Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης για τους 2 συλληφθέντες συντρόφους της 27ης Μαΐου

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ότι το κράτος φουσκώνει όσο περισσότερο μπορεί τις χρηματικές εγγυήσεις που καλούνται να καταβάλουν αγωνιστές για να αποφύγουν την προφυλάκιση, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παραδειγματισμού του κινήματος. Αντιστοίχως διογκωμένη οφείλει να εμφανιστεί και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Οι αναρχικοί σύντροφοι Σ.Δ. & Ζ.Ρ. συλλαμβάνονται στις 27 Μαΐου στην Καλαμαριά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Ακολούθως φορτώνονται με ένα βαρύ κατηγορητήριο κατά την πάγια τακτική των διωκτικών αρχών και το κυριότερο, καλούνται να καταβάλλουν 10.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική εγγύηση έως τις 15 Ιουνίου. Οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το υπέρογκο και εξοντωτικό ποσό που σκαρφίστηκαν να τους φορτώσουν τα σαΐνια των διωκτικών αρχών, αλλά η χρονική στενότητα που δημιουργεί ένα περαιτέρω άγχος.

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όλο τον κόσμο του αγώνα -συλλογικότητες και ατομικότητες- σε εγρήγορση, ώστε εγκαίρως να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό των 20.000 ευρώ και να κλείσει αίσια η πρώτη και άμεση εκκρεμότητα των συντρόφων.

Ως συλλογικότητα θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις για τη διοργάνωση ενός δυναμικού event οικονομικής ενίσχυσης για την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην ταράτσα του Κοινού Τόπου αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή μας στην προσπάθεια των συντρόφων να αποπληρώσουν το ποσό.Αυτό σε πρώτο χρόνο. Όταν φτάσει η ώρα της δίκης και αν η δικαστική εξουσία αποφανθεί την ενοχή τους, η αλληλεγγύη μας θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατή. Στα μάτια μας όσον αφορά τους κοινωνικούς αγώνες, δεν υπάρχουν ένοχοι και αθώοι, μονάχα αγωνιστές που διεκδικούν το δίκιο τους, υπερασπιστές του ανώτερου ιδανικού της ελευθερίας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιουνίου 16h