Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στις 10.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ανακατάληψη της Ματρόζου 45

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την 1η δίκη για τις ανακαταλήψεις στο Κουκάκι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 10π.μ, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, κτήριο 7, και αφορά την ανακατάληψη της Ματρόζου 45.

https://www.youtube.com/watch?v=3yqR4mwk2ps&f…

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την 1η δίκη για τις ανακαταλήψεις στο Κουκάκι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 10π.μ, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, κτήριο 7, και αφορά την ανακατάληψη της Ματρόζου 45. Οι κατηγορίες είναι

α)ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ β) ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ (στολές μπάτσων) γ) ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ δ) ΑΠΕΙΘΕΙΑ

Και φυσικά υπάρχει αίτημα από μεριάς πολιτικής αγωγής Πλεύρη η αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα.

Κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί στο δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

υ.γ. Η μικροφωνική στο Κουκάκι μάζεψε γύρω στα 100 συντρόφια και μία ώρα μετά πραγματοποιήσαμε πορεία στην γειτονιά όπου μοιράστηκαν κείμενα και κολλήθηκαν αφίσες για τις δίκες όπως και για την πορεία ενάντια στην κρατική διαχείριση του covid19, τοποθετήθηκε πανό σε εγκαταλελειμμένο κτήριο για τις δίκες, περάσαμε έξω από την Ματρόζου 45 και τελειώσαμε την πορεία στην πλατεία Μερκούρη, χωρίς καμία παρουσία μπάτσων.

Κείμενο καλέσματος

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45 ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

Στις 11 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήσαμε ανακατάληψη των κτηρίων της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21. Μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους/ες σπάσαμε, έστω προσωρινά, το καθεστώς της κρατικής τρομοκρατίας, υπερασπιζόμενοι/ες τα έργα μας και τα περιεχόμενα τους. Ένα μήνα μετά την εκκένωση όλων των κατειλημμένων κτηρίων στο Κουκάκι και τον τελείως άσχετο ξυλοδαρμό και σύλληψη του Ινδαρέ και των γιων του, εμείς μαζί με τα υπόλοιπα συντρόφια αποφασίσαμε να ανακαταλάβουμε τα σπίτια μας και να επιστρέψουμε στη γειτονιά μας. 23 συντρόφια που πιάστηκαν έξω από τα κτίρια και 13 που ήμασταν μέσα σ'αυτά είμαστε πλέον υπόδικοι. Κάναμε όμως αυτή την επιλογή πιστεύοντας οτι το σπάσιμο του φόβου της κρατικής παντοδυναμίας και η μετάδοση της αντίστασης στο άδικο και το παράλογο θα ήταν σε κάθε περίπτωση μια νίκη.

Καταλαμβάνουμε άδεια κτήρια γιατί δεν αποδεχόμαστε δημόσια και ιδιωτικά να σαπίζουν χωρίς καμία ευθύνη, ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν τόσες πολλές ανάγκες για στέγη και ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους. Κάνουμε κατάληψη για να υπάρχει δωρεάν στέγη, ρεύμα και νερό ώστε να μην μένουμε στο δρόμο ή για να μην ξοδέψουμε όλη μας τη ζωή σε μια σκατοδουλειά και στους μισθούς πείνας προκειμένου να ανταποκριθούμε στα πανάκριβα ενοίκια και τους λογαριασμούς. Στις στεγαστικές καταλήψεις στο Κουκάκι υπήρχαν δομές προσφοράς ρούχων και φαγητού, δημόσιου λουτρού και πλυντηρίου. Επίσης φτιάξαμε βιβλιοθήκες και πραγματοποιήσαμε δεκάδες εκδηλώσεις τόσο για την κοινωνική όσο και προσωπική μας αυτομόρφωση και ψυχαγωγία. Τα κτίρια ήταν ανοιχτά στην γειτονιά και στα 3 χρόνια που υπήρξαν δεν αρνηθήκαμε ποτέ την είσοδο σε κανέναν.

