Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 14.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Στις 8/1/2021 ο σύντροφος , πολιτικός κρατούμενος, Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του από την κυβέρνηση και τους διωκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι παραβαίνοντας ακόμα και τους δικούς τους αστικούς νόμους αρνούνται να τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δομοκού, στις φυλακές Κορυδαλλού όπου και δικαιούται να βρίσκεται με βάση τον φωτογραφικό νόμο που ψήφισε εις βάρος του η κυβέρνση της ΝΔ.

Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα, για ακόμη μια φορά, αντιστέκεται στο καθεστώς εξαίρεσης, στο μακροχρόνιο, αυτό σχεδιασμό που διεξάγεται μεθοδικά και διαχρονικά από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Που με ειδικούς νόμους (187 Α) και συνεχόμενες επιβαρυντικές τροπολογίες προσπαθούν να εξοντώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω τις υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην εργατική τάξη και τη κοινωνική βάση ψηφίζοντας αντιλαϊκά νομοσχέδια που τσακίζουν το λαό, την νεολαία, τους εργαζομένους, τους φοιτητές, τους μετανάστες, τους πολιτικούς κρατουμένους και τους φυλακισμένους. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και την αστική τάξη κορυφώθηκε με την επιλογή της στήριξης των πολεμικών εξοπλισμών, του ΝΑΤΟ, των ΜΜΕ και των κατασταλτικών μηχανισμών. Στον αντίποδα η δημόσια υγεία και το υγειονομικό προσωπικό έμειναν να παλεύουν στην υγειονομική κρίση στα ίδια πλαίσια υποβάθμισης που το σύνολο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων φρόντισε να εγκαθιδρύσει.

Το όργιο καταστολής που έλαβε χώρα στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, η φωτογραφική απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων την τρέχουσα εβδομάδα (συνάμα με την προκλητικό "παραθυράκι" που επιτρέπει τον συνωστισμό σε εμπορικά καταστήματα), το νομοσχέδιο για την καταστολή των διαδηλώσεων, η επίθεση στα εργατικά σωματεία και στο φοιτητικό κίνημα αλλά και η εντεινόμενη καταστολή του αναρχικού και του ευρύτερα ανταγωνιστικού κινήματος αποδεικνύουν όχι απλά το ότι η αστική τάξη και το κράτος οχυρώνονται απέναντι στις κοινωνικές θύελλες που επιφυλάσσουν οι πολιτικές τους, αλλά το ότι προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε φωνή αντίστασης.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το αστικό κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί θέλουν να πάρουν εκδίκηση για όλους εκείνους που δεν έσκυψαν το κεφάλι , που δεν μετανόησαν, για όλους αυτούς που παρέμειναν πιστοί στην Επαναστατική Υπόθεση και δώσανε τη ζωή τους γι' αυτή. Γιατί ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας καταγράφεται στην ιστορική μνήμη του κινήματος ως τέτοιος. Ως αλύγιστος κομμουνιστής, λαϊκός αγωνιστής, αμετανόητος επαναστάτης, ως ένας αντάρτης πόλης που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας, επιστρέφοντας ένα μερίδιο από την καθημερινή βία που επιβάλλουν κεφάλαιο, κράτος και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Γιατί πάλεψε από το μετερίζι του για τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας και σήμερα ακόμη για μία φορά συνεχίζει να αντιστέκεται απέναντι στην κατασταλτική ασυδοσία.

Απέναντι στον ρεβανσισμό που εκφράζεται στο πρόσωπο του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα από την κυβέρνηση, την αστική τάξη, το κράτος αντιτάσσουμε την Αλληλεγγύη, την Οργάνωση, την Αντεπίθεση ως τον μόνο δρόμο ανύψωσης αναχωμάτων αντίστασης μπροστά στην επελαύνουσα κρατική καταστολή.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2 ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 14.00

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Φεβρουαρίου 19h


1 2 3 4

Να μεταφερθεί τώρα ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει ήδη την 25η μέρα σκληρής απεργίας πείνας (χωρίς αλάτι, ζάχαρη, ηλεκτρολύτες, ορό), υπερασπιζόμενος με το σώμα του το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στο Δομοκό, όπου τον πέταξαν εκδικητικά, για να τον απομονώσουν ακόμη περισσότερο από τους οικείους του, μετά τη βίαιη απαγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Αφού δεν του αναγνωρίστηκε ποτέ, όπως και στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης 17Ν, το καθεστώς του πολιτικού κρατούμενου, ζητά να εφαρμοστεί και για τον ίδιο ο νόμος που ισχύει για όλους τους κρατούμενους, να μεταχθεί στην αρχική φυλακή από την οποία τον μετακίνησαν στις αγροτικές φυλακές. Να επιστρέψει στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, που φτιάχτηκε ειδικά για τους κρατούμενους της 17Ν και όπου πέρασε τα 16 πρώτα χρόνια κράτησής του. Κι ας ισχυρίζεται ψευδώς η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Νικολάου, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού αποτελούν δικαστικές φυλακές. Εξάλλου, δεν ευθύνεται ο Δ.Κ., αν, στο φωτογραφικό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 για να τον αποκλείσει από τη δυνατότητα να εκτίσει μέρος της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, «ξέχασε» να προβλέψει μια ακόμη εξαίρεση σε βάρος του.

Δεν είναι η πρώτη φορά, στα 18 χρόνια κράτησης, που ο ΔΚ καταφεύγει στο ύστατο μέσο αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του, που θίγεται κατάφωρα από αλλεπάλληλες εκδικητικές, δυσμενείς διακριτικές αποφάσεις σε βάρος του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δίνει και πάλι ένα δίκαιο αγώνα απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει ότι οι καταδίκες και οι ποινές επιβάλλονται από τα δικαστήρια και όχι από το μένος «εκλεκτών» οικογενειών που κυβερνούν τον τόπο.

Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας, μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης που φουντώνει, με δεκάδες ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της δημοσιογραφίας, πανεπιστημιακούς δασκάλους και δασκάλες, σωματεία βάσης, ανθρώπους από τη διεθνή κοινότητα, που ζητούν το αυτονόητο, να ισχύσει το κράτος δικαίου, να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπεται για όλες κι όλους τους κρατούμενους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει και να αυθαιρετεί, να εκτιμήσει ότι η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας είναι πλέον οριακή, καθώς έχει ήδη διαγνωστεί περιφερειακή πάρεση: Να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Να απαντήσει στην επιστολή του Συνήγορου του Πολίτη, που, και αυτός, καταγγέλλει το παράνομο της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού και ζητά τη γνωστοποίηση των σχετικών εγγράφων στον κρατούμενο και τη συνήγορο του. Να πάψει να καλλιεργεί τα πιο απάνθρωπα και συντηρητικά αντανακλαστικά σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την οικονομική και υγειονομική κρίση. Να σταματήσει να χαϊδεύει την ορφανή νεολαία της ΧΑ, που τολμά να καθυβρίζει και να απειλεί πανεπιστημιακούς δασκάλους που κάνουν έκκληση για απονομή δικαιοσύνης.

Καλούμε στην πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη,

Στη Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο ΑΠΘ, 2 μ.μ.

Στην Αθήνα, Προπύλαια, 5.30 μ.μ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1517


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Η πρόσφατη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή Κασσαβέτειας στη φυλακή Δομοκού υπενθυμίζει την χρόνια εκδικητική μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του και επιβεβαιώνει πώς μπροστά σ΄αυτή τη σκοπιμότητα, κανένας νόμος δεν ισχύει για όσους τάσσονται απέναντι της, όσο και εάν το ελληνικό κράτος συστήνεται ως Κράτος Δικαίου. Συνιστά κοινή γνώση άλλωστε, πως όταν η εκάστοτε ηγεσία ελληνικών κυβερνήσεων θέλει να «τιμωρήσει» κάποιον κρατούμενο συνηθίζει πέραν άλλων ευφάνταστων σχεδίων, να πράττει αιφνίδιες και δυσμενείς μεταγωγές, κρατώντας είτε τα προσχήματα (πειθαρχική τιμωρία κρατουμένου) είτε επικαλούμενη λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας του σωφρονιστικού καταστήματος (με πλήρως αόριστη άρα ανύπαρκτη αιτιολογία).

Αυτό που μάθαμε όμως, για πρώτη φορά, είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταγμένη στην προσπάθεια να εξοντώσει όσους ανέλαβαν την ευθύνη για την οργάνωση της 17Ν, άλλαξε ολόκληρη νομοθετική διάταξη και κατέστησε φωτογραφική και ισχυρή την εντολή της εξουσίας να απαγορεύσει την παραμονή κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι την πρόσφατη τροποποίηση με το νόμο 4760/2020 που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 11-12-2020. Μετά από 10 ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου- τόση ασυγκράτητη χαρά- ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στη φυλακή Δομοκού και μετά από 2 έτη «συνεπούς» παραμονής του στην αγροτική φυλακή και λήψη αδειών εξόδου του από τις φυλακές, διότι πολύ απλά η εφαρμογή της είχε αποκλειστικό αποδέκτη το πρόσωπο του.

Και εάν όλα τα ανωτέρω δεν πείθουν, ας προστεθεί το γεγονός πως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα η μεταφορά του δεν έγινε προς τη φυλακή του Κορυδαλλού όπου κρατούνταν για 16 έτη πριν από τη μεταγωγή του στην αγροτική φυλακή, όπως δηλαδή ορίζει ο φωτογραφικός νόμος, ότι δηλαδή ο κρατούμενος για τον οποίο απαγορεύεται η παραμονή του στην αγροτική φυλακή επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη. Πως κανένα σχετικό έγγραφο δεν του κοινοποιήθηκε που να του αναφέρει τη διαταγή και την αιτιολογία της μεταγωγής του και όταν ακόμη αιτήθηκε τη λήψη του, η απάντηση που πήρε ήταν απορριπτική (με ασαφή αναφορά στο άρθρο 3 του νόμου και με ανύπαρκτη αιτιολογία). Πως με βάση τη βασική ποινική διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα, δυσμενείς ποινικές διατάξεις δεν πρέπει να εφαρμόζονται για όποιον εκτίει ήδη την ποινή του με βάση προηγούμενες ευμενέστερες διατάξεις. Πως η μεταφορά του έγινε εν μέσω κρατικής διαταγής απαγόρευσης μεταγωγών λόγω της πανδημίας και ενώ οι φυλακές συνιστούν μία τεράστια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί (τα κρούσματα και οι θάνατοι «θάβονται» κάτω από το χαλί, με τις πλάτες των ΜΜΕ).

Ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας αντιστέκεται στη προκλητική αυτή μεθόδευση με όπλο το σώμα του και την υγεία του η οποία απειλείται άμεσα καθώς ήδη εκτίει την 14η ημέρα απεργία πείνας (ξεκινώντας στις 8-1-2021) και μέρα με τη μέρα οι εξελίξεις για τη ζωή του αποβαίνουν κρίσιμες. Το αίτημα του να μεταχθεί στη φυλακή του Κορυδαλλού που συνιστά τη πλησιέστερη προς τον τόπο κατοικίας των μελών της οικογένειας του - και συνιστά υποχρέωση κατά τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τις ανωτέρω διατάξεις του νόμου- είναι δίκαιο και μας συναντά μαζί του στον αγώνα του.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
- ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
- ENANTIA ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4

Διανύοντας πλέον έναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού, έχει καταστεί σαφές το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, θα αποτελέσει μια βίαιη διαδικασία για τους από τα κάτω. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την αντιλαϊκη της πολιτική. Καταρχάς, έχει έτοιμο στα σκαριά ένα αντεργατικό ν/σ το οποίο στην πράξη καταργεί την 8ωρη εργασία και αποδυναμώνει τους εργασιακούς συλλογικούς αγώνες, γεγονός που απειλεί άμεσα, όχι μόνον τους όρους υλικής διαβίωσης της πλειονότητας της κοινωνίας, αλλά ακόμα και τις προοπτικές επιβηιωσης αυτών. Σαν να μην έφτανε αυτό, προεξοφλώντας την επιδείνωση των ζωών μας, επιστεγάζει την εξαθλίωση μας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, που θα ρευστοποιεί ολόκληρες περιουσίες, απλών ανθρώπων, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, που ιδιοποιούνται τα κέρδη των δραστηριοτήτων τους, αλλά "κοινωνικοποιούν" τις ζημιές τους, άλλωστε ακόμα πληρώνουμε τα σπασμένα τους από τη κρίση του 2009-2010. Προφανώς, με την μαεστρία που διακρίνει αυτά τα άτομα που σχεδιάζουν τις παραπάνω πολιτικές, άτομα που δεν έχουν ιδέα από την καθημερινότητα που ζούμε ως άνθρωποι της βάσης, αυτό το επερχόμενο κύμα πτωχεύσεων δεν θα πάει στράφι. Συμπληρώνοντας το παζλ της περαιτέρω εξαθλίωσης μας, εισάγουν και τον θεσμό των μικροπιστώσεων (χορήγηση πιστώσεων έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις), θεσμός που τελειοποιεί τον κύκλο οικονομική εξαθλίωση - ανάγκη λήψης δανείου - αδυναμία εξόφλησης-ρευστοποίηση - ανάγκη λήψης δανείου κοκ. Επιπλέον, αφού δεν τους φτάνει η ίδια υποθήκευση των ζωών μας, συνεχίζουν να κατακερματιζουν την δημόσια παιδεία ενώ θεοποιουν επικοινωνιακα τα οφέλη της ιδιωτικής, εντείνοντας το ταξικό χάσμα για τις επόμενες γενιές. Όλα αυτά, βεβαίως, συνοδεύονται από την αύξηση της χρηματοδότησης του κρατικού μηχανισμού καταστολής, καθώς και της εξαπόλυσης πολέμου εναντίον των μαχητικών κομματιών της νεολαίας, μέσω της ίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας.


