Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στις 11.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες της Πρυτανείας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες απ την σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ.

11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ΑΠΘ και πορεία προς τα δικαστήρια.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ενάντια στην κρατική καταστολή.

Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 01h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα

Σήμερα το πρωί, 22/2 πραγματοποιήσαμε κατάληψη στη πρυτανεία του ΑΠΘ μαζί με τους συλλόγους φοιτητ(ρι)ών Ηλ. ΜΗχ. Και Πολιτικών επιστημών, ύστερα από αντίστοιχες αποφάσεις που πάρθηκαν στις γενικές συνελεύσεις ενάντια στον νόμο Κεραμέως. Κατά τις 12:00 της ίδιας ημέρας δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο campus του ΑΠΘ για να εκκενώσουν την κατάληψη της πρυτανείας. Η εντολή δόθηκε ύστερα από σχετική ενημέρωση του πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέρθουν στην πρυτανεία και ύστερα από κάποιο διάστημα παρά τις έντονες αντιδράσεις και ξεκίνησαν να συλλαμβάνουν άτομα. Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την κατάληψη αντιδρώντας στην πρωτοφανή αυτή και ακραία βίαιη επίθεση τον μπάτσων, οι οποίοι προέβησαν σε 31 συλλήψεις. Ακολούθησαν πορείες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΘ όπου κρατούσαν τις/ους συλληφθέντες/είσες. Σαν σύλλογος παραμένουμε και συνεχίζουμε την κατάληψη της πρυτανείας.

Ο νόμος θα πέσει.

Ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθείσες/έντες - Κάλεσμα στην κατειλλημένη πρυτανεία στις 11:00 και πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλλειφθέντα άτομα.

Καλούμε για στήριξη της κατειλημμένης πρυτανείας

Σ.Φ.Φυσικού

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 00h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες της κατειλημμένης _πρυτανείας_

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες από την εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η νεοφιλελεύθερη/ακροδεξιά αντιεξέγερση επελαύνει. Κανένας τομέας της δημόσιας σφαίρας δεν έχει μείνει έξω από την αλλαγή κοινωνικού παραδείγματος που προσπαθεί να επιβάλλει με την ισχύ της καταστολής και τον τρόμο το κρατικοκαπιταλιστικό Καθεστώς. Αν και η επίθεση αυτή είχε ανακηρυχθεί από το νέο πολιτικό προσωπικό ως λογική συνέχεια της αποσύνθεσης της προηγούμενης κυβερνητικής διαχείρισης, καταλύτη για την διεύρυνση και την ένταση της αποτέλεσε η χρήση της πανδημίας ως εργαλείου αντικοινωνικής επιβολής. Το κράτος ανάμεσα στην επιλογή της ανασυγκρότησης του με όρους πρόνοιας και την αντίστοιχη με όρους καταστολής επέλεξε χωρίς καμία σκέψη το δεύτερο γιατί η κοινωνική πρόνοια θεωρείται μια παρωχημένη παραχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο καπιταλισμός σε ένα προηγούμενο στάδιο. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται -και δεν μπορεί- να υποσχεθεί τίποτε. Το πλέγμα της συναίνεσης δημιουργείται μέσα από τον έλεγχο στην παραγωγή του δημόσιου λόγου και την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου από τους νέους (και μόνους) νεοπροσλαμβανόμενους δημόσιους υπαλλήλους που επανδρώνουν τα διαρκώς αυξανόμενα σώματα «ασφαλείας».

