Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 16.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα για τον Δ. Κουφοντίνα στο πλαίσιο της 2ης πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της 2ης πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, την Παρασκευή 29/1 καλέστηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σύντροφοι και συντρόφισσες που πλαισίωσαν την συγκέντρωση δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, με ξύλο και δακρυγόνα, αμέσως μόλις επιχείρησαν να ανοίξουνπανό και να φωνάξουν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας. Οι συγκεντρωμένοι ανασυγκροτήθηκαν επί της οδού Πανεπιστημίου, οπού δέχτηκαν εκ νέου επίθεση από τους μπάτσους και απωθήθηκαν στην οδό Σταδίου, όπου με την επέμβαση της ομάδας Δράση, πραγματοποιήθηκαν βίαιες προσαγωγές και ξυλοδαρμοί.

Οι διαδηλωτές με αλληλεγγύη και συντροφικότητα στάθηκαν η μία δίπλα στον άλλον και απέτρεψαν περαιτέρω προσαγωγές. Συγκροτημένα,κρατώντας το πανό και φωνάζοντας συνθήματα πορεύτηκαν ως την πλατείαΣυντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκεολιγόλεπτη συγκέντρωση.

Παράλληλα, σύντροφοι και συντρόφισσες άνοιξαν πανό αλληλεγγύης στο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα μπροστά στη βουλή, με αποτέλεσμα την προσαγωγή όλων τους. Στον ίδιο χρόνο, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό και τρικακια έξω από το μετρό της Ομόνοιας.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τη παραμικρή δημόσια έκφραση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του συντρόφου και επιβάλλει αυτή να εκτυλίσσεται σε ένα πέπλο σιωπής.

Όμως, η αλληλεγγύη και το πείσμα των συντρόφων/ισσών νίκησαν και έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αγωνιστές και αγωνίστριεςθα δώσουν μάχεςμέχρι τη τελική νίκη του Δ. Κουφοντίνα στην απεργία πείνας και την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διεκδικώντας την μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έκτισε τα 16 προηγούμενα χρόνια της κράτησής του. Αυτήν την στιγμή ο σύντροφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τον κίνδυνο μη αναστρέψιμων βλαβών για την υγεία του, ακόμα και με απώλεια της ζωής του.

Παράλληλα, οι πολιτικοί κρατούμενοι Γ. Δημητράκης και Ν. Μαζιώτης, μέλος του Ε.Α., ξεκίνησαν απεργία πείνας, από τις 16/1, σε ένδειξη αλληλεγγύης έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα - Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη ΦΕΠΑ στις 4 μμ

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας Γ. Δημητράκη και Ν. Μαζιώτη

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1610004/