Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 9.30 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

Βιομηχανία δικών για να καμφθεί το κίνημα: Κλήσεις σε απολογία 12 αγωνιστών του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Ο διωκτικός μηχανισμός που έχουν στήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή του Βόλου, επιχειρεί να κλείσει στα δεσμά της ομηρίας του όλο και μεγαλύτερο φάσμα αγωνιστών των τοπικών κινημάτων. Μετά την παραπομπή σε δίκη στις 21 Οκτωβρίου, ενός φοιτητή του τμήματος μηχανολόγων του ΠΘ, που συνελήφθη με αστήρικτες κατηγορίες κατά την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, έξω από το εργοστάσιο της Lafarge, το κρεσέντο βίας και μηχανορραφιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που είχαν και σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ο κατασταλτικός μηχανισμός συνεχίζει με βιομηχανία δικών. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, δώδεκα αγωνιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη κλήθηκαν σε απολογία από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας για έρευνα που αφορά μέχρι και κακουργήματα.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φαίνεται ότι βιάζονται. Βιάζονται να βάλουν φρένο σε ένα κίνημα που τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια της απλής διαμαρτυρίας και να διεκδικήσει στο δρόμο την ακύρωση των επιχειρηματικών σχεδιασμών. Βιάζονται να αποδείξουν στους επιχειρηματικούς τους εντολείς πως η κανονικότητα της καύσης θα συνεχιστεί απρόσκοπτη, με εγγυητή το σύνολό του κρατικού μηχανισμού σε κυβερνητικό, κατασταλτικό και δικαστικό επίπεδο. Δε φαίνεται βέβαια να τους διακατέχει η ίδια βιασύνη για την έκδοση των πορισμάτων από την ΕΔΕ για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου. Φαίνεται πως οι ιθύνοντες στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» πάσχουν από τη νόσο της επιλεκτικής όρασης, καθώς αδυνατούν να δουν τα εγκλήματα που τελέστηκαν από τα «όργανα της τάξης» το διήμερο 13-14 Ιουνίου, αλλά ανακαλύπτουν φωτογραφικό υλικό που φακελώνει το σύνολο του λαού που κατέβηκε στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη και στοχοποιεί δώδεκα αγωνιστές.

Η συνταγή είναι χιλιοπαιγμένη. Βαριά κατηγορητήρια, μακρόχρονοι δικαστικοί αγώνες, διασπορά φόβου. Το νέο στοιχείο είναι ότι στην πόλη του Βόλου κάθε λαϊκή διεκδίκηση τείνει να γίνει παράνομη. Σε διάστημα ενός μήνα όποιο κίνημα τόλμησε να αντιταχθεί σε επιχειρηματικά σχέδια, σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις (καύση σκουπιδιών, ιδιωτικοποίηση ΔΕΥΑΜΒ, πηγών Πηλίου) δικάζεται. Οι δικάσιμες συνεδριάσεις είναι στις 21/10 (2 δίκες), 4/11, 18/11 και 20/11.

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστή; Την τελευταία δεκαετία, με αφετηρία τις «δυνατότητες» που άνοιξαν τα μνημόνια και το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές μετατράπηκαν σε επιχειρηματικά φιλέτα ποικίλων κατευθύνσεων. Ο Βόλος και η Μαγνησία, δεν εξαιρούνται από τη λαίλαπα της καπιταλιστικής "ανάπτυξης" που επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στον εργαζόμενο άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Η βιομηχανία δικών είναι ο μηχανισμός καθυπόταξης κάθε αγωνιζόμενης φωνής και διασφάλισης των χρυσών «ευκαιριών» του κεφαλαίου. Το «Μονακό» του Μπέου ευθυγραμμίζεται με την παραπλανητική «παραγωγική ανασυγκρότηση» που είναι ευκαιρίες για λίγους, ανασυγκρότηση για την επιβίωση του κεφαλαίου και όχι του εργαζόμενου πληθυσμού. Η δημαγωγία των τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων απειλεί την υγεία μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τις κοινωνικές μας ελευθερίες και τελικά την ίδια μας τη ζωή σε κάθε έκφανσή της.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων επιμένει να βλέπει τη μάχη ενάντια στην καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη ως ένα ενιαίο πεδίο αντιπαράθεσης που για να αποβεί νικηφόρα για τη λαϊκή πλειοψηφία πρέπει να υπερβεί την τοπικότητα και τη μερικότητα. Απέναντι στις εξοργιστικές διώξεις των αγωνιστών δίνουμε τη μάχη για να ορθωθεί ένα κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης που θα ακυρώσει της κατασταλτικές μεθοδεύσεις, θα απαιτήσει την παύση κάθε δίωξης και θα βάλει τα θεμέλια για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη λαίλαπα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν είναι μόνος. Η ομάδα νομικής υποστήριξης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων είναι η συνέχεια του αγώνα σε όλα τα επίπεδα αντιπαράθεσης του αστικού κράτους, προσπάθεια για τη συλλογική υπεράσπιση αγωνιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Καλούμε κάθε μαχόμενη συλλογικότητα, κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο και φορέα με τη δράση του και τις αποφάσεις του, να πλαισιώσει των αγώνα για την παύση των διώξεων. Ως πρώτους σταθμούς αυτού του αγώνα ορίζουμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης - μικροφωνικής την Πέμπτη 15/10 στις 18:30 στον Αγ. Νικόλαο και τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/10 στις 09:30 στα δικαστήρια του Βόλου.