Την ίδια ακριβώς διαδικασία επιθυμεί το κράτος να επιβάλλει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την αρχή της πανδημίας έγινε εμφανές ότι η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την de facto απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων θεώρησε ότι βρήκε την πιο μεγάλη ευκαιρία να επιτείνει την ψήφιση των νομοσχεδίων που θα ανέτρεπαν τις εναπομείνασες κατακτήσεις και μαζί τους όρους ζωής των καταπιεσμένων προς το χειρότερο. Η νεολαία μπήκε πρώτη στο στόχαστρο. Το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια έπεται άλλωστε χρονικά του αντίστοιχου που ψηφίστηκε για τα σχολεία τον περασμένο χρόνο. Για να επιτευχθεί η συνολική ανατροπή του μεταπολιτευτικού παραδείγματος που επιθυμεί το Καθεστώς, ώστε να καμφθούν οι ριζοσπαστικές αντιδράσεις και να διαλυθούν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες είναι απαραίτητη η κατίσχυση έναντι του πλέον ενεργού υποκειμένου αντίστασης από το Πολυτεχνείο του 1973 και εντεύθεν, τη νεολαία και τον μαζικό χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησής της, τα Πανεπιστήμια. Επιπλέον για να «απελευθερωθούν» νέα εδάφη και δυνατότητες προς εκμετάλλευση από το ιδιωτικό κεφάλαιο θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου, η οποία για να κατορθώσει να επιβληθεί θα πρέπει να προβλέπει τη δημιουργία πληθώρας πειθαρχήσεων του κοινωνικού σώματος. Έτσι συστήνονται πειθαρχικά συμβούλια για κάθε περίσταση, εγκαθίστανται κάμερες, έλεγχοι σε check-points, κάρτες εισόσου και ασφαλώς, πάνω από όλα τα υπόλοιπα, δημιουργείται και ειδικό αστυνομικό σώμα, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός περνάει και από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι σχεδιάζει το κρατικοκαπιταλιστικό Καθεστώς να μετατρέψει τη δημόσια παιδεία και γνώση σε επικερδές μέγεθος για τις ιδιαίτερες ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων, των κολλεγίων και των θεσμών καταπίεσης. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει με την πειθάρχηση και τη διάχυση της τρομοκρατίας στο πανεπιστήμιο να διαλύσει τους όρους συγκρότησης των αντιστάσεων των φοιτητών, των σπουδαστών και της νεολαίας γενικότερα. Στόχο αποτελεί μια δομική ανατροπή όπου, σε ένα απολύτως αποστειρωμένο περιβάλλον οι φοιτητές θα ενσωματώσουν μέσω της εντατικοποίησης και του διαρκούς εκβιασμού τα «ιδεώδη» της κυρίαρχης ιδεολογίας και θα περιοριστούν επιτέλους στον ανταγωνισμό, την «αριστεία» και την εξατομίκευση με στόχο την εξειδίκευση και την προσωπική ανάδειξη και καταξίωση. Αυτή η στοχοθέτηση ευελπιστεί στην ολοκληρωτική αποδυνάμωση της διαχρονικής δυνατότητας των φοιτητών και της νεολαίας να πυροδοτεί σημαντικά κινήματα αντίστασης που λόγω της θέσης τους εκβάλλουν σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και τα τροφοδοτούν ουσιαστικά.

Απέναντι στην διεύρυνση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, ενάντια στην κρατική βία και πειθάρχηση στο κοινωνικό σώμα των φοιτητών και της νεολαίας, σε αντιπαράθεση με όλα τα τμήματα της Αστυνομίας, αυτός ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλα τα μέσα και να κερδίσει, εξηγώντας γιατί όχι μόνο η Παιδεία αλλά και το κίνημα για την υπεράσπισή της από τα νύχια του ολοκληρωτισμού αποτελεί ζήτημα για ολόκληρη την κοινωνία για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Το κράτος και η νεοφιλεύθερη/ακροδεξιά διαχείριση αφού επέβαλαν την απουσία της κοινωνίας από το δημόσιο χώρο σχεδιάζουν με πνεύμα ακραιφνούς ρεβανσισμού την αποσυγκρότηση της αγωνιστικής κληρονομιάς που άφησαν δεκαετίες φοιτητικών διεκδικήσεων. Από το Πολυτεχνείο του 1973, όταν οι φοιτητές ανέδειξαν πως μπορεί μια χούφτα ανθρώπων να πυροδοτήσει το αδύνατο, στις πρώτες καταλήψεις του 1979 που ανάγκασαν τον εθνάρχη να ακυρώσει τον νόμο 815/1978, τα πανεκπαιδευτικά κινήματα του 1990-1991 και του 1997-1998 που έβαλαν σημαντικά αναχώματα στους σχεδιασμούς των νεοφιλελεύθερων και των «εκσυγχρονιστών» μέχρι το τεράστιο κίνημα του 2006-2007 που απέτρεψε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το άνοιγμα του δρόμου στην καπιταλιστική ολοκλήρωση, στην ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση της Παιδείας, το φοιτητικό κίνημα ήταν είναι και μπορεί να γίνει ξανά επικίνδυνο. Αυτοί το ξέρουν και χτυπάνε στο ψαχνό. Να ανταποδώσουμε στα ίσα. Με καταλήψεις σχολών για την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου, του κοινωνικού πεδίου, με μαζικές διαδικασίες για την πραγματική εμπλοκή όλων των φοιτητών στις αποφάσεις των συλλόγων αυτοοργανωμένα και ακηδεμόνευτα από κομματικές εξαρτήσεις και κομματικές μεσολαβήσεις, με κοινωνική απεύθυνση και μαχητικό χαρακτήρα για να σπάσουν οι απαγορεύσεις που στοχεύουν στη διάλυση συνολικά του κινήματος για να ανοίξει ξανά ο δρόμος της ανυπότακτης αντίστασης, των ταξικών αγώνων, της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ
ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 23/02, 11:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος της Α.Π.Ο. - Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ

Το πρωί της Δευτέρας 22/2 οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών, με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο αντι-εκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως. Οι φοιτητές συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην όξυνση των ταξικών φραγμών, την αστυνομοκρατία και την περιστολή της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό campus, με σκοπό να καταστείλουν την κατάληψη της Πρυτανείας και να συλλάβουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Οι φοιτητές απηύθυναν κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης και γρήγορα κόσμος έσπευσε στο σημείο, όμως βρήκε μπροστά του έναν ισχυρό αστυνομικό φραγμό. Με τη συνενοχή της κυβέρνησης και του πρύτανη του ΑΠΘ οι μπάτσοι που κατέκλυσαν το πανεπιστημιακό campus, που περικύκλωσαν την κατειλημμένη πρυτανεία και απέκοψαν κάθε οδική διέλευση προς το χώρο, χρησιμοποίησαν ανεξέλεγκτη βία, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης στους συγκεντρωμένους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους αλληλέγγυους, ακόμα και στους ρεπόρτερ, τη δουλειά των οποίων παρενοχλούσαν σκόπιμα. Τα ένστολα καθάρματα δε δίστασαν ακόμα και να βασανίσουν έναν διαδηλωτή, ρίχνοντας μπροστά του δακρυγόνο, ενώ ήταν ακινητοποιημένος και σέρνοντας το κεφάλι του στο οδόστρωμα. Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε 31 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ, όπου ο ρουφιάνος πρύτανης του ΑΠΘ κατέδειξε στους μπάτσους αυτούς που θεωρούσε "υπεύθυνους" για την κατάληψη. Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες περνούν αύριο από εισαγγελέα.

Την ίδια μέρα δόθηκε μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση ενάντια στην κρατική καταστολή και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες. Πάνω από 500 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, την ίδια ώρα που πάνω από 250 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΘ. Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξή όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ την Τρίτη 23/2, 11:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας).

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ

ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/εισες της Πρυτανείας

Στις 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ από τους φοιτητικούς συλλόγους Φυσικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε και καταπατά κεκτημένα φοιτητικών αγώνων δεκαετιών, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την καθολική, πλέον, υποταγή του πανεπιστήμιου στα συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με εντολή του πρύτανη Παπαϊωάννου, εισέβαλαν εντός του πανεπιστημιακού χώρου πλήθος αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ), με σκοπό να καταστείλουν την κατάληψη των φοιτητ(ρι)ών. Αφού απέκλεισαν όλες τις εισόδους του ΑΠΘ, συνέλαβαν όσους/ες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της πρυτανείας, ενώ και στον κόσμο που βρισκόταν απ'έξω προχώρησαν σε συλλήψεις, αφού πρώτα επιτέθηκαν με μεγάλη αγριότητα, ρίχνοντας ξύλο και πετώντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Μάλιστα, κατεγράφησαν βίντεο βασανισμού συλληφθέντα, τον οποίον ψέκασαν με χημικά ενώ τον είχαν συλλάβει και τον τραβούσαν σέρνοντας το κεφάλι του στην άσφαλτο.

Οι σημερινές εικόνες είναι ξεκάθαρα προϊόν της διαχείρισης απο πλευράς κράτους των ταξικών ανταγωνισμών οι οποίοι οξύνονται μέσα στα πλαίσια της πανδημίας. Ενώ καλούμαστε να «μείνουμε σπίτι» , καλούμαστε επίσης να γίνουμε αμέτοχοι θεατές της κατάργησης εργατικών κατακτήσεων, ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, αφήνοντας κατά μέρος τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Ενώ το σύστημα υγείας εδώ και ένα σχεδόν χρόνο είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, τα σώματα ασφαλείας θωρακίζονται και πολλαπλασιάζονται.

Η ένταση της καταστολής θα μεγαλώνει όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Μπορεί τα βιώματα καταστολής να μένουν χαραγμένα στα σώματά μας, θα μας θυμίζουν όμως πάντα να δυναμώνουμε και να εντείνουμε τις αντιστάσεις μας σε ό,τι μας καταπιέζει. Στηρίζουμε τους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, ως ένα ακόμα κομμάτι διεκδίκησης της ζωής που μας κλέβουν καθημερινά κράτος και αφεντικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης)

πηγή : https://sineleusiditika.wordpress.com/2021/02…


1 2 3 4 5 6

Λευτεριά στους συλληφθέντες φοιτητές.
Καλέσματα 11:00 πρυτανεία και 12:00 στα δικαστήρια.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://www.facebook.com/AKthess