Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

από Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα Τρίτη 26/1, στις 17.00 στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίμθου και Αράτου)

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινά απεργία πείνας ο αγωνιστής κομμουνιστής Δ. Κουφοντίνας με αίτημα την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις υπόγειες φυλακές του Κορυδαλλού όπου και έχει εκτίσει ήδη 16 χρόνια από την μέχρι τώρα ποινή του. Στις 22/12 πραγματοποιείται απαγωγή του συντρόφου από πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών δυνάμεων και με συνοπτικές διαδικασίες γίνεται μεταφορά του στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω μεταγωγή γίνεται ύστερα από την ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα σαφώς όχι παραχωρημένα, αλλά κερδισμένα μέσα από αγώνες τόσων και τόσων αγωνιστριών, αγώνες κρατουμένων με αξιοπρέπεια και δύναμη απέναντι στην ντροπή του συστήματος "σωφρονισμού" και εγκλεισμού.

Την ίδια στιγμή η αιτιολογία από πλευράς κράτους και συγκεκριμένα δια στόματος της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, κινείται στα όρια του προκλητικού καθώς ισχυρίζονται πως λόγω της πανδημίας δεν είναι δυνατό να γίνουν μεταγωγές στο Κορυδαλλό. Αυτό βέβαια δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρόφαση προκειμένου να καλυφθεί το γεγονός της διαρκούς προσπάθειας πολιτικής και φυσικής εξόντωσης των ανθρώπων του αγώνα από την δημοκρατία και τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Πρόκειται με άλλα λόγια για μια ακόμη προσπάθεια ρεβανσισμού της κυριαρχίας και αυτό χτυπώντας έναν κρατούμενο αγωνιστή στο προσώπου του οποίου συμπυκνώνονται πολλά νοήματα αναφορικά με την σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία και τους ευθείς και μαχητικούς αγώνες που δόθηκαν απέναντι στο εξουσιαστικό σύμπλεγμα. Έναν αγωνιστή που ως τέτοιος δεν έπαψε να αγωνίζεται μέσα από τα κελιά για τα δικαιώματα των κρατουμένων, και ευρύτερα να υποδεικνύει μια ξεκάθαρη αγωνιστική στάση, με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στις επιλογές, την πολιτική του δράση και την ιστορία στο ανατρεπτικό-επαναστατικό κίνημα.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η κοινωνική βάση βρίσκεται σε μια από τις πιο επισφαλείς θέσεις της πρόσφατης ιστορίας του δυτικού κόσμου. Σε μια στιγμή που το κράτος πασχίζει με την επίδειξη ισχύος και την διαρκή καταστολή, να αποκρύψει τα μελανά του σημεία και την εγκληματική του πολιτική, στο επίπεδο της διαχείρισης της πανδημίας, εις βάρος των από τα κάτω. Σε μια στιγμή που η μιζέρια, ο θάνατος, η απομόνωση και ο κρατικός κοινωνικός έλεγχος βρίσκονται στο απόγειο τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φόρα, και με σαφήνεια, ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα της στυγνής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, πρέπει να συντριβεί.

Το κράτος θα χτυπά τους πολιτικούς του αντιπάλους και θα είναι ανελέητο και αμείλικτο. Αυτός είναι ο ρόλος του. Να κάνει σαφές ότι έχει το μονοπώλιο της βίας πολεμώντας όσες και όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία του, να αγωνιστούν, να παλέψουν για ζωή και ελευθερία.

Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στο σύντροφο Δ. Κουφοντίνα, κόντρα στις επιλεκτικές απαγορεύσεις συναθροίσεων, στηρίζοντας ηθικά και πολιτικά την επιλογή να αγωνιστεί για το αυτονόητο. Με αξιοπρέπεια, συνέπεια, πείσμα και συνέχεια, παλεύουμε διαρκώς, σαν κομμάτι των καταπιεζόμενων, απέναντι στην κυριαρχία που σε θέλει υποταγμένο και φοβισμένο ακολουθητή και ακολουθήτρια των επιταγών και των αναγκών του κεφαλαίου. Είμαστε δίπλα στους συντρόφους που με σθένος βάζουν ανάχωμα το ίδιο τους το κορμί, πολεμάμε αδιάκοπα το υπάρχον και οικοδομούμε με όπλο την αλληλεγγύη έναν κόσμο απαλλαγμένο από κάθε λογής εξουσία.

Στις 19/1, ημέρα πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο, η διαδήλωση στην Πάτρα δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, όταν επιχειρήθηκε πορεία. Η περιφρούρηση συγκρούστηκε σώμα με σώμα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες επιτέθηκαν συντονισμένα από δύο μεριές, φτάνοντας μέχρι την πόρτα της κατάληψης Παραρτήματος. Έγιναν δύο συλλήψεις την ώρα της σύγκρουσης, ενώ ένας ακόμα σύντροφος συνελήφθη το απόγευμα, κατά την επίθεση των μπάτσων στο συγκεντρωμένο κόσμο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ερμού, όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες/είσες. Και στους τρεις απαγγέλθηκαν κοινές πλημμεληματικές κατηγορίες και αφέθηκαν το ίδιο βράδυ. Όσο το κράτος επιλέγει να οξύνει την καταστολή, όσο επιλέγει να επιτίθεται στους αγώνες των από τα κάτω με σφοδρότητα, εμείς θα βρισκόμαστε στο δρόμο, παλεύοντας για το δίκιο και την ελευθερία. Ο αγώνας του απεργού πείνας συνεχίζεται, μέσα και έξω από τις φυλακές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα: Τρίτη 26/1, στις 17.00 στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίμθου και Αράτου)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1609894/