Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 στις 18.00

[Αθήνα] Κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή που δέχθηκαν σήμερα οι μαθήτριες/ες

Το μόνο που προσφέρει η κυβέρνηση στην παιδεία, είναι καταστολή και βία!

Ανακοίνωση της Ομάδας Παιδείας της Συνάντησης για μια Διεθνιστική Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τα γεγονότα σήμερα 9/10/2020 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Το μόνο που προσφέρει η κυβέρνηση στην παιδεία, είναι καταστολή και βία!

Σήμερα οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με βάναυσο τρόπο την κινητοποίηση των μαθητριών/ων στο Υπουργείο Παιδείας, ρίχνοντας χημικά, ξύλο και προσάγοντας/ συλλαμβάνοντας μαθητές/τριες. Οι μαθήτριες/ες βρίσκονται σε 3η βδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων πανελλαδικά διεκδικώντας το αυτονόητο: πρόσβαση στη δημόσια, δωρεάν παιδεία χωρίς να κινδυνεύει η υγεία των ίδιων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές/τριες διεκδικούν μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι το μαθητικό κίνημα δεν πτοείται από τις (χουντικής υφής) απειλές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα του. Στεκόμαστε στο πλάι των μαθητριών/των και αλληλέγγυες/οι στον αγώνα τους.

Θυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι στο παρελθόν οι μαθητικές κινητοποιήσεις έχουν καταφέρει να τερματίσουν πολιτικές καριέρες και να δημιουργήσουν τριγμούς σε «σταθερές» κυβερνήσεις.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σήμερα στις 6μμ στον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενάντια στην καταστολή που δέχθηκαν σήμερα οι μαθήτριες/ες.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/10/09/to-mono-poy-…