Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 στις 20.00

Συνέχιση συνέλευσης αλληλεγγύης στην Terra Incognita

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

Παρασκευή, 21/8 στις 8μ.μ. πλ. Πρωτομαγιάς, συνέχιση της συνέλευσης αλληλεγγύης στην Terra Incognita.

Στις 17/8 το πρωί το κράτος εκκένωσε την κατάληψη Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη. Απέσπασαν σημαντικά προσωπικά και συλλογικά αντικείμενα και τσιμέντωσαν το κτίριο. Σαν απάντηση, ακόμα και αν είμαστε στα μέσα του αυγούστου, σύντροφοι και συντρόφισσες κινητοποιήθηκαν μετά από λίγες ώρες οργανώνοντας πορεία δεκάδων ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το εγχείρημα της Terra Incognita είναι από αυτά τα εγχειρήματα που έχουν συγκροτήσει δομές αλληλεγγύης κατά το πρώτο κύμα διασποράς του ιού Covid-19 και του εξαναγκαστικού εγκλεισμού ώστε να στηρίξουν τους αποκλεισμένους πληθυσμούς των φυλακών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και φυσικά της γειτονιάς τους και της πόλης τους. Παράλληλα αποτελεί ένα από τα εγχειρήματα που έχουν σταθεί στο πλάι των έγκλειστων και διωκόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών όλα αυτά τα χρόνια με υλική και πολιτική στήριξη.

Στο χώρο της κατάληψης έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες εκδηλώσεις πολιτικού κοινωνικού πολιτισμικού περιεχομένου, ανοιχτές και προσβάσιμες, τις πλείστες φορές παρέχοντας οικονομική στήριξη όπου χρειαζόταν. Δίπλα στους κολασμένους και τις κολασμένες μετανάστες μετανάστριες με συγκέντρωση τροφίμων και πολιτική υποστήριξη. Παράλληλα, στο κτίριο υπήρχαν δομές όπως το γυμναστήριο, το εργαστήρι μεταξοτυπίας, το τυπογραφείο και τη βιβλιοθήκη.

Η Terra έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε πολλά από τα καθάρματα και τους θεσμούς που ευθύνονται για την λεηλασία των ζωών μας. Παρεμβάσεις σε ντόπιες και πολυεθνικές εταιρίες, σε τοπικούς θεσμούς και διεθνείς οργανισμούς, στα γραφεία και τα σπίτια πολιτικών, μαφιόζων, δικαστικών. Ενάντια σε όσους ευθύνονται για τους διακρατικούς πολέμους, σε αλληλεγγύη με τους ολικούς αρνητές και τους μαχόμενους λαούς και εγχειρήματα στο εξωτερικό, σε αλληλεγγύη με εργαζομένους/-ες και απολυμένους/ες, για εργατικές δολοφονίες, για σεξουαλικές κακοποιήσεις στους χώρους εργασίας και στον δρόμο, εναντια στο πατριαρχικό σύστημα, σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις και τους πολιτικούς κρατούμενους/ες, ενάντια στην λεηλασία της φύσης και το ψέμα της πράσινης ανάπτυξης, ενάντια στον βασανισμό, τον εγκλεισμό και την δολοφονία μη-ανθρώπινων ζώων, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η Terra έχει ανοίξει στην περιοχή της το ζήτημα του εξευγενισμού συμμετέχοντας στην συνέλευση των κατοίκων, αναδικνύοντας τον ρόλο του δήμου και των μαγαζιών και το ζήτημα της αύξησης ενοικίων και εν γένει την αύξηση του χρηματικού κόστους των ζωών μας που επιφέρουν αναπλάσεις και νομοσχέδια

Έχει βρεθεί στα αντιφασιστικά μπλόκα απέναντι στο εθνικιστικό βόθρο που είχε κατακλείσει την πόλη της Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά ήταν εκεί κάθε χρόνο στις εξεγερσιακές επετείους, για την μνήμη και την συνέχεια των αγώνων.

Η κατάληψη Terra Incognita αποτελεί ένα εγχείρημα στην καρδιά του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου, στην καρδιά των αγώνων και των περιεχομένων του, είναι το έργο σύντροφων και συντροφισσών για την κοινωνική αλληλεγγύη, για την αντίσταση στο κράτος και το κεφάλαιο για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Ως τέτοια λοιπόν θα την υπερασπιστούμε.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1606724/