Όλα αυτά εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης που έχει πλέον έρθει να χτυπήσει την πόρτα της ελληνικής οικονομίας (και όχι μόνο) για δεύτερη φορά μετά από δέκα χρόνια. Ήδη οι οικονομίες προηγούμενων ετών στέρεψαν από την προηγούμενη κρίση και τώρα αναμένεται ένα ισχυρότερο κύμα λουκέτων, απολύσεων, ανασφάλειας και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Ήδη το χάσμα πλουσίων και απλών ανθρώπων είναι μεγάλο και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Η κοινωνική και λαϊκή οργή είναι κι αυτή αναμενόμενη και οι κυβερνώντες μόνο χαζοί δεν είναι. Γνωρίζουν και πράττουν εκ των προτέρων. Εντελώς ξεδιάντροπα δίνουν εκατομμύρια για να σώσουν εταιρείες από τη χρεοκοπία και σαν δικτάτορες πληρώνουν (σαν γιατί οι δικτάτορες δεν πληρώνουν) αδρά στα ΜΜΕ για τη διαμόρφωση και την καταστολή της κοινής γνώμης. Κι έτσι, όλα τα μέτρα και οι νόμοι που περνιούνται παρουσιάζονται ως βελτιώσεις, "ευρωπαϊκη κουλτούρα", αναγκαστικές θυσίες στο βωμό του εθνικού συμφέροντος. Όλοι αυτοί οι προσδιορισμοί, δεν αποτελούν παρά ένα χυδαίο μάρκετινγκ, από μεριάς του κράτους, για να χρυσώσουν το χάπι. Η αντιλαϊκή λαίλαπα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι παρά μια περαιτέρω τρομοκράτηση της καθημερινότητας μας. Το μόνο βέβαιο με τις παραπάνω πολιτικές, είναι η αύξηση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Παρ' όλα αυτά, ενώ οι από τα κάτω χρεοκοπούν, διώκονται και χάνουν καθημερινά ό,τι έχουν κερδίσει από δικαιώματα και κεκτημένα, στο παράδοξο σύστημα που ζούμε, αυτοί που καθορίζουν τις ζωές μας (κυβέρνηση, κεφαλαιοκράτες και διαχειριστές του πλούτου) κερδίζουν εχέγγυα, μαξιλαράκια και μπόνους υπογεγραμμένα από την ελληνική βουλή. Η κυβέρνηση βγάζει λάδι τους τραπεζίτες (νόμος 4637/2019, βάση του οποίου η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα από εισαγγελέα… αλλά μετά από έγκληση των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων), την στιγμή που κάνει δώρα στην μεγαλοεργοδοσία εις βάρος των εργαζομένων (κατάργηση των αρμοδιοτήτων του ΣΕΠΕ και ανάθεσή τους στον υποστελεχωμένο ΟΜΕΔ, θέσπιση απλήρωτων υπερωριών), ενώ ήδη 6 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα δηλώνουν μείωση 21%-31% του εισοδήματος τους (έρευνα ΓΣΕΕ- ALCO), την στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκεμπορίας και η κυβέρνηση τους ξεπλένει. Υποθέσεις στις οποίες έχουν υπάρξει νεκροί μάρτυρες, σκάνδαλα να πλήττουν κυβερνητικά στελέχη όπως η Novartis, όπου στις ΗΠΑ έχει αποδειχθεί ότι υπογείως επηρέαζαν το ελληνικό δημόσιο και αποκόμιζαν υπερκέρδη. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση όποιο κομμάτι προσπαθήσει να εναντιωθεί στην κυβέρνηση και στις πρακτικές που ακολουθεί ή να διεκδικήσει τα αυτονόητα καταστέλλεται με βία και ποινικοποιείται τόσο νομικά όσο και κοινωνικά από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ. Ένα από αυτά τα κομμάτια που διεκδικούν είναι οι φυλακισμένοι και ειδικότερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας,ο οποίος βιώνει την εκδικητική, ειδική μεταχείριση, παρά του δίκαιου, βάση νόμου, αιτήματός του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μέσα σε όλη αυτήν την συγκυρία, βλέπουμε το κράτος να εκδικείται με μανία τον Δ. Κουφοντίνα. Στις 8/1 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετάγεται στις φυλακές Δομοκού, σε αντίθεση με τον (νεοσύστατο) σωφρονιστικό νόμο που προβλέπει την επαναμεταγωγή των κρατουμένων για εγκλήματα τρομοκρατίας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου πως κατά τη μεταγωγή του πέρασε και από τον Κορυδαλλό, για να αποδειχθεί έστω και στο ελάχιστο ότι το κράτος τήρησε τη νομοθεσία που κατασκεύασε ειδικά για το πρόσωπο του αγωνιστή. Ως πρόφαση για την μη παραμονή του εκεί φαίνεται να παρουσιάζεται το υψηλό ιικό φορτίο που επικρατεί στη Δυτική Αττική, η οποία είναι τουλάχιστον προκλητική, αφού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας το κράτος και οι ανθρωποφύλακές του μας έχουν καταστήσει σαφές πως η ζωή και η υγεία των κρατουμένων τους είναι εντελώς αδιάφορες. Το μαρτυρεί εξάλλου η καθ όλα επιφανειακή - η σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτη- μέριμνα για τις υγειονομικές συνθήκες στις φυλακές. Ωστόσο, η πολιτική ουσία αυτής της κίνησης του κράτους, από την ίδια την ψήφιση της νομοθεσίας περί μεταγωγής των "τρομοκρατών" μέχρι το χειρισμό του Δ.Κ, μας υπενθυμίζει το εξής : το κράτος κατασκευάζει και θα συνεχίσει να κατασκευάζει φωτογραφικούς νόμους με σκοπό να εξοντώνει όσες και όσους αμφισβητούν τον δομικό χαρακτήρα του κράτους τόσο ως μηχανισμού ελέγχου και καταστολής των αγωνιζομένων όσο και ως φορέα αναπαραγωγής των ανισοτήτων σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Η προέκταση ωστόσο αυτών των νομοθετικών πρακτικών καταλήγει να αφορά -όχι μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις αγωνιστών- αλλά όλο το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό γιατί η συγκεκριμένη δυνατότητα κατασκευής νόμων θα επεκτείνεται μέχρι εν τέλει να φτάσει να απειλεί "κάθε κεφάλι που σηκώνεται", κάθε πιθανό εχθρό του κράτους και συνεπώς και του κεφαλαίου που τόσο πιστά αυτό υπηρετεί, από αγωνιστές μέχρι νοσοκομειακούς γιατρούς που βγαίνουν στο δρόμο να φωνάξουν για την κατάσταση του ΕΣΥ, μέχρι απεργούς ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, μέχρι φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους και την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας. Έτσι λοιπόν, στηρίζουμε τα δικαιώματα και τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων και ειδικότερα στην προκειμένη του Δ.Κ., χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και ιδεολογική ταύτιση μαζί τους (πολιτική σκέψη/δράση), αναγνωρίζοντας, όμως, τη θέση τους μέσα στο πολύμορφο ανταγωνιστικό κίνημα καθώς και ότι η θέση αυτή είναι στην ίδια μεριά του οδοφράγματος με μας, τους εκμεταλλευόμενους και τους αγωνιζόμενους.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΩΡΗΤΙΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 8/1/21

κάλεσμα : ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