12/10/2020

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/10/13/β…


1 2 3 4 5

Ψήφισμα Αλληλεγγύης: Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον φοιτητή Θανάση Σαββαΐδη. Παύση των διώξεων

Το συλλαλητήριο της 13ης Ιούνη ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, αποτελεί σημαντική στιγμή για τον αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των πολυεθνικών, που υλοποιούνται εις βάρος των τοπικών κοινωνικών σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές, εθνικές και υπερεθνικές κυβερνήσεις. Η πορεία των περίπου 4000 διαδηλωτών που βροντοφώναζε το σύνθημα «να φύγει η Lafarge από την πόλη» κατέδειξε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ότι η ήττα των σχεδιασμών για τη δολοφονική καύση σκουπιδιών είναι αλληλένδετη με την κατάρρευση των συμφερόντων της Lafarge στην περιοχή και την εκδίωξη της. Κατέδειξε πως η μάχη για τη ζωή μας, τον αέρα μας και την ελευθερία μας, θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα.

Η μεγαλειώδης αυτή διαδήλωση χτυπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η χρήση χημικών, και βομβίδων κρότου λάμψης έγινε σε ένα πλήθος που αποτελούνταν συν τοις άλλοις από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το αστυνομικό πογκρόμ συνεχίστηκε με ανηλεές ανθρωποκυνηγητό μέσα σε όλη την πόλη του Βόλου, ακόμα και ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης. Η αστυνομική βία συνεχίστηκε έξω από το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου, αργότερα έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αλλά και την επόμενη ημέρα έξω από τα δικαστήρια Βόλου όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Β. Μάγγο και επιτέθηκαν σε αλληλέγγυους που ανέμεναν την εξέλιξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Το πογκρόμ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με βιομηχανία δικών εναντίον αγωνιστών της πόλης που αφορούν τη καύση σκουπιδιών αλλά και τον αγωνιστών κατά της ιδιωτικοποίησης των νερού (ΔΕΥΑΜΒ, πηγές του Πηλίου). Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτέλεσαν ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, που στόχο είχε αποκλειστικά την περιφρούρηση των οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την καύση σκουπιδιών και το τσάκισμα της δυνατότητας του λαού του Βόλου να έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο για το περιβάλλον το οποίο διαβιώνει.

Κατά τη διάρκεια της λήξης της κινητοποίησης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στις 13/6 η αστυνομία επιτέθηκε από δύο μέτωπα στους διαδηλωτές, με δεκάδες προσαγωγές ενώ δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μια φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη κατά τη διαδικασία του Αυτόφωρου ενώ για τον Θανάση Σαββαϊδη, φοιτητή μηχανολόγο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Οκτώβρη στα δικαστήρια του Βόλου με τις κατηγορίες διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής. Και όλα αυτά επειδή διεκδίκησε το αυτονόητα, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να φύγει από την πόλη η Lafarge όπως προβλέπει ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Βόλου.

