Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αντιπληροφόρησης για τις καταλήψεις

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ TERRA INCOGNITA, LIBERTATIA, ROSA NERA, ΦΙΛΟΛΑΟΥ 99

Απέναντι στην εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους να υπερασπιστούμε τους κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους ζωής και αγώνα ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ως σημείο αναφοράς του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και εδαφικοποίησης των προταγμάτων για μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Σάββατο 31 Οκτώβρη ημέρα πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Συγκέντρωση αντιπληροφόρησης 12 μ.μ., Μοναστηράκι

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

http://lk37.squathost.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83483/


1 2 3

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Η διακηρυγμένη από το καλοκαίρι του 2019 και εν εξελίξει κατασταλτική εκστρατεία του κράτους απέναντι στους κατειλημμένους χώρους αγώνα και ζωής συνεχίζεται, ενώ το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα καταστολής, το οποίο εκδηλώθηκε τον Αύγουστο του 2020, μέσα σε ένα κλίμα επίτασης της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας στους από τα κάτω, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τις καταλήψεις και γενικότερα όσους και όσες αγωνίζονται, την ίδια στιγμή που η πανδημία του covid-19 λειτουργεί ως μία τομή στην ιστορία και ως επιταχυντής της συνολικής συστημικής κρίσης.

Στις 17/8 αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη, ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 23/8 εισβάλλουν στην κατάληψη Libertatia και συλλαμβάνουν 12 συντρόφους και συντρόφισσες την ώρα που πραγματοποιούσαν εργασίες ανοικοδόμησης του κτιρίου που είχε καεί από φασίστες. Στις 5/9 πραγματοποιείται εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά από δυνάμεις καταστολής και συλλαμβάνονται 16 συντρόφοι/ισσες με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της φθοράς ιστορικού κτιρίου. Μια ακόμα επιχείρηση έλαβε χώρα στις 25/9 στην Αθήνα, όπου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Φιλολάου 99 στο Παγκράτι.

Απέναντι στην κρατική καταστολή και τις νέες επαπειλούμενες επιθέσεις, υπερασπιζόμαστε τους κατειλημμένους χώρους, ως δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, ως χώρους εδαφικοποίησης των αναρχικών προταγμάτων, ως ορατά σημεία αντίστασης απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ως μέσα για την οικοδόμηση μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αντιπληροφόρησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτώβρη (μέρα πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις) στις 12.00, Μοναστηράκι

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,

ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ,

ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ- ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτωβρίου 00h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

H κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που κηρύχθηκε ενάμιση χρόνο πριν, απέναντι στους αναρχικούς, στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι εκκενώσεις καταλήψεων αγώνα και αυτοοργανωμένων δομής στέγασης προσφύγων/μεταστών-στριών, η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την καταστολή των διαδηλώσεων, οι διώξεις και οι συλλήψεις αγωνιστών/στριών, η αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η λεηλασία του φυσικού κόσμου και ο εγκλεισμός, κάτω από άθλιες συνθήκες, δεκάδων χιλιάδων προσφύγων μεταναστών στα σύγχρονα Νταχάου αποτελούν κομμάτια μιας συνολικότερης στρατηγικής του κράτους για το ξερίζωμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και την εξουδετέρωση των πολιτικών του αντιπάλων για την επιβολή απεχθέστερων όρων ελέγχου και επιβολής στην κοινωνία.

Η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στις 17 Αυγούστου, η εισβολή στην κατάληψη Libertatia λίγες ημέρες μετά και οι συλλήψεις 12 συντρόφων/ισσών, η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά και η σύλληψη 16 αγωνιστών/στριών και η πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης Φιλολάου 99 στην Αθήνα αποδεικνύουν πως ο κόσμος του αγώνα και οι αυτοοργανωμένες και από τα κάτω δομές συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Οι καταλήψεις, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού κινήματος, στοχοποιούνται γιατί αποτελούν αναχώματα στην ολοκληρωτική επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί λειτουργώντας με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης, της αντιιεραρχίας, της οριζοντιότητας και της αλληλεγγύης αποτελούν εικόνα από το μέλλον μιας απελευθερωμένης κοινωνίας και την τρανή απόδειξη πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Ένας κόσμος που δεν στηρίζεται στη διαιώνιση της ταξικής ανισότητας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην απομύζηση κάθε φυσικού πόρου λεηλατώντας τη φύση, αλλά οικοδομείται μέσα από αυτοοργανωμένες, συλλογικές και οριζόντιες δομές όπου οι άνθρωποι βρίσκουν τους τρόπους να απαντήσουν οι ίδιοι στις ανάγκες τους.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Από τις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα τον προηγούμενο χρόνο μέχρι τις πορείες χιλιάδων αγωνιστών/στριών και αλληλέγγυων στους δρόμους των Χανίων ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, από τις δυναμικές συγκεντρώσεις σε Θεσ/νίκη, Πάτρα καθώς και σε δεκάδες πόλεις στον ελλαδικό χώρο μέχρι τον επίμονο και συνεχή αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia που κάηκε ολοσχερώς από φασίστες κατά την διάρκεια του Μακεδονικού συλλαλητηρίου, όλα αποτελούν ζωντανά παραδείγματα συλλογικού και μαχητικού αγώνα απέναντι στην κρατική επιθετικότητα.

Από τη δική μας πλευρά, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των από τα κάτω. Απέναντι στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου και με όπλο μας την αλληλεγγύη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να οργανωνόμαστε για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERA INCOGNITA, THN LIBERTATIA, THN ROSA NERA ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΑΟΥ 99

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : Σάββατο 31 Οκτώβρη, 12μ, Μοναστηράκι

ημέρα πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : http://stekiantipnoia.squathost.com/σάββατο-3…