Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα- Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στη ΦΕΠΑ στις 17:00

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης θα υπάρχει ενημέρωση για την απεργία πείνας και θα συζητηθούν κινήσεις και δράσεις αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο επαναστάτης κομμουνιστής Δ. Κουφοντίνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, με πρόσχημα ότι αυτές τις ημέρες δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχέδιο τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πλέον έχει αναλάβει να διοικεί τις φυλακές, και προβλέπει μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα που δεν παραχωρήθηκαν, αλλά αποτελούν κεκτημένα αγώνων από δεκάδες αγωνιστές/τριες και αξιοπρεπείς κρατούμενους/ες που τα διεκδίκησαν, βάζοντας οδόφραγμα τα σώματα τους, αντικρίζοντας θαρρετά το τέρας του σωφρονισμού στα μάτια.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83839/