Ο Θανάσης Σαββαίδης είχε την ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μπροστά στο πανό που χώριζε τις αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στο δρόμο προς τα Αστέρια της Αγριάς, όταν αυτές σχεδόν πατώντας τους διαδηλωτές που βρίσκονταν σε στάση καθιστικής διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν και επιχείρησαν βίαια να τον συλλάβουν. Οι καταθέσεις των αστυνομικών ότι τους επιτέθηκε (!) αφού πλαγιοκόπησε (!) τη διμοιρία των ΜΑΤ θα καταπέσει στα δικαστήρια αφού πλήθος μαρτύρων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

• Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες κατά του φοιτητή Θανάση Σαββαϊδη και την παύση κάθε ποινικής διαδικασίας εναντίον του αγωνιζόμενου λαού που παλεύει για τη γη, τη ζωή και την ελευθερία του.
• Δεν μας τρομάζει καμία κατασταλτική μεθόδευση, τα χημικά, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί. Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής αντίστασης κι ανυπακοής, του ανυποχώρητου κι ασυμβίβαστου αγώνα και της ανατροπής των εγκληματικών τους σχεδίων.
• Καμία δίωξη αγωνιστή/στρίας.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται.
Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη μέρα της δίκης του φοιτητή Θ.Σ. στις 21 Οκτωβρίου στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου.

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΣΒΕΜΚΟ)

πηγή : https://svemko.espivblogs.net/?p=1533


1 2 3 4 5

Ψήφισμα: Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον φοιτητή Θανάση Σαββαΐδη

Τρίκαλα 15.10.2020

Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον φοιτητή Θανάση Σαββαΐδη

Παύση των διώξεων αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών

Το συλλαλητήριο της 13ης Ιούνη ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, αποτελεί σημαντική στιγμή για τον αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των πολυεθνικών, που υλοποιούνται εις βάρος των τοπικών κοινωνικών σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές, εθνικές και υπερεθνικές κυβερνήσεις. Η πορεία των περίπου 4000 διαδηλωτών που βροντοφώναζε το σύνθημα «να φύγει η Lafarge από την πόλη» κατέδειξε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ότι η ήττα των σχεδιασμών για τη δολοφονική καύση σκουπιδιών είναι αλληλένδετη με την κατάρρευση των συμφερόντων της Lafarge στην περιοχή και την εκδίωξη της. Κατέδειξε πως η μάχη για τη ζωή μας, τον αέρα μας και την ελευθερία μας, θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα.

Η μεγαλειώδης αυτή διαδήλωση χτυπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η χρήση χημικών, και βομβίδων κρότου λάμψης έγινε σε ένα πλήθος που αποτελούνταν συν τοις άλλοις από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το αστυνομικό πογκρόμ συνεχίστηκε με ανηλεές ανθρωποκυνηγητό μέσα σε όλη την πόλη του Βόλου, ακόμα και ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης. Η αστυνομική βία συνεχίστηκε έξω από το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου, αργότερα έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αλλά και την επόμενη ημέρα έξω από τα δικαστήρια Βόλου όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Β. Μάγγο και επιτέθηκαν σε αλληλέγγυους που ανέμεναν την εξέλιξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Το πογκρόμ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με βιομηχανία δικών εναντίον αγωνιστών της πόλης που αφορούν τη καύση σκουπιδιών αλλά και τον αγωνιστών κατά της ιδιωτικοποίησης των νερού (ΔΕΥΑΜΒ, πηγές του Πηλίου). Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτέλεσαν ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, που στόχο είχε αποκλειστικά την περιφρούρηση των οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την καύση σκουπιδιών και το τσάκισμα της δυνατότητας του λαού του Βόλου να έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο για το περιβάλλον το οποίο διαβιώνει.

Κατά τη διάρκεια της λήξης της κινητοποίησης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στις 13/6 η αστυνομία επιτέθηκε από δύο μέτωπα στους διαδηλωτές, με δεκάδες προσαγωγές ενώ δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μια φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη κατά τη διαδικασία του Αυτόφωρου ενώ για τον Θανάση Σαββαϊδη, φοιτητή μηχανολόγο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Οκτώβρη στα δικαστήρια του Βόλου με τις κατηγορίες διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής. Και όλα αυτά επειδή διεκδίκησε το αυτονόητα, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να φύγει από την πόλη η Lafarge όπως προβλέπει ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Βόλου.

