Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική καταστολή

Η αστυνομική καταστολή δεν θα περάσει - Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας

Τη Δευτέρα 22/1 οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ένα αδιανόητο όργιο καταστολής έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από απόφαση γενικών συνελεύσεων, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας ως αντίδραση στο απαράδεκτο και αυταρχικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες από την Βουλή, αλλά και για το άνοιγμα των πανεπιστημίων τα οποία παραμένουν εδώ κι έναν χρόνο κλειστά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους φοιτητές.

Έπειτα από παρέμβαση του πρύτανη στην εισαγγελία, ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλαν στο χώρο της πρυτανείας, εγκλώβισαν τους φοιτητές, επιτέθηκαν και προχώρησαν σε 31 αναίτιες συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών. Σε βίντεο μάλιστα, φαίνεται η ομάδα ΔΡΑΣΗ να βασανίζει προσαχθέντα, ψεκάζοντάς τον από πολύ μικρή απόσταση με χημικά ενώ ήταν ήδη στο έδαφος και ακινητοποιημένος. Στη συνέχεια τον σέρνουν στο οδόστρωμα με το κεφάλι και τον πιέζουν στο στήθος. Επιπλέον τραυματισμοί φοιτητών και φοιτητριών υπάρχουν και μπροστά στην πρυτανεία, ενώ επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και ξυλοκόπησε τον υπ. διδάκτορα Κ.Π. έξω από το ΑΠΘ.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη προβλέπει κλείσιμο δεκάδων τμημάτων και τον καθορισμό ορίων σπουδών και διαγραφών φοιτητών, κάνοντας την ολοκλήρωση των σπουδών ακόμα πιο δύσκολη για τους νέους. Αποκορύφωμα του νομοσχεδίου αποτελεί η εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τα «φοιτητο-δικεία» σε μία προσπάθεια να κατασταλούν οι αντιδράσεις απέναντι στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο την υποβάθμιση και δυσφήμηση της δημόσιας Παιδείας προς όφελος των ιδιωτικών Κολεγίων. Αποκλείει με ταξικούς όρους χιλιάδες νέους φοιτητές από τα δημόσια πανεπιστήμια, προωθεί το κλείσιμο τμημάτων και εμπλέκει τις επιχειρήσεις στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία. Το νομοσχέδιο έρχεται και δένει με την «από το παράθυρο» αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα Κολλέγια, μεταξύ των οποίων και σε επαγγέλματα του τεχνικού κλάδου.

Το κλίμα τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση και η αστυνομία θα πέσει στο κενό, όπως ήδη αποδείχθηκε από τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, αλλά και από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πανελλαδικά.

Αθώωση όλων των κατηγορουμένων!

Να μην εφαρμοστεί το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

ΟΧΙ αστυνομία στα Πανεπιστήμια!

Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όρους προστασίας όπως ζητάνε οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Να ανατραπεί συνολικά η πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναβάθμιση των σπουδών και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 25/2 στην πλατεία Ελευθερίας στη 1 μ.μ.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2021/02/24/η…


Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Σήμερα βγαίνουμε στο δρόμο για τα αυτονόητα:
•ΟΧΙ στην εφαρμογή του νέου νόμου
• Άμεσα μέτρα για το άνοιγμα των σχολών

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις
📍ΑΘΗΝΑ 13:00 Προπύλαια
📍ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Πρυτανεία ΑΠΘ, 13:00 Άγαλμα Βενιζέλου
📍ΠΑΤΡΑ 13:00 Πλατεία Γεωργίου
📍ΓΙΑΝΝΕΝΑ 12:00 Περιφέρεια
📍ΦΛΩΡΙΝΑ 13:00 Πλ. Μόδη (Κανόνια)
📍ΒΟΛΟ 12:30 Θόλος
📍ΠΡΕΒΕΖΑ 10:00 Φόρος
📍ΚΟΖΑΝΗ 12:30 Κεντρική Πλατεία (Ρολόι)
📍ΚΟΜΟΤΗΝΗ 13:00 Πλατεία Ειρήνης
📍ΞΑΝΘΗ 13:00 Κεντρική Πλατεία
📍ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 13:00 Αναγνωστήριο
📍ΗΡΑΚΛΕΙΟ 13:00 Πλατεία Ελευθερίας
📍ΧΑΝΙΑ 13:00 Πλατεία Αγοράς
📍ΡΕΘΥΜΝΟ 13:00 Δημαρχείο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://www.facebook.com/synantisigiatinarist…