Τρίτη 26 Μαίου 2020 στις 16.00

Συνέχεια ανοιχτής συνέλευσης για τη διοργάνωση 3ήμερου δράσεων αλληλεγγύης

Συνέχεια ανοιχτής συνέλευσης για τη διοργάνωση τριήμερου δράσεων αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους (29-30-31 Μαϊου)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ

Η παρούσα υγειονομική κρίση και η ως τώρα διαχείρισή της από τις κυβενήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεσκέπασε το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας, το οποίο κρυβόταν πίσω από τις δημοκρατικές φανφάρες. Το καταπιεστικό αυτό σύστημα επέβαλλε τον πλήρη έλεγχο της ζωής απαγορεύοντας τα πάντα. Πλέον, όλες οι αστικές ελευθερίες έχουν γίνει κουρελόχαρτα. Σε αυτή την ακραία συνθήκη που ζούμε, αποδεικνύεται ότι το μοντέλο της φυλακής είναι το αληθινό κοινωνικό μοντέλο του καπιταλισμού.

Η φυλακή είναι η πιό ξεκάθαρη μορφή βιοπολιτικής διαχείρισης αλλά και εξόντωσης. Οι κρατούμενοι βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση και έλεγχο, πράγμα που αυτή τη στιγμή συμβαίνει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτή τη χρονική περίοδο, οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον για ασήμαντες αιτίες όπως σαπισμένα δόντια κλπ. Ο Σελίμ Ζερολάρι και η Αζιζέλ Ντεμιρόγλου ήταν δύο από αυτές τις περιπτώσεις που έφτασαν στα αυτιά μας τον τελευταίο μήνα. Φυσικά, τα ΜΜΕ φρόντισαν να θάψουν ή να διαστρεβλώσουν αυτά τα γεγονότα. Επίσης, με την ευκαιρία της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το κράτος έχει προχωρήσει σε μεταγωγές αναρχικών και άλλων κρατουμένων, πρώτα-πρώτα των πιό δραστήριων, δηλαδή των πιό ενοχλητικών για το καθεστώς. Η σιωπή που επικρατεί στους δρόμους, δίνει στο κράτος την δύναμη να καταστείλει τις φωνές που βρίσκονται μέσα στις φυλακές.

Ο εγκλεισμός ήταν πάντα και παραμένει βασανιστήριο και εργαλείο υποταγής στα χέρια της εξουσίας. Αν δεν αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, θα ζούμε μόνιμα σε αυτή την κοινωνία-φυλακή που το κράτος διαχρονικά διαμορφώνει.

Σε όλο τον πλανήτη, αντιμέτωποι με την απειλή του κωρονοϊού, κρατούμενοι στοιβαγμένοι σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών κραυγάζουν: Είμαστε κρατούμενοι, όχι θανατοποινίτες!

  • Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου: 1,200 μετανάστες προχωρούν σε απεργία πείνας, Μάρτιος ´20
  • Ιταλία, Μάρτιος ´20: 27 φυλακές σε εξέγερση λόγω του κωρονοϊού, πολλοί νεκροί κρατούμενοι στις συγκρούσεις
  • Αργεντινή, Απρίλης ´20: Εξέγερση στη φυλακή Concordia, οι δεσμοφύλακες απαντούν με σφαίρες
  • Παλμασόλα, Βολιβία, Μάης ´20: 2 κρατούμενοι αφήνονται να πεθάνουν από κωρονοιό, εξέγερση των κρατουμένων
  • Χιλή: κινητοποίηση με απεργία στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Σαντιάγκο, Μάης ´20
  • Φυλακές Θήβας, Ελλάδα: εξέγερση των κρατουμένων μετά από θάνατο κρατουμένης γιατί δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, Απρίλης ´20

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Κ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

29-30-31 ΜΑΙΟΥ 2020

σύντροφια, αλληλέγγυα με τους αγώνες των κρατουμένων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82385/