τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 στις 17.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Χανιά] Αντικατασταλτική διαδήλωση

Απόφαση Ενιαίου Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ //Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών και των προστίμων //Συμμετοχή στην αντικατασταλτική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 στην Πλ. Δημ. Αγοράς με όλα τα μέτρα προστασίας Ενίαιος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Με δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο και συλλήψεις αντιμετωπίστηκε ο φοιτητικός σύλλογος και ο κόσμος που κατέβηκε στα Χανιά για την αντικατασταλτική πορεία 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος, κρατώντας όλες τις απαιτούμενες αποστάσεις, απέναντι από την πλατεία Αγοράς, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να σπρώχνουν και να μην επιτρέπουν να κρατιούνται οι αποστάσεις, ενώ έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα, κάνοντας ξεκάθαρο πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού, ενώ ασφαλίτες άρπαξαν βίαια το πανό του φοιτητικού συλλόγου. Ο κόσμος διαλύθηκε και ακολούθησε ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης, ενώ έγιναν 8 συλλήψεις αγωνιστ(ρι)ών και μελών του φοιτητικού συλλόγου. Μέσα στην κλούβα οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι/ες με χειροπέδες πισθάγκωνα ενώ οι αστυνομικοί αγνοούσαν το αίτημα τους για καινούργιες μάσκες αφού οι προηγούμενες που φορούσαν είτε είχαν ποτίσει από τα χημικά είτε είχαν χαθεί έπειτα από τις βίαιες συλλήψεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ η κλούβα είχε παρκάρει έξω από το αστυνομικό μέγαρο, οι συλληφθέντες παρέμειναν εκεί μέσα για τουλάχιστον μια ώρα στοιβαγμένοι και χωρίς προστασία.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε ολοφάνερες τις πραγματικές της προθέσεις. Η επιλογή αστυνομία και χημικά επικρατεί έναντι των γιατρών , των νοσηλευτ(ρι)ών και των δασκάλων. Η έλλειψη σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας πρόληψης , είναι ο λόγος που σήμερα μετράμε 2900 κρατικές δολοφονίες.

Και η σημερινή μέρα μνήμης του Αλεξάνδρου Γρηγοροπουλου αμαυρώνεται από την καταστολή της κυβέρνησης , από τις δεκάδες συλλήψεις και τα χημικά. Φοβούνται την νεολαία, τους/ις εργαζόμενους/ες που πάνε κόντρα στην δολοφονική πολιτική τους γιατί ξέρουν πως μπορούν να την ανατρέψουν και για αυτό από την πρώτη μέρα της εκλογής τους, η ΝΔ προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να καταστείλει κάθε μορφή του οργανωμένου κινήματος. Η ΝΔ ωστόσο, έχει κάνει ξεκάθαρο τις προθέσεις της με καταστολή, απέναντι σε οποίον τολμάει να σηκώσει κεφάλι, προσπαθώντας να φιμώσει ακόμα και τους μαζικούς φορείς. Δεν ξεχνάμε το χουντικό νομοσχέδιο , τις επιθέσεις σε αγωνιστές αλλά και τις εξαγγελίες της για πανεπιστημιακή αστυνομία βάζοντας στο στόχαστρο του φοιτητικούς μας συλλόγους και τους αγώνες μας.

Οι προτεραιότητες όμως του λάου είναι διαφορετικές από αυτές της κυβερνήσεις. Ο λαός από την αρχή της πανδημίας ζητά γιατρούς και ΜΕΘ , η ΝΔ ζητά αστυνομία και ξύλο.

Όσο ο λαός μετράει τους νεκρούς της , η ΝΔ βρίσκει χρόνο για να καταθέτει νομοσχέδια όπως αυτό του Βρούτση. Όσο οι ανάγκες μας μπαίνουνε σε δεύτερη μοίρα , τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να δίνουμε το παρών στους αγώνες του αύριο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να παρεμβαίνει στις ζωές μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο δρόμο όπως σήμερα και την 17 Νοέμβρη όπου ο λαός έσπασε έμπρακτα τις χουντικές απαγορεύσεις.

Ως φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλουμε στο λαό των Χανίων, το όργιο καταστολής αυτό. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση τον κορωνοϊο επιχειρεί να χτυπήσει το κατεκτημένο δικαίωμα στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία. Ο λαός οι εργαζόμενοι, οι νέοι είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση στην κρατική τρομοκρατία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

//Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών και των προστίμων

//Συμμετοχή στην αντικατασταλτική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 στην Πλ. Δημ. Αγοράς με όλα τα μέτρα προστασίας

Ενίαιος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609014/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία : Απολύσεις, ανεργία κι υγεία πουθενά Εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ

ΠΟΡΕΙΑ: Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 17:00 στην πλ. Αγοράς

Η ακροδεξιά κυβέρνηση των καθαρμάτων με τις πολιτικές της επιλογές, αφήνει χιλιάδες παιδιά εγκλωβισμένα μπροστά από μια οθόνη, εργαζόμενες/ους στην ανασφάλεια δίχως εργασιακά δικαιώματα και επιδόματα.

Με ένα σύστημα υγείας εγκαταλειμμένο στη τύχη του, μαζί του κι οι ζωές των ανθρώπων.

"...Απολύσεις, ανεργία κι υγεία πουθενά
Εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά..."

Τον τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει ασθενών στις ΜΕΘ. Η μακά(β)ρια πολιτική της ατομικής ευθύνης, ξεπλένει τα χέρια των δολοφόνων της κυβέρνησης. Η σκόπιμη κατάρρευση του συστήματος υγείας, για χάρη των ιδιωτικών κλινικών, έρχεται να μας πεις ξανά πως όποιος έχει λεφτά, μπορεί και να ζήσει.

Σε μια κοινωνική συνθήκη στην οποία ο κόσμος νιώθει πως έχουμε χούντα, φοβάται για τους δικούς του ανθρώπους και βουλιάζει στην οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια, η καταστολή έρχεται να καλύψει τα εγκλήματα του κράτους. Απαγορεύει την πολιτική δράση, ρίχνει ξύλο σε όποιο σηκώνει κεφάλι, απειλεί με πρόστιμα για να μας κρατήσει σπίτι.

"...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 100 ΝΕΚΡΟΙ
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ..."

Και αυτό όχι για να φοβηθούμε και κάτσουμε σπίτι. Αλλά για να βγούμε στους δρόμους και να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν. Να αγωνιστούμε για υγεία, παιδεία, ελευθερία. Και ίσως κάτι παραπάνω.

Επίσης απαιτούμε απόσυρση των κατηγοριών και διαγραφή των προστίμων από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 17 Νοέμβρη και της 6 Δεκέβμρη.

ΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 17:00 στην πλ. Αγοράς

Συνέλευση αλληλεγγύης στην rosa nera.

πηγή:https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNe…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΥΕΣ-ΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Είναι γεγονός πως η μέχρι τώρα κρατική διαχείριση της πανδημίας γίνεται με βάση πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τις υγειονομικές ανάγκες και πρωτόκολλα. Τον περασμένο Μάρτη η κοινωνία έδωσε χρόνο που προφανώς δεν αξιοποιήθηκε από τους κυβερνώντες και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε το λογαριασμό της απραγίας τους. Δεν ακολουθήθηκε καμιά πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους, η ενοικίαση των ιδιωτικών κλινικών έναντι αδράς αμοιβής βαφτίστηκε επίταξη, τα λεφτά πήγαν σε Μ.Μ.Ε...., τα τεστ παραμένουν είδος πολυτελείας, η διαλογή είναι γεγονός στα νοσοκομεία, αλλά τα χουντικά διατάγματα με άλλοθι τη δημόσια υγεία μας προστάζουν να υπακούσουμε σ' ένα ανορθολογικό "μπες-βγες" και στην ατομική ευθύνη.

Παράλληλα, η "τηλεζωή" τραβά την ανηφόρα! Η ανεργία φουντώνει, η τηλεργασία αποξενώνει, παιδιά αποκλείονται από την πρόσβαση στην παιδεία, πρόσφυγες, μετανάστες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες κράτησης, άνθρωποι δεν έχουν σπίτι να μείνουν, κόβεται το ρεύμα για οφειλές άνω των 300 ευρώ, δεν υπάρχει ουσιαστική περίθαλψη αν είσαι φτωχός. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να εκφραστεί η αγωνία και η λαϊκή οργή, να νικήσουν οι ανάγκες μας το αυταρχικό μοντέλο επιβίωσης. Γιατί πολύ πιθανό όσα ζούμε σήμερα να σκιαγραφούν την εικόνα της κανονικότητας του μέλλοντος, όπου δε θα χωρά καμιά διαφορετική από την κυρίαρχη φωνή, όπου οι διαδηλώσεις θα απαγορεύονται, χωρίς το άλλοθι του ιού. Ευτυχώς όμως κάποιες-οι επιμένουν!

Την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη, δυο μέρες σύμβολα για τη μνήμη -η καθεμιά με το δικό της ιστορικό βάρος, παρά την αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 και τα εξοντωτικά πρόστιμα που εξαγγέλθηκαν από την ακροδεξιά κυβέρνηση, κάποιες-οι έμειναν ανυπάκουες-οι και διεκδίκησαν την παρουσία τους στο δρόμο, ενάντια στη δημοκρατική εκτροπή, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και τον αγώνα. Η χυδαία αστυνομική καταστολή που βίωσαν δεκάδες πολίτες αυτές τις μέρες δεν είναι πρωτοφανής, αλλά πάντα η ΕΛ.ΑΣ ή αλλιώς "το ΕΣΥ της προστασίας μας" κατα τον αρμόδιο υπουργό μας επιφυλάσσει τα χειρότερα.

Στην Αθήνα, στις 6 Δεκέμβρη, ενώ το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη ήταν προσπελάσιμο μόνο στους συναδελφους του δολοφόνου, διακρίναμε έναν μπάτσο - δε θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε με άλλο τρόπο - να καταστρέφει τα λουλούδια που είχε αφήσει κάποια γυναίκα για το δολοφονημένο παιδί, ενώ παράλληλα δεκάδες άνθρωποι προσήχθησαν μαζικά, κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν. Η επίδειξη δύναμης ενός αποκτηνωμένου συστήματος και η κρατική ασυδοσία που κρύβεται πίσω από τέτοιες κινήσεις μας εξοργίζουν και δεν παύουν να μας σοκάρουν!
Στα Χανιά, την ίδια μέρα, η κεντρική κυβερνητική γραμμή "διαλύστε τους" μπήκε σε εφαρμογή: αναίτια ρίψη κρότου λάμψης, βίαιες επιθέσεις και 8 συλλήψεις συντρόφων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση υγειονομικών μέτρων, τη στιγμή που η αστυνομία έχει κουρελιάσει τους υγειονομικούς κανόνες στοιβάζοντας ανθρώπους σαν σαρδέλες σε κλούβες και βανάκια, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού...Οι εικόνες στα ρεπορτάζ αυτής της μέρας μιλάνε από μόνες τους, ειδικά η φωτογραφία που οι μπάτσοι επιτίθενται σε συνταξιούχο γιατρό, γνωστό για την αγωνιστική του στάση στην πόλη μας.

Απέναντι στην απαγόρευση της πολιτικής δράσης, στην αστυνομική αυθαιρεσία, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, οφείλουμε να παλέψουμε για την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια.

Όλες και όλοι την Πέμπτη, 10/12, στις 17.00, στην πλατεία Αγοράς, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες των διαδηλωτών.
Να διαγραφούν τα πρόστιμα εκείνης της μέρας.
Να νικήσουμε τον αυταρχισμό.
Να διεκδικήσουμε ζωή κι όχι επιβίωση.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekichania/posts/…


1 2 3 4 5 6 7 8

Ανακοίνωση - κάλεσμα της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)


Η αστυνομοκρατία και η καταστολή των λαϊκών αντιστάσεων και των αγώνων για ψωμί, δουλειά, περίθαλψη, ζωή, δε γίνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντίθετα γίνονται γιατί το σύστημα θέλει το λαό στο γύψο.

Χτυπάνε αμείλικτα κάθε φωνή αντίστασης για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν σαν σύστημα και σαν κυβέρνηση. Τις ευθύνες τους που οδήγησαν τον κόσμο της δουλειάς να είναι έρμαιο της πανδημίας, της φτώχειας ακόμη και των πολεμικών κινδύνων. Την ώρα που ο λαός πεθαίνει χωρίς ΜΕΘ και ουσιαστικά μέτρα προστασίας , η άνοδος του χρηματιστήριου αποκαλύπτει τις προσδοκίες του μεγάλου κεφαλαίου για νέους κύκλους κερδοφορίας. Νέους κύκλους που θα βασίζονται στην ανελέητη εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς, στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων- αυτοαπασχολούμενων και τη συντριβή κάθε έννοιας δικαιωμάτων, οκτάωρου, δωρεάν περίθαλψης, δωρεάν παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης.

Στο ίδιο πλαίσιο οι προηγούμενοι γύροι αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου με τα μνημόνια έκλεισαν μια σειρά από νοσοκομεία και ρήμαξαν συνολικότερα το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης του λαού. Συνεχίζουν να μειώνουν στον προϋπολογισμό που κατέθεσαν κατά 570 εκατομμύρια τις δαπάνες για την υγεία, ενώ αυξάνουν θεαματικά τις πολεμικές δαπάνες για να ευνοηθούν οι αστικοί τυχοδιωκτισμοί που ταυτόχρονα βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο το δικαίωμα του λαού να ζει ειρηνικά στον τόπο του.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου που κυριαρχούν στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο στην εποχή μας αντιμετωπίζουν τους λαούς σαν αναλώσιμους. Η Αντίσταση είναι αναγκαία για την υπεράσπιση της ζωής μας. Γι' αυτό δεν πρέπει να αποδεχτούμε το γύψο, την υποταγή και τη μοιρολατρία που θέλουν να μας οδηγήσουν. Να πάρουμε κουράγιο από το λαό της Γαλλίας.

Με αγώνα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη διαδήλωση και την απεργία γιατί η ζωή μας ανήκει και δεν πρέπει να τη χαρίσουμε στο σύστημα της βαρβαρότητας.

Όλοι στο πανδημοκρατικό συλλαλητήριο με μάσκες και αποστάσεις την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 5.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Χανιά 9-12-2020

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2020…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, όπως και κάθε χρόνο από εκείνη τη μέρα, χιλιάδες εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός έσπασαν τις απαγορεύσεις και διαδήλωσαν με πολύμορφους τρόπους σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές, πλατείες, στους δρόμους: Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, το κράτος και η αστυνομία έστησαν νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων. Από το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους σε όλη την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας! Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες και οδηγούνται σε δίκη! Ο

Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει η αγορά, ενώ αφήνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη κοινωνικότητα και τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά! Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ προσλαμβάνουν δυνάμεις καταστολής, αγοράζουν περιπολικά, αύρες και μηχανές για τους «ράμπο» της ΔΡΑΣΗΣ! Καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση υγειονομικό προσωπικό επειδή αρρώστησε(!), την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού. Θέλουν να αφανίσουν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Θέλουν να αφανίσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία, ο λαός θα συνεχίσει να τιμά την μνήμη των νεκρών μας, να καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιότητα, να αγωνίζεται για μια ζωή που αντιστοιχεί στις ανάγκες αλλά και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.

· Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.

· Απαιτούμε την παύση των ανυπόστατων διώξεων και τη διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί!

· Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Τετάρτη 9/12/20 στις 12:00 συνέντευξη τύπου για το θέμα την στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Με ομόφωνη απόφαση καλούμε την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 σε συγκέντρωση και διαδήλωση στην Πλ. Αγοράς, τηρώντας, όπως πάντα, όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) για να καταδικάσουμε μαζικά την επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

--

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Κυριακάκης Φώτης Μπιχάκης

ΕΛΜΕ Χανίων

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2020…


1 2 3 4 5 6 7 8

Απόφαση συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χανίων

Απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Χανίων καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, για την διακινδύνευση της οποίας η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού με τη λογική «κόστους-οφέλους» θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ' ένα στόχο: Να μπει "φίμωτρο" στο λαό, στους εργαζόμενους -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού, με πρόσχημα την πανδημία.

Απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων και τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων.

Το ΔΣ προχωρά σε κινητοποίηση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 6μμ, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της υγειονομικής απειλής.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χανίων

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2020…


1 2 3 4 5 6 7 8

Απόφαση του φοιτητικού συλλόγου του CSD (Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών) στο Ηράκλειο και Απόφαση του Τμήματος Βιολογίας στο Ηράκλειο

Με ξύλο, χημικά, συλλήψεις και πρόστιμα «υποδέχτηκαν» οι αστυνομικές δυνάμεις τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία της Αγοράς των Χανίων, στο κάλεσμα συλλογικοτήτων και μαζικών φορέων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι δυνάμεις καταστολής, όχι μόνο δεν άφησαν τους συγκεντρωμένους να διαδηλώσουν, παρόλη την τήρηση όλων υγειονομικών μέτρων (μάσκες, αποστάσεις κτλ) αλλά με εντολές των ανωτέρων τους, στρίμωξαν τους διαδηλωτές σε πολύ μικρό χώρο δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση. Έπειτα πέταξαν χημικά, κρότου λάμψης, και με ξύλο επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να προσαγάγουν 8 άτομα. Τους 8 προσαχθέντες τους κρατούσαν επί ώρα πισθάγκωνα δεμένους με χειροπέδες ενώ δεν τους έδιναν ούτε νερό! Μερικές ώρες αργότερα επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα, οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της απείθειας, ενώ ένας κατηγορείται και για «αντίσταση κατά της αρχής».

Καταγγέλλουμε στο λαό των Χανίων, το όργιο καταστολής αυτό. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση τον κορωνοϊο επιχειρεί να χτυπήσει το κατεκτημένο δικαίωμα στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία. Ο λαός οι εργαζόμενοι, οι νέοι είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση στην κρατική τρομοκρατία.

Καλούμε την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 σε συγκέντρωση και διαδήλωση στην Πλ. Αγοράς, τηρώντας, όπως πάντα, όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) για να καταδικάσουμε μαζικά την επιχείρηση τρομοκράτησης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες!

Να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Θα την σπάσει ο λαός με τους αγώνες του!

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2020…


1 2 3 4 5 6 7 8

Αγωνιστικές Κινήσεις: Όλοι στο δρόμο για να σπάσει η κρατική τρομοκρατία και καταστολή! Πέμπτη 10/12 στις 5μμ Πλ.Αγοράς

Στην φετινή επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αποτυπώθηκε ξανά πώς το σύστημα χτυπάει τον εχθρό λαό. Με πρόφαση τον κορωνοιό απαγόρευσε όπως και στις 17 Νοέμβρη τις συναθροίσεις. Τα χτυπήματα των διαδηλώσεων, οι 140 συλλήψεις των αγωνιστών, που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής αυτοπροστασίας, καθώς και οι συνθήκες κράτησης τους αποκάλυψαν για άλλη μια φορά πόσο νοιάζεται η κυβέρνηση για την προστασία του λαού.

Την ίδια ώρα που μετράμε τόσους νεκρούς από την εγκληματική πολιτική του συστήματος, που ο λαός μας βυθίζεται στη φτώχεια και την ανασφάλεια το σύστημα επιτίθεται στο λαϊκό δικαίωμα στη διαδήλωση. Προσλαμβάνουν ματ και εξοπλισμούς για την καταστολή του λαού και όχι γιατρούς και ιατρικό εξοπλισμό.

Εντείνουν την τρομοκρατία γιατί αντιλαμβάνονται τη δυσαρέσκεια, την οργή και την αγανάκτηση του λαού. Φοβούνται την δύναμη του λαού όταν κατεβαίνει στο δρόμο και διεκδικεί .Θέλουν την νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι, να μην αμφισβητεί ,να δεχτεί χωρίς καμία αντίρρηση το μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

Το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που γίναμε μάρτυρες πρέπει να καταγγελθεί από όλο το λαό. Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη διαδήλωση ,το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή είναι διαδηλώνοντας μαζικά στο δρόμο.

Και στην πόλη μας, όπου υπήρξαν 8 συλλήψεις αγωνιστών ,είναι αναγκαίο να καταγγείλουμε την επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής. Να απαιτήσουμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία και πρόστιμο. Τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής αυτοπροστασίας να κατέβουμε μαζικά στο δρόμο, εκεί μόνο μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να έχουμε κατακτήσεις.

πηγή : http://protovouliantistasis.blogspot.com/2020…