Εκεί μέσα οργανωθήκαμε για να αντισταθούμε στο σάπιο σύστημα που βυθίζει την κοινωνία και το κάθε άτομο στην μιζέρια. Εκεί μέσα οργανώσαμε και εξωτερικεύσαμε τις προτάσεις και τις δράσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η γειτονιά μας με την ξέφρενη τουριστικοποίηση, το airbnb και τα συνεπακόλουθα προβλήματα των κατοίκων που αδυνατούν πλέον να μείνουν στην γειτονιά τους. Από κεί μέσα βγαίναμε για να φροντίσουμε το λόφο Φιλοπάππου και να τον υπερασπιστούμε μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους και τα αγωνιζόμενα σχήματα των γύρω περιοχών. Μέσω μαζικών λαϊκών συνελεύσεων εναντιωνόμασταν στα επενδυτικά/κερδοσκοπικά συμφέροντα που ήθελαν ένα λόφο με περίφραξη, εισιτήριο και μαγαζιά.

Το εγχείρημα μας έδρασε και έξω από τις γειτονιές μας όπου μαζί με τον υπόλοιπο Αναρχικό / Αντιεξουσιαστικό χώρο σταθήκαμε απέναντι στις φυλακές, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την μπατσοκρατία, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πατριαρχία και φυσικά το ρατσισμό και την φασιστική απειλή.

Από την συντήρηση και ανακαίνιση των σπιτιών μέχρι τις πολιτικές μας δράσεις, όλα παράγονταν στη βάση της ισότητας μεταξύ των ατόμων, τα οποία είτε αποφάσιζαν συλλογικά είτε έπαιρναν πρωτοβουλίες για να καλύψουν ανάγκες και επιθυμίες. Προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε από καταναγκαστικές και ιεραρχικές σχέσεις και να καλλιεργήσουμε υπευθυνότητα και συντροφικότητα μεταξύ μας.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν υπερασπιστήκαμε στις 11 Ιανουαρίου όπου το κράτος μαζί με τον στρατό του επιτέθηκαν εκ νέου στο εγχείρημά μας. Αυτά θα υπερασπιστούμε και στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι δικαστές θα μας κρίνουν βάσει μιας νομικής γλώσσας που είναι φτιαγμένη για να αναπαράγει το παρόν σύστημα και να στρέφεται εναντίον της απελευθέρωσης των φτωχών και των καταπιεσμένων.

Η εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού όμως δεν σταματάει εκεί. Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοϊδης, δημοσιογράφοι-τσιράκια του συστήματος και μπάτσοι έχουν απαιτήσει δημόσια την αναβάθμιση των κατηγοριών της Ματρόζου 45 σε κακουργήματα παρεμβαίνοντας ανοιχτά στην δικαιοσύνη έχοντας μάλιστα στείλει 12 μπάτσους να καταθέσουν εναντίον μας με δικηγόρο πολιτικής αγωγής τον Θάνο Πλεύρη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και γνωστό ακροδεξιό. Είναι λοιπόν μια δίκη πέρα για πέρα πολιτική.

Στις 2 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου απέναντι στην οργανωμένη κρατική εκδικητικότητα και την παρουσία των τραμπούκων της ΕΛ.ΑΣ και των κυβερνητικών τους εκπροσώπων χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη του κόσμου του αγώνα, εκεί όπου θα υπερασπιστούμε τα περιεχόμενα και τις πράξεις μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608033/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 7) που θα ξεκινήσει η δίκη για το κτίριο της οδού Ματρόζου

2 Νοεμβρίου η δίκη των συλληφθέντων από την ανακατάληψη του κτηρίου στην οδό Ματρόζου

