Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 18.30

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία ενάντια στην καταστολή των αγώνων

Στη συστημική ασφυξία της βιας και της καταστροφής
Απαντάμε με συλλογικούς και αυτοοργανωμένους αγώνες
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναπνέυσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

ΣΕ ΒΙΟΜΕ

πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη βιομε

ΑΣ Pueblo

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκη ενάντια στην Εξόρυξη

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Λαϊκή συνέλευση Σταγιατών

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιουνίου 21h


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από το 2013 αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο του ελλαδικού χώρου, παράγοντας φυσικά και βιολογικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής, αναδεικνύοντας μια διαφορετική μορφή οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γεγονός που φυσικά διόλου δεν συμφέρει τις οικονομικές ελίτ και τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης της ταξικής βάσης.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαρτίου, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το κράτος ύπουλα έκανε την επίθεσή του. Όπως ενημερωθήκαμε από την καταγγελία των εργαζομένων, στις 06:30 το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ υπό τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ έκοψε την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο. Το γεγονός αυτό έρχεται να πραγματωθεί σε μια συγκυρία που η τάξη των καταπιεσμένων πλήττεται μέρα με την μέρα.

Με την κίνησή του αυτή το κράτος μας έδειξε για ακόμα μια φορά την προτεραιότητά του, η οποία δεν είναι άλλη από το να προστατεύσει το κεφάλαιο με κάθε κόστος, καταστέλλοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Κάτι το οποίο φυσικά και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, που η πανδημία φαντάζει να ανήκει στο παρελθόν, μέσα στην οποία όμως το κράτος βρήκε την ευκαιρία να περάσει δύο εγκληματικού τύπου νομοσχέδια, ένα που αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, και ένα που αποτελεί έναυσμα για την λεηλασία του περιβάλλοντος που έρχεται (και συμβαίνει ήδη).

Η βασική πολιτική του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα είναι η στυγερή καταστολή. Όπου η κοινωνία αντιδρά στα σχέδια των εξουσιαστών η απάντηση έρχεται άμεσα με τη μορφή των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και με ολόκληρη τη συμμορία της ΕΛΑΣ, πάντα με τη στήριξη των αφεντικών και των τσάτσων τους. Στο Βόλο που κάτοικοι και αγωνιστές διαδήλωσαν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge, μαζί με τους κατοίκους των Σταγιατών που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ανθρώπους δηλαδή που διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με μανία, σε οικογένειες, άτομα όλων των ηλικιών και ΑΜΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, προσαγωγές και η σύλληψη ενός συντρόφου. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η αστυνομία διέκοψε χωρίς καμία αφορμή την καλεσμένη μοτοπορεία εργαζομένων και ανέργων στον Κορυδαλλό, που είχε ως κεντρικό σύνθημα το να μην πληρώσουν την πανδημία οι εργαζόμενοι, και ακολούθησαν 46 συλλήψεις συντρόφων, ως μια προσπάθεια εκφοβισμού τους.

Το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής έρχεται να συμπληρώσει το κατάπτυστο νέο νομοσχέδιο περί των διαδηλώσεων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις 9/7, το οποίο πέραν του ότι θα δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία να καταστέλλει οποιαδήποτε συγκέντρωση θεωρεί «επικίνδυνη» με νομικές μάλιστα κυρώσεις για τους διαδηλωτές, έχει ως στόχο την πολιτική και κοινωνική απομόνωση όσων αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εμείς με τη σειρά μας, ως αναρχικοί/ές ας υπενθυμίσουμε στα καθάρματα του κράτους και της αστυνομίας πως θα υπερασπιστούμε κάθε εστία αγώνα, πολιτικά και έμπρακτα, από τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις, μέχρι το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, θα παλέψουμε για τη γη και την ελευθερία στο Βόλο, στα Άγραφα και οπουδήποτε χρειαστεί, όπως άλλωστε κάναμε πάντα.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΤΡΙΤΗ 7/7 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό - Μαύρο και Κόκκινο

