Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 στις 17.00

Ανοιχτή συνέλευση για τις μεθοδεύσεις ενάντια στην κατάληψη Παραρτήματος

Η κατάληψη Παραρτήματος, δέχεται το τελευταίο διάστημα μια επικοινωνιακή επίθεση με διάφορα άρθρα σε τοπικά ΜΜΕ, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της τοπικής παράταξης Σπιράλ μετά τη 17η Νοέμβρη και την επακόλουθη διαδυκτιακή συζήτηση που διοργάνωσε για το Παράρτημα, όπου και σε πλήρη συννενόηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, ζητούν εν ολίγοις την εκκένωση της κατάληψης για την "αξιοποίηση" του χώρου από διάφορους τοπικούς φορείς, με προεξέρχοντα το πανεπιστήμιο.

Πίσω από όλα αυτά, βλέπουμε αφ'ενός τις πολιτικές και αντιπολιτευτικές επιδιώξεις τον διάφορων τοπικών παραγοντίσκων, αλλά σίγουρα και ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής πίεσης και πολέμου απέναντι στο παράρτημα και κατά συνέπεια σε μεγάλο κομμάτι των αγωνιζόμενων αυτής της πόλης.

Το Παράρτημα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αγώνα στην πόλη της Πάτρας. Όχι απλά δεν καπηλεύεται, είναι ανοιχτό σε όσες και όσους θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, είναι το σημείο που συναντιούνται αυθόρμητα οι αγωνιζόμενοι και οι αγωνιζόμενες σε κάθε στιγμιότυπο της ιστορίας, από το Νοέμβρη του '73, το Δεκέμβρη του '08 ως και την παρούσα ημέρα. Και αυτός ο αγώνας, ήταν και θα είναι πάντα αγώνας σύγκρουσης με το υπάρχον, με το κράτος, με τους νόμους, με το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

Σε όλους αυτούς λοιπόν που ονειρεύονται δυστοπίες, που ερεθίζονται στην ιδέα της καταστολής, που διακαής τους πόθος είναι να αναγράψουν την ιστορία και που ποτέ τους δε σήκωσαν το χεράκι τους για να το απλώσουν στο διπλανό, σε όλους αυτούς που με δηλώσεις και άρθρα προσπαθούν να στρώσουν το χαλί μιας εκκένωσης, σε όλους αυτούς που για να μη γελιόμαστε τους προκαλεί αλλεργία ο ίδιος ο αγώνας, σε όλους αυτούς που στην πραγματικότητα πίσω από όλα αυτά κρύβουν τις προσωπικές τους καριέρες, οικονομικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες, έχουμε να πούμε το εξής: ραντεβού στην πόρτα του Παραρτήματος. Θα εκπλαγείτε πόσες καρδιές πάλλονται πίσω της, θα εκπλαγείτε πόσα μυαλά το έχουν για σπίτι τους.

(από την πρόσφατη ανακοίνωση της διαχειριστικής συνέλευσης της κατάληψης παραρτήματος)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2020 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΔΕΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΜΑΠΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83719/