Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 στις 19.00

Συνέλευση για τη δίκη των Σεϊσίδη/Σειρηνίδη

Το βράδυ της 3/5/2010, δυνάμεις της αστυνομίας σπεύδουν στις περιοχές Πετραλώνων, Κεραμεικού και Ταύρου, μετά από ληστεία σε υποκατάστημα Praktiker, προς αναζήτηση των δραστών.

Εντελώς τυχαία διασταυρώνονται με τον καταζητούμενο και επικηρυγμένο αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, και προσπαθούν να τον σταματήσουν για έλεγχο.Ο Σίμος δεν σταμάτησε και άρχισε να τρέχει. Ο αστυνομικός Παναγιώτης Μπόκος που τον κατεδίωκε, έκανε αυτό που οι μπάτσοι ξέρουν να κάνουν καλά: Τον σημάδεψε και τον πυροβόλησε πισώπλατα.

Στη νοσηλεία που ακολούθησε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, Ιπποκράτειο, ΚΑΤ, και Ευαγγελισμό, η αντιτρομοκρατική αλώνιζε στην εντατική και έδινε εντολές στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, παρέδωσαν τον ασθενή στις ορέξεις της. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Σίμος να χάσει το δεξί του πόδι, στο οποίο είχε πυροβοληθεί...

Με μια πρωτοφανή αντιστροφή της πραγματικότητας, ένα ανεκδιήγητο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Σίμος, με μια ζογκλερική κίνηση τύπου Matrix, θα πυροβολούσε τον Μπόκο αν εκείνος δεν πυροβολούσε πρώτος

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί με τη σύλληψη του αναρχικού Άρη Σειρηνίδη την ίδια μέρα στην ευρύτερη περιοχή. Η αθρόα προσέλευση αστυνομικών δυνάμεων σε μια πολυσύχναστη περιοχή όπως το Γκάζι, μπορεί με λίγη τύχη να αποδώσει καρπούς. Και στη συνέχεια, αλλά καθόλου τυχαία όμως, οι αρχές εκμεταλεύτηκαν το γεγονός για να συνδέσουν τους δυο μεταξύ τους, αλλά και με τη ληστεία, σενάριο που κατέρρευσε σε λιγότερο από 24 ώρες.

Στις 16/9/2011 παραπέμπεται ο Σίμος Σεϊσίδης σε μικτό ορκωτό δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και ο Άρης Σειρηνίδης κατηγορούμενος για πλημμεληματικές πράξεις.Η όλη ιστορία θα ήταν αστεία, αν δεν βρώμαγε τόσο θάνατο και τόση βαρβαρότητα.

Γιατί πέρα από την, σε εξοντωτικό βαθμό, στοχοποίηση συγκεκριμένων αγωνιστών που παλεύουν ενάντια στο κράτος, συμπυκνώνει όλο το αίμα που έχει χυθεί από τα ένστολα γουρούνια της αστικής δημοκρατίας.

Στη θέση του Σίμου, είμαστε όλοι εμείς.

Στη θέση του Μπόκου, είναι όλοι όσοι πρέπει να πληρώσουν.

Ενημέρωση-συζήτηση και κινήσεις αλληλεγγύης.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...