Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στις 11.00

Συνέλευση ΣΕΤΗΠ

Όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες σε πληροφορική & τηλεπικοινωνίες στη συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 11/10

Έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων Covid19 στην Ελλάδα και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά το lockdown που επέβαλλε τους προηγούμενους μήνες, αντί να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων, δημιουργώντας προϋποθέσεις πραγματικής διαχείρισης μίας πανδημίας, όπως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αδιαφορεί παντελώς λαμβάνοντας αστεία μέτρα δήθεν πρόληψης.

Σαν εργαζόμενοι, εκτός του φόβου που έχουμε για την απειλή της υγείας μας είτε λόγω έλλειψης ουσιωδών μέτρων προστασίας εντός των εργασιακών χώρων είτε λόγω συνωστισμού στα ΜΜΜ για να μεταφερθούμε σε αυτούς, έχουμε κι αυτόν της απόλυσης, της ανεργίας, της επισφάλειας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Το κεφάλαιο τόσο παγκοσμίως όσο και εγχώρια φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει, εν μέσω πανδημίας, όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας, μειώνοντας θέσεις εργασίας, εντατικοποιώντας την εργασία όσο επιτίθενται χέρι-χέρι με την κυβέρνηση σε θεμελιώδη δικαιώματα. Εκτός της επερχόμενης νέας επίθεσης στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, διαρρέουν φήμες και πλάνα για θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών και περαιτέρω ελαστικοποίηση της ήδη ελαστικοποιημένης εργασίας.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να μην συνδυάζονται με την αύξηση της έντασης της κρατικής καταστολής, με απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλώσεις γιατρών, μαθητών και αντιφασιστών με τα μόνα παραπτώματα από τους δεύτερους να είναι η παρουσία τους στις διαδηλώσεις. Θέλουν τους εργαζόμενους να δέχονται την επίθεση τους με το στόμα κλειστό και το κεφάλι στραμμένο στην οθόνη του υπολογιστή προσηλωμένο στη δουλειά.

Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση θα συνεχίζεται και θα μεγαλώνει σε ένταση όσο εμείς δεν αντιστεκόμαστε. Όσο δεν οργανωνόμαστε στο συνδικάτο του κλάδου μας, όσο δεν απαντάμε στις παράλογες απαιτήσεις συλλογικά και οργανωμένα, όσο δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τις επιταγές της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων που ζυγίζουν την υγεία μας με τα κέρδη τους.

Την Κυριακή 11/10 συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 11πμ στην πλατεία ΟΤΕ (Εθνικής Αντιστάσεως) στο Περιστέρι. Ενισχύουμε τις συνελεύσεις του σωματείου, οργανώνουμε τους αγώνες μας.

πηγή : http://rocinante.gr/olies-i-ergazomenies-se-p…