Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στις 21.00

Κάλεσμα για οικ. ενίσχυση των 2 συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 27ΗΣ ΜΑΗ

Τετάρτη 10/6 21.00 πλ/ Μερκούρη Πετράλωνα

*Θα υπάρχει bar οικ. ενίσχυσης

Για την υπόθεση των συντρόφων που κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού στο σπίτιτου πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και νυν προέδρου του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων Δ.Σταμάτη.

Την Τετάρτη 27/5, ασφαλίτες και ΟΠΚΕ εισβάλουν με βία στα κατειλημμένα καστρόπληκτα σπίτια στην Θεσσαλονίκη. Κάνουν ελέγχους, προσαγάγουν τους σύντροφους και τις συντρόφισσες που ήταν εκεί και κατάσχουν διάφορα αντικείμενα. Νωρίτερα, τα ξημερώματα και 9 το πρωί αντίστοιχα, οσύντροφος Σ.Δ. έχει συλληφθεί στην περιοχή της Καλαμαριάς και ο Ζ.Ρ. στην είσοδο του σπιτιού του. Χτυπιούνται, στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα, παραμένουν με χειροπέδες ακόμα και μέσα στην ΓΑΔΘ και γενικά υφίστανται όλη τη σαδιστική και εξευτελιστική συμπεριφορά που διακρίνει το σύνολο των μπάτσων. Τους ανακοινώνεται ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο το οποίο δεν στάθηκε ούτε στον εισαγγελέα και επιστρέφουν στην ΓΑΔΘ με αναβολή για τις επόμενες 3 μέρες. Τη Δευτέρα αφήνονται τελικά και οι 2 ελεύθεροι με 10.000 ευρώ εγγύηση ο καθένας- τα οποία πρέπει να μαζευτούν μέχρι και τις 19/6- και με περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 3 φορές παρουσία στο ατ.

Μία ακόμα δίωξη σε βάρος συντρόφων, μία ακόμα επίθεση προς τον κόσμο που αγωνίζεται, μεγαλώνει τον κατάλογο της απόπειρας του κράτους να εξαλείψει όσους και όσες απειλούν την ασφάλεια που χρειάζονται οι διαχειριστές του για να επιβάλουν τις πολιτικές κοινωνικής οικονομικής και φυσικής λεηλασίας. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια που δεν ολοκλήρωσε η προηγούμενη, απλά πιο φανταχτερά και με μεγαλύτερη ένταση. Άλλωστε με την ατζέντα "ανάπτυξη" και καταστολή κέρδισε την εξουσία. Αφού λοιπόν η ανάπτυξη αποδείχθηκε ακόμα μια φορά καταστροφή και πλάνη οδηγούμαστε σε μια μεγαλύτερη οικονομική ύφεση, όπου το μόνο που μένειείναι οι ΔΙΑΣ,ΟΠΚΕ,ΔΕΛΤΑ και τα ΜΑΤ σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και των διεκδικήσεων, οι ατελείωτες δικογραφίες, οι σφαίρες κατά μεταναστριών-ων στον Έβρο, ο πόλεμος ενάντια σε εκείνες και εκείνους που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και οι εκκενώσεις των καταλήψεων. Η ιδιωτικοποίηση του θεωρητικά δημόσιου πλούτου και η λεηλασία του φυσικού, ο αυξανόμενος έλεγχος και η περαιτέρω συντηρητικοποίηση της παιδείας, η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και η οικονομική εξαθλίωση συμπληρώνουν την εικόνα της διαχείρισης της κοινωνίας από το κράτος.

Απέναντι σε αυτή την διαχρονική συνθήκη είναι δίκαιο σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αντιδρούν. Η επίθεση που δέχονται τα ριζοσπαστικά κομμάτια τώρα, είναι ένα δείγμα του τι θα ακολουθήσει όταν δημιουργηθούν μαζικές και δυναμικές αντιστάσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος στοχοποιεί τους συντρόφους/-ισσες μας τόσο για την πολιτική δράση τους ως αναρχικοί/ες όσο και για να παραδειγματίσει το υπόλοιπο κίνημα. Είναι μια ακόμα δικογραφία παρωδία όπως οικατασκευασμένες τρομοκρατικές οργανώσεις με την επωνυμία "Ταξιαρχία" και "Σύντροφοι-συντόφισσες". Είναι μια ακόμα φορά που καλούμαστε να δείξουμε πως αγωνιστές και αγωνίστριες δεν είναι μόνοι-μόνες και πως έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Οι αγώνες συνεχίζονται και σιγά σιγά κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα και είναι μόνο η αρχή. Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί!

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82522/