Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 18.30

Συγκέντρωση - μικροφωνική για την παύση των διώξεων

Βιομηχανία δικών για να καμφθεί το κίνημα: Κλήσεις σε απολογία 12 αγωνιστών του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Ο διωκτικός μηχανισμός που έχουν στήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή του Βόλου, επιχειρεί να κλείσει στα δεσμά της ομηρίας του όλο και μεγαλύτερο φάσμα αγωνιστών των τοπικών κινημάτων. Μετά την παραπομπή σε δίκη στις 21 Οκτωβρίου, ενός φοιτητή του τμήματος μηχανολόγων του ΠΘ, που συνελήφθη με αστήρικτες κατηγορίες κατά την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, έξω από το εργοστάσιο της Lafarge, το κρεσέντο βίας και μηχανορραφιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που είχαν και σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ο κατασταλτικός μηχανισμός συνεχίζει με βιομηχανία δικών. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, δώδεκα αγωνιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη κλήθηκαν σε απολογία από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας για έρευνα που αφορά μέχρι και κακουργήματα.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φαίνεται ότι βιάζονται. Βιάζονται να βάλουν φρένο σε ένα κίνημα που τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια της απλής διαμαρτυρίας και να διεκδικήσει στο δρόμο την ακύρωση των επιχειρηματικών σχεδιασμών. Βιάζονται να αποδείξουν στους επιχειρηματικούς τους εντολείς πως η κανονικότητα της καύσης θα συνεχιστεί απρόσκοπτη, με εγγυητή το σύνολό του κρατικού μηχανισμού σε κυβερνητικό, κατασταλτικό και δικαστικό επίπεδο. Δε φαίνεται βέβαια να τους διακατέχει η ίδια βιασύνη για την έκδοση των πορισμάτων από την ΕΔΕ για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου. Φαίνεται πως οι ιθύνοντες στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» πάσχουν από τη νόσο της επιλεκτικής όρασης, καθώς αδυνατούν να δουν τα εγκλήματα που τελέστηκαν από τα «όργανα της τάξης» το διήμερο 13-14 Ιουνίου, αλλά ανακαλύπτουν φωτογραφικό υλικό που φακελώνει το σύνολο του λαού που κατέβηκε στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη και στοχοποιεί δώδεκα αγωνιστές.

Η συνταγή είναι χιλιοπαιγμένη. Βαριά κατηγορητήρια, μακρόχρονοι δικαστικοί αγώνες, διασπορά φόβου. Το νέο στοιχείο είναι ότι στην πόλη του Βόλου κάθε λαϊκή διεκδίκηση τείνει να γίνει παράνομη. Σε διάστημα ενός μήνα όποιο κίνημα τόλμησε να αντιταχθεί σε επιχειρηματικά σχέδια, σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις (καύση σκουπιδιών, ιδιωτικοποίηση ΔΕΥΑΜΒ, πηγών Πηλίου) δικάζεται. Οι δικάσιμες συνεδριάσεις είναι στις 21/10 (2 δίκες), 4/11, 18/11 και 20/11.

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστή; Την τελευταία δεκαετία, με αφετηρία τις «δυνατότητες» που άνοιξαν τα μνημόνια και το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές μετατράπηκαν σε επιχειρηματικά φιλέτα ποικίλων κατευθύνσεων. Ο Βόλος και η Μαγνησία, δεν εξαιρούνται από τη λαίλαπα της καπιταλιστικής "ανάπτυξης" που επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στον εργαζόμενο άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η βιομηχανία δικών είναι ο μηχανισμός καθυπόταξης κάθε αγωνιζόμενης φωνής και διασφάλισης των χρυσών «ευκαιριών» του κεφαλαίου. Το «Μονακό» του Μπέου ευθυγραμμίζεται με την παραπλανητική «παραγωγική ανασυγκρότηση» που είναι ευκαιρίες για λίγους, ανασυγκρότηση για την επιβίωση του κεφαλαίου και όχι του εργαζόμενου πληθυσμού. Η δημαγωγία των τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων απειλεί την υγεία μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τις κοινωνικές μας ελευθερίες και τελικά την ίδια μας τη ζωή σε κάθε έκφανσή της.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων επιμένει να βλέπει τη μάχη ενάντια στην καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη ως ένα ενιαίο πεδίο αντιπαράθεσης που για να αποβεί νικηφόρα για τη λαϊκή πλειοψηφία πρέπει να υπερβεί την τοπικότητα και τη μερικότητα. Απέναντι στις εξοργιστικές διώξεις των αγωνιστών δίνουμε τη μάχη για να ορθωθεί ένα κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης που θα ακυρώσει της κατασταλτικές μεθοδεύσεις, θα απαιτήσει την παύση κάθε δίωξης και θα βάλει τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη λαίλαπα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν είναι μόνος. Η ομάδα νομικής υποστήριξης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων είναι η συνέχεια του αγώνα σε όλα τα επίπεδα αντιπαράθεσης του αστικού κράτους, προσπάθεια για τη συλλογική υπεράσπιση αγωνιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Καλούμε κάθε μαχόμενη συλλογικότητα, κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο και φορέα με τη δράση του και τις αποφάσεις του, να πλαισιώσει των αγώνα για την παύση των διώξεων. Ως πρώτους σταθμούς αυτού του αγώνα ορίζουμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης - μικροφωνικής την Πέμπτη 15/10 στις 18:30 στον Αγ. Νικόλαο και τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/10 στις 09:30 στα δικαστήρια του Βόλου.

12/10/2020

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/10/13/β…