Στις 11 Ιανουαρίου 2020 η Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου μαζί με αλληλέγγυο κόσμο, επανακαταλαμβάνει τα κτίρια της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.Μετά από "στρατιωτικού" τύπου αστυνομική επιχείρηση μες τη γειτονιά του Κουκακίου,συλλαμβάνονται πρώτα 23 αλληλέγγυοι-ες, που βρίσκοντανέξω απ' το κτίριο της οδού Ματρόζου και αργότερα 11 σύντροφοι-ίσσες, που βρίσκονταν μέσα στα 2 κτίρια, εν μέσω μάλιστα ζωντανής μετάδοσης των γεγονότων απ'την τηλεόραση και αφού οι σύντροφοι-ίσσες επιστρέψανε ένα μερίδιο αντιβίας στο κράτος, με τη σθεναρή και ανυποχώρητη αντίσταση που επέδειξαν.Στις 2 Νοέμβρη και 4 Δεκέμβρη ξεκινάνε οι δίκες των συντρόφων και των συντροφισσών μας, που είχαν συλληφθεί αντίστοιχα στο κτίριο της οδού Ματρόζου και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου. Όπως αναφέρει, στο κάλεσμά της, και η ίδια η κοινότητα Κουκακίου, "Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοϊδης, δημοσιογράφοι-τσιράκια του συστήματος και μπάτσοι έχουν απαιτήσει δημόσια την αναβάθμιση των κατηγοριών της Ματρόζου 45 σε κακουργήματα παρεμβαίνοντας ανοιχτά στην δικαιοσύνη έχοντας μάλιστα στείλει 12 μπάτσους να καταθέσουν εναντίον μας με δικηγόρο πολιτικής αγωγής τον Θάνο Πλεύρη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και γνωστό ακροδεξιό. Είναι λοιπόν μια δίκη πέρα για πέρα πολιτική".Εμείς με τη σειρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτούς και αυτές που καταλαμβάνουν άδεια και ρημαγμένα κτίρια δίνοντάς τους ζωή και αντιλαμβανόμαστε τη δίκη αυτή και μάλιστα την προσπάθεια αναβάθμισης του κατηγορητηρίου μέσω της πίεσης του κράτους,σε κακουργηματικό,ως μια προσπάθεια να καμφθεί κάθε είδους αντίσταση και μέσω των κατειλημμένων χώρων,πόσο μάλλον όταν αυτοί προβάλλουν ένα μαχητικό χαρακτήρα απάντησης στις "οργανωμένες" επιχειρήσεις του κράτους και της αστυνομίας.

Καλούμε τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 10 πμ συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) που θα ξεκινήσει η δίκη για το κτίριο της οδού Ματρόζου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83534/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες της ανακατάληψης της Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 που δικάζονται 2 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου

Τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 δεκάδες ένστολοι ταραξίες κάθε είδους αποφάσισαν να κάνουν τις γειτονιές του Κουκακίου και των Πετραλώνων άνω κάτω. Με κλούβες, περιπολικά, εποχούμενοι και ποδαράτοι επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν, πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες, έπνιξαν την γειτονιά στα δακρυγόνα για να τσιμεντώσουνε και να χτίσουν με τσιμεντόλιθους τρία κτήρια (Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3) τα οποία αποτελούσαν στέγη για ανθρώπους και μέσα στα οποία λειτουργούσαν βιβλιοθήκες, δημόσιο λουτρό, χαριστικό παζάρι ρούχων, πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις.

Αυτοί όμως οι γκρίζοι τσιμεντόλιθοι, με ολίγον χρώμα, είναι που επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 τα δύο από τα τρία κτήρια (Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21) ανακαταλήφθηκαν από τους κατοίκους τους, από τους γείτονες, από τον κόσμο του αγώνα. Και οι ένστολοι ταραξίες ήρθαν και πάλι.

Ήρθαν με μηχανές, κλούβες, περιπολικά, ασφαλίτικα, drones, ελικόπτερα. Επιτέθηκαν στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το κτήριο της Ματρόζου. Ξυλοκόπησαν τους συγκεντρωμένους, έπηξαν την γειτονιά στα δακρυγόνα, έβρισαν και συλλάβανε οκτώ διαδηλωτές. Επιτέθηκαν στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος απέναντι από την κατάληψη της Παναιτωλίου, μέσα στον λόφο Φιλοπάππου. Εισβάλανε στον λόφο, ρίξανε κρότου λάμψης με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Επιχείρησαν να κάνουν συλλήψεις, αλλά ο Φιλοπάππου προστάτεψε ακόμα μια φορά όσους και όσες τον αγαπάνε και τον προστατεύουν. Οι συγκεντρωμένοι έξω από τις καταλήψεις κατέληξαν στην πλατεία Μερκούρη. Τις επόμενες ώρες οι κατασταλτικές δυνάμεις επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτουν κατάφεραν μετά από πολύωρη μάχη να εισβάλουν στα ΑΝΑΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ κτήρια, να συλλάβουν και να βασανίσουν 13 άτομα. Την επόμενη μέρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων δέχθηκε πάλι το μένος των κατασταλτικών δυνάμεων με αποτέλεσμα άλλες δύο συλλήψεις.

Απέναντι σε όλη αυτή την εμπόλεμη κατάσταση και την τρομοκρατία που εξαπολύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής ή κατοχής, συνεπικουρούμενες από τους αλήτες-ρουφιάνους των καναλιών, οι γειτονιές μας στάθηκαν στο «ύψος» τους. Ένα «ύψος» πολύ ψηλό για τους τσιμεντόλιθους της κυβέρνησης. Οι γειτόνισσες και οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια, τις εισόδους των πολυκατοικιών, τους δρόμους διατυμπανίζοντας την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες και φωνάζοντας ότι οι μπάτσοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι και να φύγουν. Η αλληλεγγύη εκφράστηκε στις ανοικτές πόρτες, στις φωνές διαμαρτυρίας, στο τρόλεϊ 15 που έφραξε το δρόμο στα μανιασμένα σκουπίδια των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ, που κυνηγούσαν κόσμο, στις χειρονομίες αντίστασης. Η αλληλεγγύη έδωσε δύναμη στους καταληψίες να σηκώσουν ένα κόσμο ολάκερο στα χέρια τους και να τον φέρουν στα κεφάλια των κρατικών ταραξιών.

Απέναντι στην μαχητική αντίσταση το κράτος έχει εξαπολύσει όλη του την εκδικητικότητα. Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοϊδης, οι δημοσιογράφοι-τσιράκια του συστήματος και οι μπάτσοι μέσω του δικηγόρου τους Θάνου Πλεύρη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και γνωστό ακροδεξιό, απαιτούν δημόσια την αναβάθμιση των κατηγοριών, για τους συλληφθέντες της ανακατάληψης της Ματρόζου 45, σε κακουργήματα παρεμβαίνοντας ανοιχτά στην «τυφλή» δικαιοσύνη.

Γνωρίζουμε ότι για το κράτος του «Νόμος και Τάξη», το ζητούμενο δεν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης «ανομίας», που έτσι και αλλιώς το ίδιο παράγει και συντηρεί. Στόχος όλων των φαντασμαγορικών και πολυέξοδων κατασταλτικών επιχειρήσεων είναι η τρομοκράτηση, ο παροπλισμός, η καταστολή και η εξαφάνιση όσων αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, την καταπίεση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον κανιβαλισμό και την εκμετάλλευση. Στόχος είναι οι καταλήψεις γιατί αποτελούν κέντρα αγώνα και εστίες αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Στόχος του κράτους είναι όσοι και όσες σηκώνουν το κεφάλι, κοιτάνε τα αστέρια και ονειρεύονται, όσοι και όσες σφίγγουν τη γροθιά τους, όσοι και όσες στέκονται δίπλα στους «αδύναμους» και τους «κατατρεγμένους», όσοι και όσες παλεύουν για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Και εμείς ανήκουμε σε αυτούς… που παλεύουν για το αδύνατο ενάντια στο αδιανόητο!!!

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές.

Αλληλεγγύη στη Δερβενίων 56, τη Terra Incognita, τη Libertatia, τη Rosa Nera, τη Φιλολάου 99.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά.

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες από την ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 που δικάζονται τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net

πηγή : https://sinialo.espiv.net/2-11-η-δίκη-των-συλ…


1 2 3 4 5

Παρέμβαση στα Ανατολικά και κάλεσμα στα δικαστήρια για Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

post image

Στις 11 Ιανουαρίου 2020, επανακαταλαμβάνονται τα κτίρια των οδών Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, από την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου μαζί με αλληλέγγυο κόσμο. Μετά από "στρατιωτικού" τύπου επιχείρηση της αστυνομίας,συλλαμβάνονται 13 άτομα έξω απ' το κτίριο της οδού Ματρόζου και αργότερα αλλά 11 άτομα που βρίσκονταν μέσα στα 2 κτίρια.

Η επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της Ματρόζου γίνεται με ζωντανή μετάδοση στα κανάλια της τηλεόρασης,όπου εν μέσω χλευασμού και αποδοκιμασιών της γειτονιάς προς τους μπάτσους(ακούγονται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν),οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές ξεφτιλίζουν με την στάση τους την "εξοπλισμένη" και τόσο καλά "εκπαιδευμένη" ελληνική αστυνομία. Μετά το φιάσκο της επιχείρησης για μια άνετη και εύκολη εκκένωση του κτιρίου από πλευράς αστυνομίας και εξαιτίας της μαχητικής στάσης των συντρόφων/ισσών μας (ρήψη αντικειμένων επί 3 ώρες απ' τα μπαλκόνια),ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοϊδης, δημοσιογράφοι-τσιράκια του συστήματος και μπάτσοι έχουν απαιτήσει δημόσια την αναβάθμιση των κατηγοριών της Ματρόζου 45 σε κακουργήματα,παρεμβαίνοντας ανοιχτά στην δικαιοσύνη,έχοντας μάλιστα στείλει 12 μπάτσους να καταθέσουν εναντίον,με δικηγόρο πολιτικής αγωγής τον Θάνο Πλεύρη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και γνωστό ακροδεξιό.

Η κοινότητα της Κατάληψης Φιλολάου 99 στέκεται αλληλέγγυα και δίπλα στα συντρόφια της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου. Στέκεται δίπλα σ'αυτούς που καταλαμβάνουν άδεια και ρημαγμένα κτίρια δίνοντάς τους ζωή,στέκεται δίπλα σ'αυτές που επιλέγουν να καταλάβουν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο για να στεγαστούν ή μια βίλα για να στεγάσουν τις ιδέες τους(ή και όλα μαζί). Ως μια άλλη εκκενωμένη Κοινότητα Αγώνα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη ύπαρξης καταλήψεων,την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερων χώρων που ριζώνουν μέσα σ'αυτούς σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας και ξεπηδούν μέσα απ' αυτούς αγώνες ενάντια σ' όλους και σ'όλα που ρημάζουν τις ζωές μας. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ανάγκη επανακατάληψης εκκενωμένων χώρων με τον τρόπο που η καθεμία εκκενωμένη κατάληψη επιλέγει να το κάνει,μην αναγνωρίζοντας ως πλημελληματικού η κακουργηματικού χαρακτήρα τον τρόπο που επιλέγεται κάθε φορά,αλλά αναγνωρίζοντας την ανάγκη πολύμορφων πρακτικών πάνω σ'αυτό.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω,την Παρασκευή 30/10 παρεμβήκαμε με αφίσες και πανό στις γειτονιές του Παγκρατίου,της Καισαριανής και του Βύρωνα,σε αλληλεγγύη με την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου.

Καλούμε τη Δευτέρα 2/11 στα δικαστήρια Ευελπίδων που ξεκινάει η δίκη για την επανακατάληψη της Ματρόζου.

*Η δίκη για την επανακατάληψη της Παναιτωλίου έχει οριστεί για τις 4/12

-ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ.

-10/100/1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

-ΝΑ ΓΙΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ.

Κατάληψη Φιλολάου 99

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1608130/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των εκκενώσεων των καταλήψεων Κουκακίου, στα δικαστήρια Ευελπίδων 2/11 στις 10πμ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11 10:00

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/12/19 η κοινότητα καταλήψεων κουκακίου δέχεται μια κρατική επίθεση και πραγματοποιούνται εκκενώσεις στα σπίτια της κοινότητας (Ματρόζου45, Παναιτωλίου21, Αρβάλη3). Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά, τα υπερασπίζονται μαχητικά και τελικά συλλαμβάνονται. Ως έμπρακτη αμφισβήτηση στην κρατική καταστολή, στις 11/1/20 πραγματοποιούνται οι επανακαταλήψεις των κτηρίων Ματρόζου45 και Παναιτωλίου21 από την κοινότητα καταλήψεων κουκακίου και αλληλέγγυο κόσμο. Στήνεται εκ νέου επιχείρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις που, αν και κατέληξε σε εκκενώσεις και συλλήψεις, αντιμετώπισε μια πολύ μαχητική υπεράσπιση των κτηρίων δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα : μπορεί να πέσαμε, αλλά πέσαμε στα κεφάλια τους!

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας, είναι κέντρα αγώνα, ήταν άδεια κτήρια που τους δώσαμε ζωή και στεγάσαμε τις ανάγκες μας και τις ιδέες μας. Κι όσες εκκενώσεις ή συλλήψεις κι αν γίνουν, όσες επιχειρήσεις κι αν στηθούν, εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες τη Δευτέρα 2/11 στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων.

10 100 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών