τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 στις 16.00

Ανοιχτή συνέλευση σε σχέση με την επικείμενη απέλαση του συντρόφου Ερόλ

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 16:00, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 8/12, ΣΤΗΝ ΦΕΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΟΛ

Ο Ερόλ, σύντροφος με γαλλική υπηκοότητα, που συνελήφθη στα Εξάρχεια στις 6 Δεκέμβρη λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων έχει οδηγηθεί, μετά την ΓΑΔΑ, στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη και κρατείται εκεί. Προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τον σύντροφο Δημόσιο Κίνδυνο με πρόφαση την καταστολή που έχει δεχθεί σε εγχειρήματα αγώνα (Βανκούβερ, Κουκάκι, Πολυτεχνείο κ.α.) χωρίς ωστόσο καταδικαστικές αποφάσεις. Στο παρελθόν έχει υποστεί επίσης ισχυρές διώξεις για τους αγώνες που δόθηκαν για την υπεράσπιση των Σκουριών. Υπάρχει γραμμένο ρητά πως κάποιος μπορεί να απελαθεί ως κίνδυνος για την δημόσια υγεία και μάλλον η συνθήκη COVID που έχει πλέον ενοποιήσει την δημόσια υγεία με την καταστολή δίνει την τέλεια πρόφαση. Ο μόνος λόγος που προσπαθούν να απελάσουν τον Ερόλ είναι η πολιτική του στάση απέναντι στο Κράτος και το Κεφάλαιο. Για αυτούς αποτελεί κίνδυνο και όχι για κάτι δημόσιο.

Το πιο τραγικό και ειρωνικό είναι, ότι ο σύντροφος Ερόλ, φρόντισε τον 18χρονο που κινδύνεψε η ζωή του από την επιληπτική κρίση στη ΓΑΔΑ. Ο 18χρονος συλληφθέντας έπαθε επιληπτική κρίση και ενώ χτυπιώταν στο πάτωμα οι υπόλοιποι συλληφθέντες κοίταγαν παγωμένοι και οι μπάτσοι απονεκρωμένοι χωρίς συναισθήματα και καμία παροχή βοήθειας ενώ η ζωή και η υγεία του παιδιού ήταν υπό την ευθύνη τους. Όταν οι φίλοι του φώναζαν για βοήθεια οι μπάτσοι απαντούσαν ότι είναι στην μέση μιας διαδικασίας και δεν μπορούν να ασχοληθούν με το γεγονός. Όταν σταμάτησε το επιληπτικό επεισόδιο τα μάτια του παιδιού γύρισαν πίσω, οι παλμοί του σταματούσαν και ξεκίνησε να γίνεται μπλε. Ο σύντροφος Ερόλ άνοιξε το στόμα του και κράτησε την γλώσσα του και ο δικηγόρος του συντρόφου έκανε μαλάξεις μέχρι που το παιδί επανήλθε φτύνοντας αίμα.

Προφανώς για το κράτος μόνο μια ιατροδικαστική έρευνα μπορεί να τεκμηριώσει αν όντως το παιδί θα πέθαινε, παρόλαυτά οφείλουμε να δημοσιεύσουμε την εμπειρία των συντρόφων και των φίλων του παιδιού ή οποία λέει ξεκάθαρα πως το παιδί θα πέθαινε σε κάθε άλλη περίπτωση. Είναι τραγικό το γεγονός πως ο σύντροφος Ερόλ απειλείται με απέλαση γιατί αποτελεί κατά το κράτος κίνδυνο για την δημόσια τάξη, υγεία και ασφάλεια που ίσως αν δεν ήταν αυτός, θα μετράγαμε ακόμα ένα νεκρό, 18χρονο αυτή την φορά, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας στις 6 Δεκέμβρη.

Ο σύντροφος βρίσκεται στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, εκεί που βασανίζονται και ξεψυχάνε όσοι δεν έχουν τα σωστά χαρτιά. Αφού βγει η απόφαση του διοικητή ο σύντροφος θα παραμείνει στην Πέτρου Ραλλή μέχρι να γίνει το διοικητικό δικαστήριο όπου θα προσφύγουμε για να επικυρώσει ή να ακυρώσει την απόφαση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609026/