Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στις 12.00

Συγκέντρωση για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις το Σάββατο 6 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Καθημερινά, με πρόσχημα την πανδημία και τη δήθεν υγειονομική προστασία, καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, βαρβαρότητας και διώξεων για πολιτική δράση. Η ίδια πολιτική ολοκληρώνεται με την γενικευμένη αστυνομοκρατία που κυνηγάει και ενοχοποιεί το λαό και ειδικά τη νεολαία.

Όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι μαθητικές καταλήψεις για τα μέτρα προστασίας, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, φοιτητικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στις σπουδές, χτυπήθηκαν βάναυσα.

Στον Βόλο τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν όργιο καταστολής απέναντι της διαδήλωσης στην ΑΓΕΤ στις 13 Ιουνίου με ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα σε παιδιά και ηλικιωμένους και τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου που έφυγε από την ζωή ένα μήνα αργότερα. Η αστυνομοκρατία, με πρόσχημα την πανδημία, συνεχώς κλιμακώνεται, ιδιαίτερα ενάντια σε όσους αντιστέκονται και διεκδικούν, σε εργαζόμενους και νεολαία. Οι επιθέσεις της αστυνομίας, με κυβερνητική εντολή, ενάντια στους διαδηλωτές των διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, ήτανε δύο σημαντικές στιγμές της αυξανόμενης κρατικής καταστολής. Παράλληλα αυξάνονται διαρκώς οι περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας καθώς και ο αριθμός των εξοντωτικών προστίμων», αναφέρει η πρωτοβουλία.

Συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα μας και οι λαϊκές ελευθερίες βρίσκονται στο στόχαστρο και η τελευταία, χουντικής έμπνευσης, αναστολή του άρθρου 11 του συντάγματος ( οι άλλες δύο στις 17/11 και 6/12) για απαγόρευση των συγκεντρώσεων μέχρι 1 Φλεβάρη αλλά και το πλήθος των διώξεων και των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί σε εκατοντάδες αγωνιστές σε όλη την χώρα δείχνουν πως θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να προωθήσουν ανενόχλητοι την αντεργατική πολιτική τους.

Η πρωτοβουλία καλεί όλους τους συλλόγους, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους και νέους, να προχωρήσουμε άμεσα σε μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις παντού, σε σχολές-σχολεία, γειτονιές, δρόμους, χώρους δουλειάς. Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να αντισταθούμε έμπρακτα στη νέα χουντική απαγόρευση, να την κουρελιάσουμε στην πράξη.

πηγή : https://net.xekinima.org/volos-savvato-6-2-su…