδυνου συγχρωτισμού», χτυπάνε κόκκινο. Δεν ισχύει φυσικά το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Ο συγχρωτισμός στην πλατεία Ομονοίας, πριν από λίγες μόλις μέρες, δεν ήταν «επικίνδυνος», καθώς διοργανώθηκε «υπεύθυνα» από τον Δήμο Αθηνών. Το στοίβαγμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, δεν είναι «επικίνδυνο», καθώς η υποτιθέμενη «επιστημονική» κοινότητα αποφάσισε πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό (όλως τυχαίως, την ίδια περίοδο που η καραντίνα πρέπει να λάβει τέλος, μπας και σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών). Οι συναθροίσεις άνω των 10, αν πρόκειται για χώρους εργασίας - χωρίς φυσικά να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας με ευθύνη του εργοδότη- δεν είναι «επικίνδυνες». Και φυσικά δεν είναι επικίνδυνες οι μαζώξεις έξω από καταστήματα της παραλιακής, γιατί εκεί διακυβεύεται το κέρδος του εργοδότη και η βιωσιμότητα της επιχείρησης!

Δεν είναι τυχαία αυτά τα χτυπήματα! Η κυβέρνηση θέλει να παγιώσει ένα περιβάλλον αστυνομοκρατίας, ενάντια στην νεολαία και τους εργαζόμενους, για να μπορέσει να επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα, που ετοιμάζει. Παράλληλα τα ΜΜΕξαπάτησης διεξάγουν μια συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησης της νεολαίας και των εργαζομένων, προσπαθώντας παράλληλα να αμαυρώσουν τα αγωνιστικά κομμάτια του κινήματος.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, "ατομική ευθύνη", καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και εν τέλει, νέα, πιο σκληρά "κορονομνημόνια" είναι τα δόγματα που τηρούν ευλαβικά οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη. Δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, προσωπικού, ΜΕΘ κ.λπ.) και ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία ότι φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί που δεν "συμμορφώνονται", που δεν υποτάσσονται δηλαδή στις οδηγίες τους που κάθε μέρα τις αλλάζουν με ασυνάρτητο τρόπο, όπως π.χ. οι μάσκες, που από "επικίνδυνες" έγιναν υποχρεωτικές για να τσεπώσουν πάλι ζεστό χρήμα οι ημέτεροι επιχειρηματίες.

Η αγωνία των εργαζομένων, της νεολαίας και φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την πανδημία ή πλέον για τον βιοπορισμό τους, έχει γίνει "ευκαιρία" για την κυβέρνηση. Τα νομοσχέδια που περνάει ή πέρασε κάτω από το τραπέζι (περιβαλλοντικό, εκπαίδευση), η καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος, μέσω βασιλικού τύπου διαταγμάτων (ΠΝΠ) δείχνουν το πόσο επικίνδυνοι και ξεδιάντροποι είναι και το πόσο δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το πως θα επιβιώσει η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Σ' αυτά προστίθενται και οι διάφορες απαγορεύσεις (απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης -που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη από το κίνημα- απαγόρευση κυκλοφορίας) και η συνέχιση της τρομοκρατίας των προστίμων, όπου διαφαίνεται και η τυπική κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, δείχνοντας ότι για να προχωρήσει ακόμα ένα μνημόνιο είναι απαραίτητη μια χούντα για την ντόπια ελίτ, χωρίς κανένα κάλυμμα πλέον.

Η μόνη λύση και διέξοδο που έχουμε η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί είναι οι μαχητικοί αγώνες μας και η αυτοοργάνωσή μας! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η κρατική καταστολή στις γειτονιές μας, ούτε η στοχοποίηση αγωνιστριών και αγωνιστών. Να απαιτήσουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, αυξήσεις σε ΜΕΘ και κρατική χρηματοδότηση, δωρεάν χορήγηση ατομικών μέτρων προστασίας, για να προστατευτούμε πραγματικά από την πανδημία του κορονοϊού. Με μαζικές πορείες, καταλήψεις να διώξουμε τα νέα τους μνημόνια για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Έξω η αστυνομία απ' τις πλατείες - Κάτω οι χουντικές απαγορεύσεις

Άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας

Λεφτά για μισθούς, επιδόματα ανεργίας, δημόσιες επενδύσεις για θέσεις εργασίας - όχι για επιδοτήσεις δώρα σε Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Επιχειρηματίες

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11684


1 2 3

ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Το βράδυ του Σαββάτου οι μπάτσοι ξυλοκοπούν τον κόσμο που απλά κάθεται στην πλατεία Καλλιθέας και τον καταδιώκουν στα γύρω στενά της Άνω Πόλης με χρήση γκλομπ και χημικών. Ενώ τα σχολεία λειτουργούν, οι εργαζόμενοι ποδοπατιούνται όπως πάντα στα πρωινά μέσα μεταφοράς για να πάνε στις κωλοδουλειές που πληρώνονται με ψίχουλα, τα μεγάλα καταστήματα έχουν ανοίξει και τα μπαρ ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν πιο νωρίς, δύο μόλις μέρες μετά τη φιέστα του Μπακογιάννη για το σιντριβάνι της Ομόνοιας που είχε τριπλάσιο κόσμο από αυτόν που καθόταν στην πλατεία της Άνω Πόλης, το κράτος έδειξε ότι έχει τόσο ανεξάντλητη χυδαιότητα που επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο στο κεφάλι.

Ασφαλώς στην Ομόνοια δεν έγινε καμιά επίπληξη στους οργανωτές, ούτε σπάσανε τα κεφάλια των κολλητών του δημάρχου. Έξω από τα κυριλέ μαγαζιά της πόλης, όπου έχουν στηθεί ολόκληρα υπαίθρια πάρτι με εκατοντάδες άτομα, οι μπάτσοι επέλεξαν να κάνουν χλιαρές παρατηρήσεις. Το μόνο που έμεινε λοιπόν από την όλη κατάσταση της πανδημίας είναι αυτό που περιμέναμε, δηλαδή το κράτος να επιχειρεί σε όλους τους τομείς να κερδίσει έδαφος, ώστε να πετύχει ότι μέχρι τώρα φάνταζε δύσκολο. Ως αποτέλεσμα έχει δοθεί η δυνατότητα στους εγκληματίες της ΕΛ.ΑΣ και των ΜΑΤ, οι οποίοι σημειωτέον καθύβριζαν χυδαία όχι μόνο τους θαμώνες της πλατείας αλλά και τους γείτονες, το δικαίωμα να ξυλοκοπούν όποιον βάλουν στο στόχαστρο χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτε παράνομο. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι το ποιοι βρίσκονται, όπως πάντα, στο στόχαστρο: οι πιο αδύναμοι που βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση εξαίρεσης όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί εργαζόμενοι και οι πιο ανήσυχοι όπως οι νεολαίοι που συχνάζουν σε αντιδημοφιλείς πλατείες, όπου δεν λαμβάνει χώρα κάποια διοργάνωση εγκαινίων από τον δήμαρχο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι μπάτσοι να γίνουν ρυθμιστές της κοινωνικής ζωής. Πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούμε τους δημόσιους χώρους μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες κοινωνικού σεβασμού έξω από τις χακί ένστολες εντολές. Ακριβώς όπως τηρήσαμε τα υγειονομικά μέτρα όχι γιατί αποτέλεσαν κρατική προσταγή αλλά κοινωνική μέριμνα.

Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε καθόλου όταν οι μπάτσοι επιφορτίζονται με επιπλέον εξουσίες, όταν η καταστολή θωρακίζεται ακόμη περισσότερο. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι απολύτως προφανές ότι το κράτος διαχειρίζεται το τεράστιο ζήτημα της πανδημίας ως ευκαιρία για να προωθήσει την αντιδραστική του ατζέντα και να εδραιώσει τον αυταρχικό του χαρακτήρα.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΣ

Σε Αγία Παρασκευή, Κυψέλη και Άνω Πόλη το κράτος χτυπά αυτούς που πιστεύει ότι θα πρέπει να ξαναχτυπήσει και αύριο στις διαδηλώσεις ενάντια στα νομοσχέδια για την παιδεία, το περιβάλλον, την εργασία και τελικά ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Χτυπά τις πλατείες που μπορούν να γίνουν δρόμος. Ταυτόχρονα τρομοκρατεί τον κόσμο με την αναίτια κακοποίηση του. Κι ασφαλώς όταν πρόκειται για την εκτέλεση των κατασταλτικών μεθοδεύσεων για την περίφραξη του δημόσιου χώρου τότε το κράτος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει απολύτως κανένας ιός.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ & ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ | LIBERTATIA