Ο Θανάσης Σαββαίδης είχε την ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μπροστά στο πανό που χώριζε τις αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στο δρόμο προς τα Αστέρια της Αγριάς, όταν αυτές σχεδόν πατώντας τους διαδηλωτές που βρίσκονταν σε στάση καθιστικής διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν και επιχείρησαν βίαια να τον συλλάβουν. Οι καταθέσεις των αστυνομικών ότι τους επιτέθηκε (!) αφού πλαγιοκόπησε (!) τη διμοιρία των ΜΑΤ θα καταπέσει στα δικαστήρια αφού πλήθος μαρτύρων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες κατά του φοιτητή Θανάση Σαββαϊδη και την παύση κάθε ποινικής διαδικασίας εναντίον του αγωνιζόμενου λαού που παλεύει για τη γη, τη ζωή και την ελευθερία του.
  • Δεν μας τρομάζει καμία κατασταλτική μεθόδευση, τα χημικά, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί. Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής αντίστασης κι ανυπακοής, του ανυποχώρητου κι ασυμβίβαστου αγώνα και της ανατροπής των εγκληματικών τους σχεδίων.
  • Καμία δίωξη αγωνιστή/-στριας.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης και πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…


1 2 3 4 5

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ & ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ -ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στόχος της κάθε πολιτικής εξουσίας είναι η διαχείριση των κοινωνιών και αν αυτή είναι εφικτή, μέχρι και ο ολοκληρωτικός έλεγχος τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακάμψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να γιγαντώσουν τη ψαλίδα μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. Όμως, αυτή η διαχείριση φέρνει στην επιφάνεια διάφορες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές κρίσεις οι οποίες απορρέουν από ζητήματα είτε διαχρονικά είτε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα μονοπώλια που δρουν κατά καιρούς με σκοπό την εκμετάλλευση (εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση) βασικών αγαθών (παιδεία , υγεία , ρεύμα και νερό) αποπροσανατολίζει (με διάφορους μηχανισμούς όπως τα ΜΜΕ) τους πολίτες τους οποίους η κυβέρνηση θέλει άβουλους και μη συνειδητοποιημένους. Πάγια τακτική τους είναι η αποδυνάμωση όσων αγωνίζονται για να είναι αυτά τα αγαθά ελεύθερα και προσιτά για όλους/ες. Το κίνημα του Βόλου, εδώ και δεκαετίες, έχει θίξει και υπερασπιστεί αρκετά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα σε σχέση με το νερό και τον καθαρό αέρα που απειλούνται από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Συνέπεια των αγώνων -σύμφωνα με το ''κράτος δικαίου''-είναι η αέναη καταστολή όσων συμμετέχουν. Η σειρά δικών που ακολουθεί σκοπεύει στην στοχοποίηση και τον εκφοβισμό των αγωνιστών καθώς μέσα απο τα κατηγορητήρια οι διωκτικοί μηχανισμοί γράφουν την δικιά τους ιστορία καταστολής στην πόλη:

  • 21/10- Θα πραγματοποιηθούν δυο δικές

Α) Η μια δίκη αφορά 6 άτομα για παρέμβαση στο γραφείο της Κολυνδρινη στη Νομαρχία (αντιπεριφεριάρχη ΠΕ Μαγνησίας).

Β) Η άλλη αφορά τον συλληφθέντα της 13ης Ιούνη στην διαμαρτυρία κατά της καύσης SRF και RDF που κατέληξε έξω από την Αγέτ.

