Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 18.00

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Δερβενίων 56

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26.06 μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ γίνεται εκκένωση των κατειλημμένων χώρων της οδού Δερβενίων (52 και 56) στα Εξάρχεια. Στον αριθμό 56 στεγάζεται εδώ και 5 χρόνια η πολιτική κατάληψη Δ56. Στον χώρο συμμετέχει πλήθος πολιτικών συλλογικοτήτων και ομάδων.

Το κράτος για άλλη μια φορά επιλέγει να χτυπήσει έναν χώρο αγώνα, σε μια πολύ συγκεκριμένη συγκυρία και περιοχή. Για εμάς είναι ξεκάθαροι οι σχεδιασμοί κράτους και κεφαλαίου, που εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη δημιουργία ενός «εσωτερικού εχθρού» - ο οποίος είναι άλλοτε οι μετανάστ(ρι)ες, άλλοτε το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και οι χώροι αγώνα. Με αυτή την γνωστή τακτική και μέσω προπαγάνδισης τέτοιων χώρων από τα ΜΜΕ ως «εστίες ανομίας» και «πλήγμα για την ασφάλεια των πολιτών», αλλά και με επιχειρησιακά σόου από την ελληνική αστυνομία θέλουν να στρέψουν το βλέμμα της κοινωνίας από όσα πραγματικά απειλούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια της. Πλήγμα λοιπόν για την κοινωνική ασφάλεια είναι οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες με τη στήριξη των νόμων του κράτους , η ψήφιση εν μέσω καραντίνας ενός εγκληματικού «περιβαλλοντικού» νομοσχεδίου που προβλέπει όλο και εντονότερη λεηλασία της φύσης και των τοπικών κοινωνιών για τα κέρδη των επιχειρήσεων και των επενδυτών, η επιχορήγηση των ΜΜΕ με 20 εκατομμύρια ευρώ - την ώρα που ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε τη μάχη του ενάντια στην πανδημία χωρίς καν βασικό εξοπλισμό-, τα ενοίκια που όλο και ακριβαίνουν και οι μισθοί που συνέχεια πετσοκόβονται. Πλήγμα για την ασφάλειά μας είναι και η ίδια η ελληνική αστυνομία, που βασανίζει, εξευτελίζει, λιντσάρει και σκοτώνει ανθρώπους.

Μας είναι επίσης ξεκάθαρες οι βλέψεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για «εκκαθάριση» και «συμμόρφωση» του προφίλ της γειτονιάς των Εξαρχείων, ώστε η περιοχή να γίνει αρκετά ελκυστική προς πάσα όρεξη για επενδύσεις. Τι κι αν αυτό σημαίνει αστυνομική παρουσία στις γειτονιές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, , όλο και περισσότερα διαμερίσματα να μετατρέπονται σε airbnb για την προσέλκυση τουριστών την ώρα που οι ίδιοι οι κάτοικοι διώχνονται από τα σπίτια τους και τα ενοίκια γίνονται δυσβάσταχτα.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους κατειλημμένους χώρους και να στεγάζουμε σε αυτούς τους αγώνες μας, τις μικρές και μεγάλες αντιστάσεις μας, δίπλα πάντα με τις μετανάστριες και ενάντια στην κρατική καταστολή, τον φασισμό, τις ναρκομαφίες και ό,τι καταπιέζει και υποβαθμίζει τις ζωές μας. Μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα.

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.

500 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 26/6 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο