Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση ενόψει της κινητοποίησης στις 17 Νοεμβρίου

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση ενόψει των κινητοποιήσεων στις 17 Νοεμβρίου

Το LockDown και η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από το κράτος καθώς και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την έξαρση της πανδημίας δημιουργούν ένα ιδιόμορφο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμαστε να σχεδιάσουμε και να δράσουμε ως αγωνιστές.

Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται με κάθε τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ενδιαφέρεται μόνο για την μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Το μόνο ζητούμενο για τους κυρίαρχους είναι η διάσωση της οικονομίας και η «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα». Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας παρά μόνο φτωχά επικοινωνιακά τρικ και φτωχά ιδεολογήματα περί ατομικής ευθύνης. Το μόνο «δικαίωμα» που αναγνωρίζουν τα αφεντικά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης είναι αυτό της παραγωγής και της κατανάλωσης. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα πρέπει να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μ.Μ.Μ και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα θα προσλαμβάνονται μπάτσοι, θα αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός και θα πραγματοποιούνται οι «μεγάλοι περίπατοι» με φιέστες εκατομμυρίων. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται ως υγειονομικές βόμβες οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποίηση.

Η υγειονομική κρίση του Covid 19 χρησιμοποιείται από το κράτος ώστε να χτυπηθούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση οι αντιστάσεις και να υλοποιηθούν διάφοροι αντικοινωνικοί-αντεργατικοί σχεδιασμοί με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις και συγκρούσεις. Το χουντικής προέλευσης νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το πολυνομοσχέδιο για την λεηλασία της φύσης, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να καταργήσει την 8ωρη εργασία, το ειδικό σώμα αστυνομίας για τις σχολές είναι μόνο μερικοί από τους σχεδιασμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα. Το νέο κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους τίθεται σε εφαρμογή. Καταλήψεις χτυπιούνται, αγωνιστές συλλαμβάνονται, ο συνδικαλισμός απαγορεύεται, οι διαδηλώσεις απαγορεύονται και χτυπιούνται βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής.

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι επιτακτικό και αναγκαίο να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης. Σε καμία περίπτωση η πολιτική δράση δεν πρέπει να ανασταλεί αλλά αντίθετα πρέπει να κλιμακωθεί. Κόντρα στις απαγορεύσεις και την συντονισμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου να προτάξουμε τον οργανωμένο και αδιάλλακτο αγώνα. Να συγκρουστούμε με τους νόμους και τις επιταγές των κυρίαρχων.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου καλούμε στις 19:00 ανοιχτή συνέλευση στην Κατάληψη Παραρτήματος ώστε να συζητηθεί-προγραμματιστεί η κίνηση και η οργανωμένη παρουσία μας ενόψει της κινητοποίησης για τις 17 Νοεμβρίου.

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/11/07/πάτρα…