Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 στις 21.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra incognita

Ανακοίνωση της κατάληψης Terra Incognita για την σημερινή επιχείρηση εκκένωσης

Σήμερα το πρωί (17/8), περίπου στις 5 η ώρα, τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν στην Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη, κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2004 και αποτελεί κέντρο αγώνα και σημείο αναφοράς για το αναρχικό κίνημα της πόλης.

Οι μπάτσοι προέβησαν σε εκκένωση του κτιρίου, ενώ κατάσχεσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και δέσμευσαν μεγάλο κομμάτι των υποδομών που υπήρχαν στο εσωτερικό του.

Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκε εξοπλισμός από τις ακόλουθες κινηματικές υποδομές που στεγάζονται στην κατάληψη: Ιατρείου-πρώτων βοηθειών, γυμναστηρίου, βιβλιοθήκης, τυπογραφείου και επίσης μεγάλου μεγέθους αρχείο από αφίσες και έντυπο υλικό πολλών δεκαετιών

Από την πρώτη στιγμή φυσικά δίπλα τους έσπευσαν και οι καλοταϊσμένοι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, οι οποίοι, αφού ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο τους διαδίδοντας ψευδείς και ανεξακρίβωτες πληροφορίες περί προσαγωγής ατόμου (κάτι που δεν ισχύει), στην συνέχεια επιδόθηκαν στην συνήθη τους λασπολογία και τα ρεπορτάζ-καρμπόν που αναπαράγουν σε κάθε παρόμοια κατασταλτική επιχείρηση.

Σύντομα σε σημείο κοντά στην κατάληψη μαζεύτηκαν περίπου 100 αλληλέγγυα άτομα, τα οποία σταδιακά κινήθηκαν με πορεία προς το κτίριο, που ήταν περικυκλωμένο από μπάτσους και φώναξαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και του αναρχικού αγώνα.

Το κράτος, την ίδια ώρα που συνάπτει συμφωνίες με μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και με εργολάβους της "πράσινης ανάπτυξης" προς όφελος του κεφαλαίου, την ίδια ώρα που μάχεται για τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών, παίζοντας ανοιχτά με το ενδεχόμενο μια πολεμικής σύρραξης, την ίδια ώρα που στοιβάζει αβοήθητους ανθρώπους σε κέντρα κράτησης μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες, τους πυροβολεί στα σύνορα ή τους πνίγει στην θάλασσα, την ίδια ώρα που χτυπάει το δικαίωμα στην διαδήλωση και επιχειρεί να τσακίσει τους/τις εργαζόμενους/ες, την ίδια ώρα που μεταφέρει στους/στις από-τα-κάτω την ευθύνη για την περεταίρω διάδοση του κορονοϊού, ώστε να καλύψει τα δικά του εγκλήματα απέναντι στο σύστημα υγείας, την ίδια αυτή ώρα λοιπόν δεν θέλει να ανεχτεί καμία φωνή αντίδρασης στο εσωτερικό του.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει για άλλη μια φορά να επιτεθεί σε μια δομή του αναρχικού κινήματος, η οποία στάθηκε απέναντί του με συνέπεια σε κάθε μια από τις επιδιώξεις του απέναντι στους/στις καταπιεσμένους/ες.

Οι καταλήψεις και οι δομές μας είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία, καθώς και στις καθημερινές μας αντιστάσεις απέναντι στον κόσμο της εξουσίας. Σίγουρα μια τέτοια κίνηση αποτελεί σημαντικό χτύπημα στο σύνολο του κινήματος.

Όμως τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση του αγώνα απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία. Αγώνας που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές και στα μυαλά μας η ιδέα της ελευθερίας και της αναρχίας.

Βαθιά να μας θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι ήμασταν σπόρος

Τίποτα δεν τέλειωσε

Η Τerra για πάντα κατάληψη θα μείνει

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

Κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

Τα ξημερώματα της 17/8 εκκενώνεται η κατάληψη Terra Incognita, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού κινήματος, δίνοντας μια ανάσα ελευθερίας για 16 χρόνια μέσω των δομών που λειτουργούσαν στο χώρο, των πολιτικών και μη συνελεύσεων που φιλοξένησε και των συντροφικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι μπάτσοι με εισαγγελική εντολή και γνώση της πρυτανείας εκτέλεσαν την πολιτική απόφαση του κράτους, προχωρώντας στην κατάσχεση υλικοτεχνικής υποδομής όπως το τυπογραφικό μηχάνημα που βρισκόταν στον χώρο, υπολογιστές και διάφορα επιθετικά μέσα του ευρύτερου πολύμορφου αγώνα. Ως πρώτη άμεση αντανακλαστική απάντηση καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στην Καμάρα στις 9:00 μ.μ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή TERRA ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης στη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Αυγούστου 20h


1 2 3 4

Πορεία Αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ - ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΛΟΥΣ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

«Ωστόσο θεωρούμε ότι αυτή [η κατασταλτική επίθεση εναντίον των καταλήψεων] δεν έχει εξαντληθεί στο σύνολό της. Αντιθέτως, κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν χτυπήματα όχι πια στο κέντρο της δημοσιογραφικής επικαιρότητας, αλλά στο περιθώριο άλλης συγκυρίας».
Ιούλιος 2020

Σήμερα 17 Αυγούστου μετά τις 5 τα ξημερώματα πολυάριθμες δυνάμεις όλων των αστυνομικών σωμάτων επιχείρησαν την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφού απέκλεισαν την πρόσβαση σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, εισέβαλλαν και κατέσχεσαν την υλικοτεχνική υποδομή των εγχειρημάτων που στεγάζονταν στην κατάληψη.

Είναι εμφανές ότι σε αντίθεση με την επικοινωνιακή διαχείριση του προηγούμενου κύματος καταστολής έναντι των καταλήψεων τον περασμένο χειμώνα αυτή τη φορά το κράτος χρησιμοποίησε την περίοδο της θερινής αργίας για να προετοιμάσει και να εκτελέσει στα μουλωχτά, χωρίς πολλές φιοριτούρες, ένα οργανωμένο σχέδιο καταστολής μιας δομής του αναρχικού αγώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το χτύπημα αυτό αποτελεί συνέχεια τόσο της κατασταλτικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και των αστυνομικών ενεργειών στην πόλη της Θεσσαλονίκης εναντίον δομών του αναρχικού κινήματος, όπως εκφράστηκαν αυτές με τις δύο εισβολές μέσα σε ένα χρόνο στην κατάληψη Libertatia. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πιο πρόσφατης οι αστυνομικές δυνάμεις υπέκλεψαν τα εργαλεία και τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούσαν οι σύντροφοι για τις εργασίες ανοικοδόμησης.

Σε μια περίοδο όπου η νέα έξαρση της πανδημίας χρεώνεται αποκλειστικά στις εγκληματικές πολιτικές τους, ενώ η καπιταλιστική ύφεση βαθαίνει, εκτινάσσοντας τους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, ενώ ταυτόχρονα κατά πρωθυπουργική παραγγελία φωτιές ξεσπάνε σε διάφορα σημεία όπως στον Ερημίτη της Κέρκυρας και το περιβάλλον αλλοτριώνεται προς όφελος των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ επίσης οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, φλερτάροντας έντονα με την πολεμική εμπλοκή, το κράτος προσηλώνει τις δυνάμεις του στο χτύπημα των κέντρων της κοινωνικής αντίστασης, στις δομές και τους ανθρώπους του. Παράλληλα δημιουργεί μια δεξαμενή "περιττών ανθρώπων" τους οποίους είτε στοιβάζει σε άθλιες εγκαταστάσεις είτε τους πετάει στο δρόμο, όταν δεν τους σκοτώνει στα σύνορα και δεν τους πνίγει στη θάλασσα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι κολασμένοι και οι καταπιεσμένοι πετιούνται στο περιθώριο της ζωής.

Υπάρχει ένα κοινό, στο ξύλο στις πλατείες, στο σπάσιμο των διαδηλώσεων, στις αντιαναρχικές σκευωρίες, στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, στο νέο εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας, στις εκκενώσεις των καταλήψεων και δεν είναι άλλο παρά ο φόβος τους για το ξέσπασμα των κοινωνικών αντιδράσεων. Οι εργώδεις προετοιμασίες τους γίνονται ακριβώς για να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό το οποίο τους συντάραξε το 2008 κι έπειτα ξανά το 2010-2012. Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών.

Όπως όμως απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί χωρίς να παρακαλά κανέναν, επιτίθεται χωρίς να μεμψιμοιρεί. Και ως σχέση δεν καταστέλλεται. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της -δίχως προϋποθέσεις και όρους- αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Mundo Nuevo δηλώνουμε:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 17/8 21.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO


1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/08 τα ένστολα κατακάθια εισβάλλουν και
εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Έναν χώρο όπου συμβάλλει
θεωρητικά και έμπρακτα τα τελευταία 16 χρόνια στην ζωή και την κίνηση
του α/α χώρου τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και γενικά.
Με αυτό να στέκεται ως η πρώτη επιχείρηση εκκένωσης πολιτικής κατάληψης κατά την διάρκεια θητείας Μητσοτάκη στον χώρο
της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον γεγονός πως η κατασταλτική ατζέντα του
νεοφιλελεύθερου κράτους συνεχίζει ακάθεκτα να υλοποιείται και να
επεκτείνεται, διεκδικώντας παραπάνω κομμάτια από τον χώρο μας, τις
ανάσες, την ίδια μας τη ζωή.
Βλέπουμε εδώ και καιρό (συγκεκριμένα από πριν το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη)
πως το εξουσιαστικό σύμπλεγμα προσπαθεί μέσα από ακατάσχετη τρομολαγνεία να αποπολιτικοποιήσει την σκέψη και την δράση όσων αγωνίζονται, Και είναι εμφανές για ακόμα μία φορά πως το θέαμα
αυτό που προσφέρουν, διόλου ακίνδυνο δεν είναι, τουναντίον η πολιτική
του σκοπιμότητα είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη.
Αυτό που επιχειρούν είναι η περαιτέρω κοινωνική νομιμοποίηση των
κατασταλτικών και επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου του αγώνα,
των εξεγερμένων και της αναρχίας. Υποθέτοντας με την περίσσια αφέλεια
που τους ζώνει, πως θα παραμείνουν ήσυχοι και ανέγγιχτοι. Όμως όπως
έχουμε πει και στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε ξανά τώρα, με ακόμα
πιο πολύ ζήλο και συνείδηση, ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η
ΝΗΝΕΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ

Αυτή η στάση φαίνεται να προσπαθεί να συντηρηθεί από πλευράς κράτους
και media και στην περίπτωση της Terra Incognita, προσπαθώντας απέλπιδα την υπονόμευση των 16 χρόνων πολιτικής
ύπαρξης, σύνθεσης και περιπλοκής συντροφικών σχέσεων και διαδράσεων που
αποτελούν ίσως τον μεγαλύτερο και πιο πραγματικό φόβο του εχθρού. Η
στρατηγική επιλογή μιας περιόδου όπου ο κοινωνικός ιστός είναι
ληθαργικός και οι γενικευμένες ταχύτητες πεσμένες, επαληθεύουν ακριβώς
αυτό.
Και αυτό που σκοπίμως επαναλαμβάνουμε, το ότι οι καταλήψεις δεν είναι τα
ντουβάρια τους, λέγεται για να επισημανθεί στα βαθμοφόρα πτώματα και σε
όλον τον κορμό του εκτελεστικού βραχίονα των εντολών τους, η ματαιότητα
της κάθε τέτοιας τους κίνησης. Γιατί αυτό που εν τέλει καταφέρνουν είναι
μεν να μας πάρουν μία στέγη, να μας καθυστερήσουν, να βάλουν ένα ακόμα
εμπόδιο στο μονοπάτι που βαδίζουμε. Όμως το βαδίζουμε χέρι-χέρι και αυτό
δεν μπορούν να μας το πάρουν. Και αυτό είναι ο ενσαρκωμένος εφιάλτης
τους και όπως είναι γνωστό..."ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
ΤΟΥ...ΚΑΝΕΙΣ."

Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita στις 21:00 στην Καμάρα.

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΘΕ ΕΚΦΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ


Κατάληψη 111