(facebook : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/)

(blog : https://maurokokkino1936.wordpress.com/)


1 2 3 4 5 6 7

Αντικατασταλτικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Η κυβερνητική επίθεση με αφορμή την νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους κατά τα πρότυπα της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα σε λίγους μήνες και με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε νομοσχέδια που αφορούν την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων, το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών και την ανάταση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

Παράλληλα με την συνταγματική αναθεώρηση η ΝΔ όμως ανασυγκροτεί και τον μισθοφορικό στρατό κατοχής της δημοκρατίας. Νέες κατασταλτικές μονάδες αναλαμβάνουν δράση ενώ δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό των μπάτσων. Με κεντρική στρατηγική το παλιό δόγμα μηδενικής ανοχής επιτίθενται με μένος σε διαδηλωτές, χτυπούν, βασανίζουν, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όσους αντιστέκονται.

Η τελευταία πράξη οχύρωσης του κρατισμού απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που ολοένα και πληθαίνουν είναι η κατάθεση προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στα ευρωπαϊκά αντιτρομοκρατικά πρότυπα. Η νομική θωράκιση του κράτους αφορά την απαγόρευση των διαδηλώσεων όταν και όπου κρίνουν οι αρχές, καθώς θα απαιτείται επώνυμη άδεια. Παράλληλα θα συσταθεί αυτοτελής Υπηρεσία με τίτλο «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας», υπαγόμενη απευθείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα διαχειρίζεται τις παραμέτρους των διαδηλώσεων.

Αν η αντίσταση στις μέρες μας είναι επιτακτικό καθήκον του κάθε αγωνιζόμενου-ης, η υπεράσπιση των χρόνια κεκτημένων δικαιωμάτων, για τα οποία κάποιοι αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου, είναι μονόδρομος.

Αντικατασταλτικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Τρίτη 7 Ιούλη 18:30 Καμάρα * Πέμπτη 9 Ιούλη 19:00 Αγ. Βενιζέλου

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2020/07/06/Αν…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕΤ - ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ

Πορεία Τρίτη στις 18.30 Καμάρα

Πριν από 2 μήνες εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με δύο κλούβες των ΜΑΤ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ μετά από εντολή της κυβέρνησης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ και για την ανάληψη από μεριάς τους του κόστους κατανάλωσης του ρεύματος.

Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη, καθώς το κράτος βρήκε ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Η κρατική καταστολή επιδίωξε να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, την ίδια στιγμή που δίνει το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρείες να στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Ταυτόχρονα, προωθούνται νέα αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δικαιολογηθούν οι ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως η εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και οι απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με το καταστροφικό νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Το κράτος αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στα αγωνιζόμενα κομμάτια.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου παραδόθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Καρδίτσας κλήση σε 4 αγωνιστές για δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα που αφορά τη μαζική συγκέντρωση και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο, όταν και μπλοκαρίστηκε από πλήθος κόσμου η οικονομική επιτροπή που θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών τεμαχίων στους επενδυτές. Στις 20 του Μάη στην Τήνο, στάλθηκαν ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους του νησιού που αγωνίζονται εδώ και καιρό ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα χωριά τους. Αντίστοιχα, στους Σταγιάτες του Βόλου ο δήμαρχος και γνωστός μαφιόζος Α. Μπέος επιτίθεται με μηνύσεις σε βάρος των κατοίκων των Σταγιατών που αγωνίζονται να σώσουν τις πηγές του χωριού τους. Τέλος, το Σάββατο 13 Ιουνίου η πορεία στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών δέχτηκε αναίτια επίθεση από τους μπάτσους μπροστά στην πύλη της ΑΓΕΤ. Η αστυνομία επιτέθηκε σε μια πορεία με οικογένειες, παιδιά, ακόμα και άτομα ΑΜΕΑ που υπερασπίζονται τη ζωή και την υγεία τους απέναντι στα συμφέροντα των αφεντικών.

Η ευρύτερη καταστολή προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και να διαλύσει τους διάφορους αγώνες που προκύπτουν. Εκτός από τις κατασταλτικές κινήσεις εναντίον τοπικών αγώνων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν και οι αναίτιες προσαγωγές δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών κατά τη διάρκεια εργατικής μοτοπορείας στη Νίκαια, η συνεχής στοχοποίηση καταλήψεων και δομών του αγώνα και η αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία στην περιοχή των Εξαρχείων με την επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής δύο μέρες πριν σε συναυλία αλληλεγγύης στην κατάληψη Δερβενίων 56. Οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν ωμή βία απέναντι στους παρευρισκόμενους, τραυμάτισαν κόσμο με τις μηχανές τους και χτύπησαν πελάτες και εργαζόμενους μαγαζιών της περιοχής. Κορύφωση της κρατικής επιθετικής τακτικής αποτελεί φυσικά και το επικείμενο νομοσχέδιο για πορείες και διαδηλώσεις, το οποίο θα βρει απέναντί του τον κόσμο του αγώνα.

Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα κι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Παράλληλα, στηρίζουµε τις τοπικές πρωτοβουλίες αντίστασης, οι οποίες είναι αυτές που θα δώσουν ζωή στον αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στις αφαίμαξη των φυσικών πόρων, ενάντια στην καταστροφή και τη λεηλασία της φύσης και σε κάθε περιβαλλοντικό έγκλημα.

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος ΑΠΟ - ΟΣ

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2020/07/b…


1 2 3 4 5 6 7

Η δική μας ενέργεια έρχεται από πολύ μακριά και δε θα σταματήσει για δυο καλώδια.

uploaded document

Εργαζόμεν@ στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ


1 2 3 4 5 6 7

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ

Την περασμένη Δευτέρα 29/6 και σε συνέχεια σειράς νομοσχεδίων που η κυβέρνηση μεθοδικά φαίνεται να βγάζει από το συρτάρι, κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου σχετικά με τον περιορισμό και τη «ρύθμιση» των δημόσιων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει διόλου τυχαία να εφαρμόσει αυτό το νομοσχέδιο, που κρατά εδώ και καιρό στην ατζέντα της, σε μια περίοδο που μια νέα κρίση καραδοκεί να πλήξει όλους εμάς τους ανθρώπους της κοινωνικής βάσης. Ήδη από τα μέσα του 2019, παρά τα ευχολόγια των τοπικών κυβερνήσεων για τροχιές ανάπτυξης, διεθνής οργανισμοί προειδοποιούσαν για μια επικείμενη οικονομική ύφεση (βάση των δεικτών PMI βιομηχανικής παραγωγής, της επιβράδυνσης του διεθνούς εμπορίου, της αστάθειας των χρηματαγορών, καθώς και της εμφάνισης αντίστροφης καμπύλης αποδόσεων). Η πανδημία ενέτεινε ήδη υπάρχουσες αδυναμίες του οικονομικού συστήματος και της διεθνούς κερδοφορίας. Αυτή η κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα και κερδοφορία θα «αντιμετωπιστεί» από ότι φαίνεται με τα 32 δισ. του «Ταμείο Ανάκαμψης» της Ε.Ε.. Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να καθυσυχάσει το κόσμο στην ουσία πρόκειται να εφαρμοστεί ένα ακόμα μνημόνιο. Επίσης ο πρωθυπουργός σε μια τραγελαφική προσπάθεια αντίστασης είπε πως δεν χρειάζονται πρόσθετοι αυστηροί όροι και πως η εξαμηνιαία αξιολόγηση της Κομισιόν είναι αρκετή καθώς όπως είπε «οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει, και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις». Δεν πρόκειται να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν θα μας επιβληθεί να πληρώσουμε πάλι εμείς τα σπασμένα της καπιταλιστικής οικονομίας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως μπορούν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όπως έχουν αποδείξει προσφάτως, που εντείνουν την εκμετάλλευση του κόσμου του μόχθου και της εργασίας όπως και του περιβάλλοντος σε τομείς όπως οι Μεταφορές, η Ενέργεια, τα ψηφιακά δίκτυα, ιδιωτικοποιήσεις στο νερό, η υγεία, την διαχείριση στερεών αποβλήτων κ.α. προς όφελος του κεφαλαίου στο δρόμο που επιτάσει η Ε.Ε.. Μια τέτοια επίθεση ήρθε από το κράτος επιλέγοντας να περαστεί εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας (και άρα εμμέσως και διαμαρτυρίας) το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που αφενός είναι καταστροφέας του περιβάλλοντος με την επέλαση των επενδυτικών σχεδίων ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές και αφετέρου είναι άκρως αντιδημοκρατικό καθώς υποβιβάζει την γνώμη των τοπικών κοινωνιών για αυτές τις επενδύσεις.

Όσο «δημοκρατικό» προφίλ κι αν θέλει να προωθεί για τον εαυτό του, ένα κράτος είναι πάντα έτοιμο να καταστείλει -τις περισσότερες φορές με χρήση ακραίας βίας- οτιδήποτε απειλεί την ύπαρξή του και τα οικονομικά συμφέροντα που αυτό υπερασπίζεται. Ο λεγόμενος εκδημοκρατισμός της Μεταπολίτευσης δεν ήταν ποτέ μια νέα αρχή, αλλά μια συνέχεια οικονομικής ευημερίας της ελίτ και καταπιέσεων της κοινωνικής βάσης, με την παροχή κυρίως ατομικών ελευθεριών και μιας ψευδαίσθησης ότι καθένας είναι ελεύθερος να καθορίσει το μέλλον του. Όταν οι αντιδράσεις όμως των από τα κάτω εντείνονται ή πρόκειται να ενταθούν στο άμεσο μέλλον, ένα νομοσχέδιο που με διατάξεις που μοιάζουν με μετάφραση από την καθαρεύουσα του αντίστοιχου νομοσχεδίου της χούντας για τις συναθροίσεις είναι απαραίτητο να ποινικοποιήσει τη διαδήλωση, να καθηλώσει την κοινωνική αντίδραση και να εκφοβίσει κάθε υποκείμενο, ατομικό και συλλογικό, που θέλει να αντισταθεί στην υποβάθμιση των ζωών μας.

Συγκεκριμένα το νέο νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Σε κάθε πορεία ή συγκέντρωση θα πρέπει να παίρνει άδεια προηγουμένως και να ορίζεται ένας «διοργανωτής» ο οποίος θα δίνει όλα του τα στοιχεία στην αστυνομία και θα καθίσταται υπεύθυνος για την ομαλή έκβασή της. Πέρα από το «φακέλωμα» του ατόμου που δηλώνεται ως διοργανωτής, η ύπαρξη τέτοιου είναι καθαρά ιεραρχική και αντιβαίνει σε πολλά από τα προτάγματα κάποιων κινημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν την συλλογική ευθύνη για την διεξαγωγή μιας πορείας και την οργάνωση χωρίς αρχηγούς και «ειδικούς».
  • Απαγόρευση συγκεντρώσεων « όταν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας». Στην ουσία, και με διάφορες άλλες ασαφείς διατάξεις ως προς τα κριτήρια διάλυσης μιας συγκέντρωσης, δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να αποφασίζει κατά το δοκούν για την πραγματοποίησή τους, με το νομοθέτη να αφήνει σκόπιμα περιθώρια «ελιγμών». Ιδιαίτερα προκλητική είναι και η παράγραφος περί των αντισυγκεντρώσεων, καθώς όταν «πρόκειται για δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ο σκοπός της οποίας αντιτίθεται προς το σκοπό ήδη προγραμματισμένης γνωστοποιηθείσας» θα μπορούν οι συγκεκριμένες να διαλύονται. Με άλλα λόγια απαγορεύονται οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που βάζουν ανάχωμα σε κάθε δημόσια παρουσία φασισταριών και νεοναζιστών.
  • Ιδιώνυμο αδίκημα συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση, το οποίο επισύρει από 1 μέχρι και 2 έτη φυλάκισης ανάλογα με το -διαφαινόμενο πάντα αφού μιλάμε για συγκεντρώσεις που διαλύονται πριν καν ξεκινήσουν- σκοπό της. Με αυτή την και πάλι στοχευόμενη διάταξη, ποινικοποιείται ουσιαστικά η συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη από το κράτος πράξη διαμαρτυρίας, στοχοποιούνται άτομα συγκεκριμένων πολιτικών χώρων των οποίων οι διαμαρτυρίες αυθαίρετα θα απαγορεύονται και αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις έως και για το φρονηματικό τους χαρακτήρα.
  • Ως όργανο εκδίκασης των προσφυγών κατά της απαγόρευσης μιας συγκέντρωσης το ΣτΕ, καθώς και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων των εισαγγελέων στη λήψη της απόφασής της, που θα αρκεί απλά να «ενημερώνονται». Ένα τέτοιο νομικό και δικαστικό πλαίσιο όχι μόνο αφήνει αποκλειστικά στην εκτελεστική εξουσία το δικαίωμα να κρίνει τις κοινωνικές διαθέσεις και τα γεγονότα, αλλά περιορίζει και αισθητά το δικαίωμα ανάκλησης ειλημμένων αποφάσεων καθώς το ΣτΕ ως ανώτατο όργανο προσφυγής έχει τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις και υπέρογκο κόστος εκδίκασης.

Είναι γεγονός πως τα περισσότερα κεκτημένα της κοινωνίας, είτε αυτά είναι σε εργασιακό επίπεδο είτε αφορούν ευρύτερες ελευθερίες, έχουν κατακτηθεί στο δρόμο και με τη μαζική συμμετοχή της. Τη στιγμή λοιπόν που πολλά από αυτά καταπατούνται και υποβαθμίζονται οι ζωές μας, το κράτος μέσω των συστημικών ΜΜΕ, που προσφάτως χρηματοδότησε μέσα στην πανδημία, στρεβλώνει την στοχοθεσία αυτού του νομοσχεδίου σε αντιμετώπιση της «κυκλοφοριακής συμφόρησης» που δημιουργείται από τις πορείες για να χτυπήσουν επικοινωνιακά όλες και όλους όσες και όσους συμμετέχουν και διεκδικούν. Με αυτήν τη τακτική του "διαίρει και βασίλευε", αγώνες που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας και αντιτάσσονται στη περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών μας, επικοινωνούνται στην κοινωνία ως "κυκλοφοριακή συμφόρηση" (προφανώς για τους ιθύνοντες δε την προκαλούν οι άθλιοι δρόμοι, τα φανάρια που δεν δουλεύουν, οι ελλείψεις σε λεωφορεία) με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τον πραγματικό της εχθρό, που δεν είναι άλλος από όσους καταπατούν τα κεκτημένα και την αξιοπρέπειά της. Στην προσπάθεια εν τέλει να επεκταθεί αυτός ο αγώνας, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται η ξαφνική παρουσία στο δρόμο καθώς χρόνος που αρχικά μπορεί για τον καθένα/μία να μοιάζει χαμένος, είναι αυτός που κάθε κίνημα φιλοδοξεί να μετουσιώσει σε ενεργό δράση κάθε καταπιεσμένου υποκειμένου.

Στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, αναγνωρίζουμε τις τραγικές μεθοδεύσεις ενός κράτους που περιμένει πανδημίες, καλοκαιρινές περιόδους και συγκαλύψεις κάθε είδους προκειμένου να περάσει αναίμακτα διευρυμένες κατασταλτικές πολιτικές. Σε αυτήν την κατάσταση δεν απαιτούμε τίποτα λιγότερο από το αυτονόητο, να μην πετάξουμε στο κάλαθο των αχρήστων το δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης, δικαίωμα που κερδήθηκε ιστορικά μέσα από αιματηρούς αγώνες. Τόσα χρόνια εξαθλίωσης μας μάθαν ένα πράγμα, όσο αφήνουμε τις αποφάσεις για τις ζωές μας στα χέρια κομμάτων και επαγγελματιών πολιτικών, τόσο ξεχνάμε την πραγματική δύναμη της κοινωνικής βάσης, τη μαζική ακομμάτιστη αδιαμεσολάβητη παρουσία μας στον δρόμο, την αναγωγή των ατομικών προβλημάτων σε συλλογικών, την μετατροπή της ατομικής εξαθλίωσης σε συλλογικό αξιοπρεπή αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ ΑΝΗΚΑΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΙΤΗ 7/7 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 9/7 19:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία ενάντια στην καταστολή των αγώνων

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μία νέα επίθεση από την πλευρά του κράτους, τόσο προς ταξικούς/κοινωνικούς αγώνες και στο ανταγωνιστικό κίνημα όσο και σε ομάδες ανθρώπων που δε συντελούν τον εθνικό κορμό (μετανάστ* κ.α.). Ενδεικτικά: κόψιμο ρεύματος της ΒΙΟΜΕ, επίθεση στην πορεία ενάντια στην ΑΓΕΤ στο Βόλο, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της πηγής των Σταγιατών και του Μπέου να επιβληθεί στους κατοίκους, κλείσιμο συνόρων, απαγωγές και δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών, εκκενώσεις καταλήψεων, επιθέσεις σε πλατείες κ.α..
Τα παραπάνω φαίνεται να είναι μόνο η αρχή αφού έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τη νομική κατοχύρωση και κοινωνική νομιμοποίηση των επιθέσεων σε διαδηλώσεις που δε θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα έχουν τεθεί. Το κρατικό αφήγημα δημιουργεί ένα δίπολο, αυτών που απλά κάνουν τη δουλειά τους κι αυτών που τους εμποδίζουν, προσπαθώντας να τραβήξει το βλέμμα της κοινωνικής βάσης από το κράτος και το κεφάλαιο και να το στρέψει ενάντια στα άτομα που αγωνίζονται. Από αυτό εκμαιέυουμε ότι η μόνη επιτρεπτή κυκλοφορία στον κρατοκαπιταλισμό είναι αυτή που παράγει κέρδος για τ' αφεντικά, κάτι το οποίο ήταν ολοφάνερο κι από τον τρόπο της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Παράλληλα, βρισκόμαστε προ των πυλών μιας νέας κρίσης, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι χειρότερη από αυτήν του 2008. Μπορόυμε λοιπόν να δούμε πώς το νομοσχέδιο αυτό, μαζί με τις επιθέσεις που προηγήθηκαν, προετοιμάζουν το έδαφος μιας κοινωνικής νηνεμίας σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές και ταξικές ανισότητες θα οξυνθούν περαιτέρω και με βίαιο τρόπο.
Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και λιτότητας, φαίνεται ότι το μέλλον που μας περιμένει είναι δυσμενέστερο. Αυτό ισχύει μόνο αν πραγματοποιήσουμε τις ευχές των αφεντικών μας. Ένα άλλο μέλλον μας περιμένει αρκεί να συλλογικοποιήσουμε τα προβλήματα μας και τις αντιστάσεις μας. Να οργανωθούμε στη βάση για τα ταξικά μας συμφέροντα, μακριά από εργατοπατέρες και καθοδηγητές. Για την αυτοδιαχείρηση των φυσικών πόρων και των μέσων παραγωγής, με γνώμονα τις ανάγκες όλων κι όχι τα κέρδη λίγων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
Α.Σ. Pueblo
Πορεία Τρίτη 7/7 18:30 Καμάρα ενάντια στην καταστολή των αγώνων
Πορεία Πέμπτη 9/7 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιουλίου 22h