Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνική / Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο espiv

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ESPIV

Πριν από λίγες μέρες έλαβε χώρα μια ακόμα επιθετική κίνηση των από τα πάνω ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της καταστολής μπήκε η ηλεκτρονική υποδομή του espiv· ενός αντιεμπορευματικού και αυτοοργανωμένου εγχειρήματος το οποίο παρέχει ελεύθερα τη δυνατότητα επικοινωνίας και δημοσιοποίησης (mail, blogs, forum κ.τ.λ.) του λόγου και των δράσεων αγωνιζόμενων ατόμων, ομάδων και εγχειρημάτων ενάντια στην κυρίαρχη λογική των social media, της ψηφιακής ρουφιανιάς και του διαδικτυακού φακελώματος.

Την Πέμπτη 21/5 και μετά από προφορική εντολή της πρυτάνεως του Παντείου προς την διεύθυνση μηχανοργάνωσης του πανεπιστημίου, ο server του espiv.net (ο οποίος βρίσκεται στην Πάντειο από την αρχή λειτουργίας του εγχειρήματος το 2008 έως σήμερα) τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα την αυτόματη «εξαφάνιση» του ηλεκτρονικού δημόσιου λόγου εκατοντάδων πολιτικών συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς και πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων. Αφορμή -σύμφωνα με την πρυτανεία- αποτέλεσε μια καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία αφορούσε σε δύο τίτλους βιβλίων τα οποία ήταν ανεβασμένα σε μορφή pdf σε ένα από τα 850 blogs που φιλοξενεί ο server. Η συγκεκριμένη αιτιολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πρόφαση σε μια προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικής αιτίας αυτής της κατασταλτικής κίνησης. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον ενοχλητικό για την εξουσία λόγο των αγωνιζόμενων καθώς και η ίδια η ύπαρξη αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων δομών που λειτουργούν έξω και ενάντια στα επιβεβλημένα εξουσιαστικά πλαίσια.

Η συγκεκριμένη απόπειρα φίμωσης αποτελεί πτυχή του ευρύτερου και γενικευμένου κύματος καταστολής εναντίον όλων όσοι/ες αγωνίζονται που εκκινεί από τις εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων, το χτύπημα του δικαιώματος στην διαδήλωση και την απεργία, περνά μέσα από την καταστολή των φυλακισμένων αγωνιστών και των μεταναστ(ρι)ών, την ποινικοποίηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή της φύσης ενώ τώρα επιχειρεί να επεκταθεί και στο πεδίο του διαδικτύου. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση στην απόπειρα επιβολής της νέας κανονικότητας όπου οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί ή διαμεσολαβείται από την εξουσία και το κέρδος θα ποινικοποιείται και θα καταστέλλεται.

Η φίμωση του espiv αποτελεί μια κραυγαλέα επίθεση ενάντια στην ελευθερία του λόγου και γι΄αυτό αφορά πολύ περισσότερους από αυτούς που «φιλοξενούνται» πολιτικά στην δομή του· μας αφορά όλες και όλους.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !

ΜΙΚΡΟΦΟΝΙΚΗ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ESPIV

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 19:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

anwthrwskw.espivblogs.net

anwtexhrwskw@eexspiv.net


1 2 3 4

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ESPIV/ KAI KAΘΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

Την Πέμπτη 21/5 μετά από εντολή της πρυτανείας του Παντείου πανεπιστήμιου στην Δ/νση Μηχανοργάνωσης σταματά η λειτουργία του server του espiv. Ο espiv είναι μια αυτοοργανωμενη κινηματική δομή που προσφέρει την δυνατότητα σε πολλά εγχειρήματα να δημοσιεύουν /επικοινωνούν τον λόγο και την δράση τους ελεύθερα και αντιεμπορευματικά στο διαδίκτυο .Ο server βρίσκεται στο Πάντειο από την αρχή της λειτουργίας του espiv το 2008.

Στο συγκεκριμένο server φιλοξενούνται 850 blogs σωματείων βάσης, συνελεύσεων γειτονιάς, πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων και είναι το βασικό μέσο έκφρασης τους στο internet. Αφορμή για το φίμωμα του espiv αποτέλεσε μια καταγγελία περί πνευματικών δικαιωμάτων για δυο τίτλους βιβλίων που ανέβηκαν σε μορφή PDF σε ένα από τα blogs που φιλοξενεί ο server.

Η καταστολή εναντίον του espiv έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια του κράτους να καταστείλει κάθε κοινωνικό ταξικό αγώνα, από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τους αγώνες των κρατούμενων και των μεταναστ(ρι)ών, τους αγώνες του προλεταριάτου, τους αγώνες κατοίκων πολλών περιοχών του ελλαδικού χώρου που αγωνίζονται για γη και ελευθερία κόντρα στις ορέξεις του κεφαλαίου για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και τη λεηλασία της φύσης.

Στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη. Ενάντια στον ολοκληρωτικό έλεγχο και τα ΜΜΕ απαντάμε με με αυτοοργανωμένες υποδομές ελεύθερης έκφρασης. Στο ψευτοδίλημμα κρατικό/ιδιωτικό καταφάσκουμε στο δημόσιο, αυτό δηλαδή που ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία ελευθέρα και ανεμπόδιστα. Ενάντια στο κόσμο της υποταγής και της ρουφιανιάς αντιτάσσουμε τον κόσμο της ισότητας, της κοινοκτημοσύνης της αλληλοβοήθειας. Να νικήσει η Αλληλεγγύη.

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


1 2 3 4

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο espiv, για την προσφατη κατασταλτική επίθεση που δέχτηκε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 19:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ

Κείμενο και spot

Ενάντια στην πολιτική φίμωση του espiv

Σε μια περίοδο που η διαδικτυακή προώθηση δράσεων, κειμένων και υλικού αποτελεί αναγκαιότητα, όπως και η ύπαρξη δομών αντιπληροφόρησης που λειτουργούν ενάντια στην κυρίαρχη ρητορική και με όρους αντιεμπορευματικούς και συλλογικούς· καταστέλλεται η αυτοοργανωμένη διαδικτυακή συλλογικότητα του espiv. Αφορμή στάθηκε μια καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για 2 βιβλία σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs, με αποτέλεσμα η Πρυτανεία της Παντείου να αποσυνδέσει τελικά τoν server του espiv. Σε αυτόν φιλοξενούνται πάνω από 850 blogs και sites, από πολιτικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς και εργατικών σωματείων μέχρι δομές αντιπληροφόρησης.

Η φίμωση του espiv στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας συνεχίζει το κατασταλτικό έργο των κυβερνήσεων ενάντια στις δομές του κινήματος. Την ίδια στιγμή που η από τα κάτω ενημέρωση είναι επιτακτική ανάγκη, ενάντια στη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας, οι κινηματικές υποδομές και οι αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης χρειάζεται να ενισχυθούν.

Οι Πρυτάνεις είναι γρανάζια για την λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και ενεργούν για τα συμφέροντα των εταιρειών, έτσι και στην Πάντειο η Πρυτανεία καταστέλλει και φιμώνει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και της γνώσης. Τα ελεύθερα, αυτοθεσμισμένα, αυτοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης είναι δομές του κινήματος που συμβάλουν στην ελευθερία του λόγου και την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, την προώθηση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Σε μια περίοδο που το κράτος διαχειρίζεται το σύστημα με απλές ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) πουλώντας και ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, καταστέλλοντας όποιους αντιστέκονται και αγωνίζονται, φυλακίζοντας και απομονώνοντας όσους περισσεύουν, η κρατική προπαγάνδα πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα από τα φερέφωνα τους, με τα μέσα μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) να έχουν το μονοπώλιο. Είναι λοιπόν, αυτονόητο ότι κάθε μέσο που αψηφά τις αυθεντίες της διαστρεβλωμένης οπτικής, που αμφισβητεί και αποδομεί την διαμεσολαβημένη πληροφορία, κάθε ελεύθερη φωνή που ηχεί στους μολυσμένους αιθέρες των μητροπόλεων να αποτελεί ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας, το οποίο υπερασπιζόμαστε χωρίς διαπραγματεύσεις.

Όπως ακριβώς αρνούμαστε να δεχτούμε την εμπορική εκμετάλλευση των βασικών αναγκών (σίτισης, στέγασης κτλ.), έτσι αρνούμαστε και την εμπορική εκμετάλλευση της επικοινωνίας και της διάδοσης της πληροφορίας. Αντιλαμβανόμαστε την περίπτωση του espiv ως μία καθαρά κατασταλτική κίνηση από την πλευρά των πρυτανικών αρχών απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης στην Ελλάδα και έχοντας ως δομές κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς αγώνες με αυτούς του εγχειρήματος, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της διαχειριστικής ομάδας του espiv και θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη μας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΣΙΩΠΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM
~συλλογική έκφραση στο μολυσμένο αέρα της πόλης~
στους 97.3 στα FM και στο 1431am.org


1 2 3 4

Την Πέμπτη 21/5 έπειτα από εντολή της πρυτάνεως του Παντείου, ο server του espiv.net τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας. Άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής ήταν να "χαθεί" ένα μεγάλο μέρος κινηματικού υλικού, κείμενα, μπροσούρες και βιβλία που στο σύνολό τους αφορούν ουσιαστικά τη δημόσια έκφραση πολλών πολιτικών ομάδων, συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς και πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων. Σύμφωνα με την πρυτανεία, αφορμή για τη συγκεκριμένη ενέργειά της αποτέλεσε μία καταγγελία περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία αφορούσε σε τίτλους βιβλίων που ήταν ανεβασμένα σε κάποιο από τα 850 blogs που φιλοξενεί ο συγκεκριμένος server.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική ενέργεια αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του κράτους να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εντάσσεται στη συνεχή του προσπάθεια να καταστείλει και να απομειώσει οποιαδήποτε κοινωνική και ταξική αντίσταση, ενώ πολύ πρόσφατη είναι και η ψήφιση ενός νόμου-φίμωτρο με συνολικό χαρακτήρα λογοκρισίας και από το Ισπανικό κράτος. Πολλές φορές παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ξένων κρατών με κατασταλτικό περιεχόμενο έχουν υιοθετηθεί και από το ελληνικό κράτος.

Από τους μετανάστες και τις μετανάστριες που αγωνίζονται ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που τους έχουν επιβληθεί, στη Μόρια, στη Ριτσώνα και αλλού, από τους κατειλημμένους χώρους, από τους αγώνες των φυλακισμένων και των τοπικών κοινωνιών που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους και τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, παντού στον κόσμο οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή που επιχειρεί να επιβληθεί σε όλα τα πεδία.

Ενάντια στην καταστολή, ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κινηματική δομή του espiv και διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία της.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ/ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ESPIV

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 19:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουνίου 22h