Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στις 12.00

Κινητοποίηση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού

Σάββατο 6/2 πλ. Ρήγα Φεραίου: Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού

Όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι επιθέσεις της αστυνομίας, με κυβερνητική εντολή, ενάντια στους διαδηλωτές των διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, ήτανε δύο σημαντικές στιγμές της αυξανόμενης κρατικής καταστολής. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι μαθητικές καταλήψεις για τα μέτρα προστασίας, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, οι πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στις σπουδές, χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η κυβέρνηση ψήφισε το καλοκαίρι, και εφαρμόζει στην πράξη τον χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων. Με το νέο αντεργατικό νόμο προσπαθεί να βάλει στο γύψο στα σωματεία των εργαζομένων και να απαγορεύσει τις απεργίες, ενώ με τον νόμο για τα Πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, προσπαθεί προκαταβολικά να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης των φοιτητών και της νεολαίας.

Καθημερινά, με πρόσχημα την πανδημία και τη δήθεν υγειονομική προστασία, καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας και διώξεων για πολιτική δράση. Η ίδια πολιτική ολοκληρώνεται με την γενικευμένη αστυνομοκρατία που κυνηγάει και ενοχοποιεί το λαό και ειδικά τη νεολαία.

Συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα μας απειλούνται. Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της πορείας του Πολυτεχνείου, και η πάλη για τη διαγραφή όλων των προστίμων, είναι πάλη συνολική για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Για να μπορεί ο λαός μας να οργανώνεται και να αγωνίζεται για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, καλεί τον Τρικαλινό λαό να συμμετέχει μαζικά το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη πλατεία Ρήγα Φεραίου για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

  • Απαιτούμε τη διαγραφή των προστίμων και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.
  • Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Υποστηρίζουμε το δικαίωμά μας στους αγώνες.

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…