τι; : πορεία θεματική : καταστολή

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

[Θεσσαλονίκη] Πορεία προς τα δικαστήρια για τους/ις συλληφθέντες/εισες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες απ την σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ.

11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ΑΠΘ και πορεία προς τα δικαστήρια.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ενάντια στην κρατική καταστολή.

Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 01h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα

Σήμερα το πρωί, 22/2 πραγματοποιήσαμε κατάληψη στη πρυτανεία του ΑΠΘ μαζί με τους συλλόγους φοιτητ(ρι)ών Ηλ. ΜΗχ. Και Πολιτικών επιστημών, ύστερα από αντίστοιχες αποφάσεις που πάρθηκαν στις γενικές συνελεύσεις ενάντια στον νόμο Κεραμέως. Κατά τις 12:00 της ίδιας ημέρας δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο campus του ΑΠΘ για να εκκενώσουν την κατάληψη της πρυτανείας. Η εντολή δόθηκε ύστερα από σχετική ενημέρωση του πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέρθουν στην πρυτανεία και ύστερα από κάποιο διάστημα παρά τις έντονες αντιδράσεις και ξεκίνησαν να συλλαμβάνουν άτομα. Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την κατάληψη αντιδρώντας στην πρωτοφανή αυτή και ακραία βίαιη επίθεση τον μπάτσων, οι οποίοι προέβησαν σε 31 συλλήψεις. Ακολούθησαν πορείες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΘ όπου κρατούσαν τις/ους συλληφθέντες/είσες. Σαν σύλλογος παραμένουμε και συνεχίζουμε την κατάληψη της πρυτανείας.

Ο νόμος θα πέσει.

Ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθείσες/έντες - Κάλεσμα στην κατειλλημένη πρυτανεία στις 11:00 και πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλλειφθέντα άτομα.

Καλούμε για στήριξη της κατειλημμένης πρυτανείας

Σ.Φ.Φυσικού

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 00h


1 2 3

Λευτεριά στους συλληφθέντες φοιτητές.
Καλέσματα 11:00 πρυτανεία και 12:00 στα δικαστήρια.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://www.facebook.com/AKthess