  • 4/11 Δικάζονται 9 άτομα για την ένταση που σημειώθηκε στο Δ.Σ. που είχε ως θέμα την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ στο δημαρχείο του Βόλου που έγινε με συνοδεία μπράβων και επιτήρηση αστυνομιών αρχών.
  • 18/11 δικάζεται όλη η αντιπολίτευση του Δ.Σ. γιατί διαμαρτυρήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας καθώς πραγματοποιήθηκε υπό την επιτήρηση αστυνομίας και παρουσία μπράβων.
  • 20/11 δικάζονται 2 άτομα για τα γεγονότα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τις τελευταίες μέρες λαμβάνει χώρα μια διαδικασία επιπλέον διώξεων από πλευράς της κρατικής ασφάλειας απέναντί σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στην μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ στις 13/6. Πάνω απο 10 άτομα έχουν κληθεί στην ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τα γεγονότα της πορείας (με ενδελεχείς και ογκώδεις δικογραφίες) την ίδια ώρα που για τον βασανισμό του συντρόφου Βασίλη Μάγγου απο τα ένστολα καθάρματα, η δικαιοσύνη παραμένει τυφλή. Για ακόμα μια φορά, μετά τα γεγονότα εκείνων των ημερών (Χτύπημα της διαδήλωσης, κυνηγητό και ξυλοδαρμός αλληλέγγυων έξω από το τμήμα το βράδυ και την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, εισβολές σε σπίτια και παρενοχλήσεις σε περιβάλλοντα διαδηλωτών τις επόμενες μέρες κλπ), η αστυνομία, χέρι χέρι με την δικαστική εξουσία λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρία security των ιδιωτικών συμφερόντων της LaFarge, του Μπέου, του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου. Η συνταγή γνωστή: εκ των υστέρων διώξεις, με υποτιθέμενες αναγνωρίσεις μέσο φωτογραφιών και μαρτυριών ασφαλητών. Διώξεις που σκοπό έχουν να καμφθούν οι αντιστάσεις, να φοβίσουν και να παραδειγματίσουν και να εξαντλήσουν με πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες-ομηρίες, όσους αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και αγωνίζονται πολύμορφα ενάντια στην λεηλασία της πόλης, της υγείας, της φύσης και του περιβάλλοντος στον βωμό του κέρδους των εταιριών.

Φυσικά ολα αυτά συμβαίνουν σε μιά περίοδο που η κρατική καταστολή πανελλαδικά οργιάζει μεσώ του δόγματος 'Νόμος και Τάξη' με εισβολές σε καταλήψεις, ξύλο και περιστολή διαδηλώσεων, προφυλακίσεις αγωνιστών (υπόθεση Πολύκαρπου Γεωργιάδη), διογκωμένες και αναβαθμισμένες δικογραφίες απέναντι σε αντιφασίστες (υπόθεση των 51 στην Θεσνικη) την ίδια ώρα που προσπαθεί να ξεπλυθεί μέσω της δίκης για την Χ.Α. Μια δίκη που λειτουργεί ως πλυντήριο της αστικής δικαιοσύνης αποκρύπτοντας τις αστυνομικοδικαστικές αλχημείες εις βάρος αγωνιστών, τους εκατοντάδες διωκόμενους συντρόφους και τους δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους που τόλμησαν και τολμάνε να μπουν εμπόδιο στον σύγχρονο αστικοδημοκρατικό ολοκληρωτισμό.

Η ηθική, πολιτική & υλική συμπαράσταση σε όσους βιώνουν την κρατική καταστολή, την αστυνομική βία και την δικαστική αυθαιρεσία είναι αμέριστη και δεν στέκεται σε επιμέρους πολιτικές διαφωνίες. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο κράτος, τις μηχανοραφίες του και τις ένστολες συμμορίες του. Απέναντι στην δυστοπία που προελαύνει, προτάσσουμε τους αδιαμεσολάβητους- πολύμορφους αγώνες , την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση ώς τα ισχυρότερα μας όπλα. Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα!

Την Τετάρτη 21/10 δικάζεται ο συλληφθέντας της διαδήλωσης στις 13/6, η οποία στοχοποιήσε ευθέως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και χτυπήθηκε απο τα ΜΑΤ και οδήγησε στο όργιο καταστολής εκείνων των ημερών. Την ίδια μέρα, επίσης δικάζονται 6 πολίτες για την διαμαρτυρία τους στο γραφείο της αντιπεριφεριαρχη Μαγνησίας. Και οι δύο υποθέσεις αφορούν το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών που συντελείται στην πόλη μας με την αρωγή των πολυεθνικών εταιριών, τοπικών αρχόντων, δικαστών και ΜΜΕ. Η εγκληματοποιήση και συκοφάντηση των τοπικών και κοινωνικών αγώνων δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Βόλου: Τετάρτη 21/10 ώρα 10:00

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ & ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ -ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

Αόρατος Θίασος, Βόλος, Οκτώβρης του 20

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607859/


1 2 3 4 5

Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον φοιτητή Θανάση Σαββαΐδη. Παύση των διώξεων αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών

ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον φοιτητή Θανάση Σαββαΐδη. Παύση των διώξεων αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών

Το συλλαλητήριο της 13ης Ιούνη ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, αποτελεί σημαντική στιγμή για τον αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των πολυεθνικών, που υλοποιούνται εις βάρος των τοπικών κοινωνικών σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές, εθνικές και υπερεθνικές κυβερνήσεις. Η πορεία των περίπου 4000 διαδηλωτών που βροντοφώναζε το σύνθημα «να φύγει η Lafarge από την πόλη» κατέδειξε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ότι η ήττα των σχεδιασμών για τη δολοφονική καύση σκουπιδιών είναι αλληλένδετη με την κατάρρευση των συμφερόντων της Lafarge στην περιοχή και την εκδίωξη της. Κατέδειξε πως η μάχη για τη ζωή μας, τον αέρα μας και την ελευθερία μας, θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα.

Η μεγαλειώδης αυτή διαδήλωση χτυπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η χρήση χημικών, και βομβίδων κρότου λάμψης έγινε σε ένα πλήθος που αποτελούνταν συν τοις άλλοις από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το αστυνομικό πογκρόμ συνεχίστηκε με ανηλεές ανθρωποκυνηγητό μέσα σε όλη την πόλη του Βόλου, ακόμα και ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης. Η αστυνομική βία συνεχίστηκε έξω από το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου, αργότερα έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αλλά και την επόμενη ημέρα έξω από τα δικαστήρια Βόλου όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Β. Μάγγο και επιτέθηκαν σε αλληλέγγυους που ανέμεναν την εξέλιξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Το πογκρόμ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με βιομηχανία δικών εναντίον αγωνιστών της πόλης που αφορούν τη καύση σκουπιδιών αλλά και τον αγωνιστών κατά της ιδιωτικοποίησης των νερού (ΔΕΥΑΜΒ, πηγές του Πηλίου). Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτέλεσαν ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, που στόχο είχε αποκλειστικά την περιφρούρηση των οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την καύση σκουπιδιών και το τσάκισμα της δυνατότητας του λαού του Βόλου να έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο για το περιβάλλον το οποίο διαβιώνει.

Κατά τη διάρκεια της λήξης της κινητοποίησης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στις 13/6 η αστυνομία επιτέθηκε από δύο μέτωπα στους διαδηλωτές, με δεκάδες προσαγωγές ενώ δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μια φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη κατά τη διαδικασία του Αυτόφωρου ενώ για τον Θανάση Σαββαϊδη, φοιτητή μηχανολόγο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Οκτώβρη στα δικαστήρια του Βόλου με τις κατηγορίες διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής. Και όλα αυτά επειδή διεκδίκησε το αυτονόητα, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να φύγει από την πόλη η Lafarge όπως προβλέπει ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Βόλου.

Ο Θανάσης Σαββαίδης είχε την ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μπροστά στο πανό που χώριζε τις αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στο δρόμο προς τα Αστέρια της Αγριάς, όταν αυτές σχεδόν πατώντας τους διαδηλωτές που βρίσκονταν σε στάση καθιστικής διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν και επιχείρησαν βίαια να τον συλλάβουν. Οι καταθέσεις των αστυνομικών ότι τους επιτέθηκε (!) αφού πλαγιοκόπησε (!) τη διμοιρία των ΜΑΤ θα καταπέσει στα δικαστήρια αφού πλήθος μαρτύρων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες κατά του φοιτητή Θανάση Σαββαϊδη και την παύση κάθε ποινικής διαδικασίας εναντίον του αγωνιζόμενου λαού που παλεύει για τη γη, τη ζωή και την ελευθερία του.
  • Δεν μας τρομάζει καμία κατασταλτική μεθόδευση, τα χημικά, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί. Νόμος είναι το δίκιο του αγώνα! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινωνικής αντίστασης κι ανυπακοής, του ανυποχώρητου κι ασυμβίβαστου αγώνα και της ανατροπής των εγκληματικών τους σχεδίων.
  • Καμία δίωξη αγωνιστή/στρίας.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη μέρα της δίκης του φοιτητή Θ.Σ. στις 21 Οκτωβρίου στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου.

ΣΥBΧΨΑ

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/10/20/α…