Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την περιβαλλοντική καταστροφή

Η Θεσσαλονίκη θέλει ν' ανασάνει!

Όχι στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και τις Μ.Ε.Α.,
την περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ. και την εξόρυξη χρυσού!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της "βιομηχανίας των απορριμμάτων", έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας.


- Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! - ΟΧΙ στις Μ.Ε.Α. Αγ, Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά και την παραγωγή SRF-RDF
- Λέμε ΟΧΙ στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!
- Λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!
- Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης!

Καλούμε κάθε περιβαλλοντική ομάδα, εργατοϋπαλληλικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και σύλλογο γονέων, κάθε τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα, να ενώσουμε την φωνή μας σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή


Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της Γης» // Συνεργασία Όλων Κατά της Μ.Ε.Α. περιοχής Λαγκαδά (Σ.Ο.Κ. Μ.Ε.Α.) // Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ // Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά // Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού // Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://www.facebook.com/events/2522797328772…


1 2 3

Αγώνας για τη γη και την ελευθερία. Στήριξη κινητοποιήσεων σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/10/16/α…


1 2 3

Πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την περιβαλλοντική καταστροφή

Τα τελευταία χρόνια η καπιταλιστική αναδιάρθρωση επιβάλλει μια νέα κανονικότητα με ακόμη πιο επιθετικούς όρους, όπου κράτος και αφεντικά, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και τους εναπομείναντες φυσικούς πόρους, και μάλιστα μέσα από ένα προφίλ "πράσινης ανάπτυξης" που προωθεί η ΕΕ, που μόνο αθώα και πράσινη δεν είναι.

Μάλιστα, μέσα στην καραντίνα ψηφίστηκε το νέο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο άνοιξε το δρόμο για άνευ όρων επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ντόπιους και ξένους επενδυτές. Με το εν λόγω νομοσχέδιο, κάθε εμπόδιο απέναντι στη λεηλασία της φύσης ισοπεδώνεται στο όνομα του κεφαλαίου, δίνοντας το ελεύθερο σε μεγαλοεπιχειρηματίες να καταστρέψουν και τις τελευταίες ανάσες γης και ελευθερίας.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος: απελευθέρωση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων ΑΠΕ ακόμα και μέσα στις προστατευόμενες περιοχές Natura, κατάργηση του περιβαλλοντικού ελέγχου "απλοποιώντας" εν μια νυκτί τις διαδικασίες, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κ.ο.κ.. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες τοποθετούνται αυθαίρετα σε βουνά και νησιά χωρίς κανένα όριο, καταστρέφοντας οικοσυστήματα, η Χαλκιδική μολύνεται από την Eldorado, ενώ XYTA απειλούν τη διαβίωση κατοίκων. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα απειλώντας τη δημόσια υγεία, η προσπάθεια διακοπής νερού στις Σταγιάτες με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του, το φράγμα στον Αχελώο για τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου που απειλεί να πλημμυρίσει τα γύρω χωριά.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στην εδώ και χρόνια καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και την ρύπανση του αέρα από τα ΕΛ.ΠΕ. στη δυτική Θεσσαλονίκη, προστίθενται τα σχέδια για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά, δίπλα στον ΧΥΤΑ. Με αυτόν τον τρόπο κράτος και κεφάλαιο κάνουν ξεκάθαρο ότι βάζουν τα κέρδη πάνω από την υγεία και τις ζωές των κατοίκων.

Ωστόσο, οι τοπικές κοινότητες οργανώνονται, αντιστέκονται και δημιουργούν εστίες αγώνα ενάντια στην καταστροφή του φυσικού κόσμου και την υποβάθμιση των ζωών που προσπαθούν να επιβάλλουν ντόπια και ξένα αφεντικά . Η κρατική καταστολή, ως γνήσιος προστάτης του κεφαλαίου, χτυπά τους αγώνες αυτούς, όπως έγινε πριν λίγους μήνες στην πορεία ενάντια στην καύση των σκουπιδιών στο Βόλο. Από τον Βόλο και τις Σταγιάτες μέχρι την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Τήνο, τη Νάξο, τη Σαμοθράκη, ο εχθρός είναι κοινός. Κράτος και κεφάλαιο λεηλατούν τη φύση αποσκοπώντας στη μέγιστη κερδοσκοπική εκμετάλλευση της. Απέναντι στην καπιταλιστική επέλαση και την ολική καταστροφή που προσπαθεί να επιβάλλει, οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε τους αγώνες μας, για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τον καπιταλισμό, πριν αυτός καταστρέψει τον ίδιο τον πλανήτη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10, 12:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

Site: anarchist-federation.gr
email: anarexchist-feexderation@riseup.exnet
Twitter: twitter.com/anarchistfedGr
Fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία