Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 18.30

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Νέα Σμύρνη] Συγκέντρωση κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ Σ.Μ.Φ. Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (7/3/2021)

Καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους το όργιο βίας και καταστολής που έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή 7/3, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, και το οποίο, με ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε ξυλοδαρμούς, αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές κατοίκων, μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφος μας Α.Μ.

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκαναν έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί.Οι αστυνομικοί, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογένειες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ και κυνήγησαν όσους προσπάθησαν να καταγράψουν τα γεγονότα.Παρά τις προσπάθειες διαστρέβλωσης και ανασκευής των όσων συνέβησαν, τόσο από το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., όσο και από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο μονομερής χαρακτήρας της επίθεσης αυτής έγινε ξεκάθαρος χάρη στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε από αυτόπτες μάρτυρες. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες, διακρίνουμε με σαφήνεια αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να απειλούν απρόκλητα τον συνάδελφό μας με σύλληψη και στη συνέχεια να τον ακινητοποιούν βίαια, να τον σέρνουν στο οδόστρωμα και να τον χτυπούν επανειλημμένα με πτυσσόμενα γκλοπ. Ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και κατά την διάρκεια της αυθόρμητης και ιδιαίτερα μαζική πορείας κατοίκων και συλλογικοτήτων της γειτονιάς που ακολούθησε το ίδιο απόγευμα.

Από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως το σημερινό. Απέναντι στην αστυνομική σκευωρία που πάει να στηθεί στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον συνάδελφο Α.Μ και σε όλους/ες τους/ις συλληφθέντες/εισσες. Απαιτούμε να πάψει οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον τους. Απαιτούμε να πάψει εδώ και τώρα η διασπορά ψευδών ειδήσεων από κυβερνητικά στελέχη που στοχοποιούν τον συνάδελφό μας Α.Μ. ονομαστικά.

Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεο-λαίας, για τις αποτρόπαιες αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και διώξεις σε βάρος εργαζόμενων, φοιτητών που κινητοποιούνται και τώρα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο πανδημίας, κλειστών Σχολών, βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, της ουσιαστικής θωράκισης του συστήματος Υγείας, της επίταξης του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν οι υγειονομικοί. Προσπαθεί να φορτώσει σε εμάς και τις οικογενειές μας τις ευθύνες για τη δική της αδιαφορία, την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της. Για αυτό αντι για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας και στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες.

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα! Η τρομοκρατία θα πάρει α-πάντηση!

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Σωματεία, τις Ενώσεις Αυταπασχολουμένων τους Συλλόγους Γυναικών 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Όλοι και όλες την Τρίτη 9/3 στις 6:30μμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή!

Όλοι/ες στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΕΜΠ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611125/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη: Ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες;

Συνέλευση Συνάντησης γμΑΔΑ Νοτίων-Δυτικών-Πειραια

Χθες το μεσημέρι στην πλατεία Νέας Σμύρνης γίναμε μάρτυρες, αλλης μία αποτρόπαιης εικόνας, που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε σε κεντρικές περιοχές. Η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη, από το πρωί έδειξε τις προθέσεις της. Οι ομάδες ΔΡΑΣΗ, καταπατώντας με τα μηχανάκια -ως συνήθως- τον πεζοδρομημένο χώρο της πλατείας, αφού έκαναν ελέγχους, άρχισαν να απειλούν κόσμο με πρόστιμα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πέρα από το γεγονός ότι βρίσκονταν(!) στην πλατεία.

Όταν έκοψαν πρόστιμο σε μία οικογένεια, και άτομα που βρίσκονταν κοντά παρενέβησαν διαμαρτυρόμενοι, η αστυνομία άρχισε να χτυπάει αδιακρίτως με γκλόμπ. Μέσα σε λίγα λεπτά, η πλατεία γέμισε αστυνομικούς, με καποιους απο αυτούς να φέρουν όπλα. Κυνηγήθηκαν μάλιστα και προσήχθησαν ατομα που βιντεοσκοπούσαν το γεγονός, μην τύχει και βγει προς τα έξω αυτή η αποτρόπαια εικόνα.

Το ίδιο απόγευμα, μέσα σε λίγη ώρα, καλέστηκε πορεία διαμαρτυρίας, με συμμετοχή πάνω από 1000 κατοίκων της Νέας Σμύρνης, με ανθρώπους να φωνάζουν συνθήματα και να χειροκροτούν από τα μπαλκόνια τους. Την ίδια ώρα, έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώνονταν υπεράριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ. Λίγο πριν τη λήξη της πορείας, τα ΜΑΤ, που ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή από πίσω, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά, μέσα στην πλατεία, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, την ωρα μάλιστα που οικογένειες με τα παιδιά τους επέστρεφαν από την απογευματινή τους βόλτα.

Δεν χρειάζεται να ξαναεξηγήσουμε, πώς τα χημικά συμβάλλουν πολύ περισσότερο στη μετάδοση του κορονοϊου. Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσουμε, γιατί είναι δικαίωμα μας να κάνουμε βόλτα στις γειτονιές μας νιώθοντας παραλληλα ασφαλείς.

Ας το συνειδητοποιήσουν. Εχουν γεμίσει ανασφάλεια τις γειτονιές μας. Η αστυνομία δεν προστατεύει, τρομοκρατεί. Κι ενώ πλέον έχει καταστεί σαφές ότι όσο σκληρότερα μέτρα κι αν επιβάλλουν κάθε εβδομάδα, κουράζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο, αυτά συνεχίζουν να μην αποδίδουν,η απάντησή τους είναι να στείλουν την αστυνομία να μας δείρει.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε μία κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλε για τα σημερινά γεγονότα, δίνει άλλοθι στη βιαιότητα της αστυνομίας, εξισώνοντας την άσκηση βίας με το γεγονός ότι παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού στην πλατεία. Ο ίδιος Δήμος που πριν μερικούς μήνες συζητούσε να κλείσει το Άλσος, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται ακόμη περισσότερος κόσμος στην πλατεία.

Ας το καταλάβουν. Σε μία πόλη, χωρίς καμία διέξοδο, με λίγους χώρους πρασίνου, δεν μπορεί οι πολίτες να εγκαλούνται για το πού κάνουν τη βόλτα τους. Και είναι πραγματικά απαράδεκτος ο Δήμος και η διοίκησή του, που επιλέγει να μην υπερασπιστεί τους πολίτες του, αλλά να καταδικάσει το γεγονός, δίνοντας παράλληλα άλλοθι στην απροκαλυπτη βία της αστυνομίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν χωρούν ναι μεν αλλά. Δεν νοείται να δικαιολογείται αυτή η βιαιότητα και η ένταση της, απεναντι σε γείτονές μας, μπροστά σε οικογένειες, μπροστά στα παιδιά τους, μπροστά στους νέους.

Σήμερα, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα β'Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εδωσε στον αέρα εκπομπής το όνομα του ξυλοδαρμένου συμπολίτη μας, κάνοντας άλλη μία επίδειξη ισχύος. Όποιος αντιδρά, θα φακελώνεται, τα στοιχεία του θα δημοσιεύονται όποτε το κρίνει η κυβέρνηση και θα κρίνεται εκ των προτέρων ενοχος, λόγω της πολιτικής του ταυτότητας.

Ως εδώ! Η πλατεία Νέας Σμύρνης, όπως και κάθε πλατεία σε κάθε γειτονιά ανήκει στους κατοίκους της! Στα παιδιά που παίζουν. Στους γονείς, που δεν μπορούν να κρατάνε εγκλειστα τα παιδιά τους στα διαμερίσματα. Στους μαθητές και τις μαθήτριες, που νιώθουν εγκλωβισμένοι/ες μέσα στα σπίτια τους, μπροστά στην οθόνη της τηλεκπαίδευσης. Στους άνεργους/ες, που τους επιβάλλεται να μενουν εγκλωβισμένοι/ες στα σπίτια τους. Σε όλο τον κόσμο που έστω και αυτές τις λίγες ώρες που η βόλτα δεν απαγορεύεται, θέλει να βγει να ανασάνει.

Ο δημόσιος χώρος ανήκει και θα ανήκει στους πολίτες. Δεν μας τρομάζει η επίδειξη εξουσίας του κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν θα απολογηθούμε επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Καμία ανοχή βίας και τραμπουκισμού εναντίον κατοίκων στις γειτονιές μας!

Όλες και όλοι στη νέα διαδήλωση-απάντηση στην κρατική καταστολή!

Τρίτη 9 Μάρτη, 6:00μμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες απέναντι στους 11 συλληφθέντες!

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/gia-ta-gegonota-sti-nea…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη. Πλατεία Νέας Σμύρνης, Τρίτη 9/3 στις 18:00

Δεν θα τους περάσει.

Το κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση είναι φανερό πως χάνουν τον έλεγχο. Κατάφεραν το ακατόρθωτο: μια συνθήκη γενικευμένου υγειονομικού κινδύνου, μια πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, να περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς ο κίνδυνος εκφασισμού εμφανίζεται πιο απειλητικός για όλη την κοινωνία. Χωρίς περιστροφές η προιούσα χούντα είναι πιο επικίνδυνη από τον COVID. Ζούμε έναν καταιγισμό περιστατικών ωμής αστυνομικής βίας ενάμιση χρόνο τώρα. Η καταστολή, η καραντίνα και οι ρητορικές κρατικής επιβολής έχουν γίνει το μοναδικό εργαλείο υλικής απεύθυνσης της κορυφής προς την βάση. Πλάι στην Βορειοκορεατικού επιπέδου κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας από τα διάφορα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ δημιουργείται ένα τοπίο ασύμμετρου διχασμού. Από την μία κομματική κλίκα που δημοκρατικά καταλαμβάνει «αρμούς της εξουσίας» προσπαθώντας να παγιώσει την θέση της, και τη θέση των συμφερόντων που υπηρετεί, με προοπτική πολλών ετών. Από την άλλη μια όλο και διογκούμενη ετερόκλητη μειοψηφία όσων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων είτε αντιστέκονται ενεργά, είτε στέκονται εμπόδιο, είτε απλά δεν πειθαρχούν και δέχονται την επίθεση του στρατού αυτής της κλίκας. Στο μέσο μια κοινωνική πλειοψηφία που σε συνθήκες αταβιστικού όσο και ορθολογικού φόβου για την υγεία της, με το φάντασμα της ανεργίας, της μείωσης των συντάξεων, της απώλειας του σπιτιού της πάνω από το κεφάλι της, προσπαθεί να διαλέξει αν θα εμπιστευτεί τα μάτια της (που βλέπουν όσα δείχνει η τηλεόραση) ή κάτι «φήμες» στο ιντερνετ και κάτι «ψίθυρους» από γνωστούς.

Γεγονότα όπως αυτά στην Νέα Σμύρνη συνιστούν βήμα αποθράσυνσης του κράτους σε σχέση με αντίστοιχα περιστατικά μετά την πρώτη καραντίνα (Πλατεία Αγ. Γεωργίου στην κυψέλη και πλατεία Αγίας Παρασκευής). Γιατί στην πλατεία Νέας Σμύρνης δεν υπήρξε καν η όποια απειλή ενός πλήθους. Και τελικά δεν υπήρξε ούτε αντίσταση. Με όρους επίθεσης συμμορίας για έλεγχο περιοχής, η ελληνική αστυνομία τραμπούκισε κόσμο, δημιούργησε χάος σε ένα περιβάλλον δημόσιου χώρου για οικογενειακές βόλτες. Και αυτό είναι επίθεση σε ένα κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να γιατί βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι της γειτονιάς μετά από καιρό. Να γιατί τα πιο «φωτισμένα» κομμάτια του καθεστώτος φωνάζουν. Σταματάει όμως ο κατήφορος;

Μόνος του όχι. Η συγκεκριμένη κομματική κλίκα δεν δουλεύει μόνο για τον εαυτό της. Δουλεύει και για τους καπιταλιστές που ανησυχούν για το μέλλον τους και θα προσπαθήσουν να αρμέξουν τον κόσμο της εργασίας όσο περισσότερο μπορούν μετά την πανδημία. Δουλεύει για τους καπιταλιστές που θέλουν να λεηλατήσουν υγεία, παιδεία και ασφάλιση. Για τις κατασκευαστικές εταιρείες. Για τις πολυεθνικές του τουρισμού, για τις πολεμικές βιομηχανίες, τις πετρελαϊκές. Δουλεύει για πολλούς μέσα κι έξω από την Ελλάδα, που όλοι τους έχουν ένα κοινό. Θέλουν κοινωνική ειρήνη για να κάνουν τη δουλειά τους. Κοινωνική ειρήνη όχι σε μια εποχή δανεικής αφθονίας όπως κάποτε, αλλά φτώχειας, ανεργίας, απουσίας δημόσιων αγαθών. Δεν γίνεται μόνο με προπαγάνδα από τον ΣΚΑΙ κάτι τέτοιο. Θέλει και κλομπ. Να γιατί τελικά δεν είναι θέμα δέκα «αλητήριων μπάτσων» που έτυχε και βρέθηκαν εκεί. Είναι κεντρική γραμμή του κράτους, είναι ο λόγος που πολλαπλασιάζουν τα σώματα των «αλητήριων μπάτσων», που προσλαμβάνουν χιλιάδες. Υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τα στρατοκρατούμενα Εξάρχεια, την πανεπιστημιακή αστυνομία, το σπάσιμο καταλήψεων, την συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη, την λογοκρισία στο facebook, τον Κουφοντίνα, την πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο κατήφορος σταματάει και μπορεί να αντιστραφεί, ακόμα και τώρα που η πανδημία μας απειλεί.

Από εμάς.

Πρέπει να πάρουμε την απόφαση και να απαντήσουμε με μαζικότητα και ισχύ σε κάθε μια και σε όλες μαζί τις επιθέσεις της καταστολής. Πρέπει να απειθαρχήσουμε και να βγαίνουμε στο δρόμο κάθε φορά που το κράτος δοκιμάζει τα όρια μας. Γιατί αυτό έγινε στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δοκίμασαν τα όρια. Αν τους περάσει χωρίς απάντηση που να υπολογίσουν τότε αυτό το σκηνικό στις πλατείες μας «το παντρευτήκαμε». Θα κάνουμε στους εαυτούς μας κάτι τέτοιο;

Δεν θα τους περάσει.

Και την Τρίτη 9/3/2021, στις 18.00 συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Νέας Σμύρνης για να απαντήσουμε στην πρόκληση της κρατικής καταστολής. Για να τους υποχρεώσουμε να το ξανασκεφτούν αν όντως «τους παίρνει» να ακολουθήσουν το μονοπάτι της χούντας.

Ρουβίκωνας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Η ζωή δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις

Το χρονικό της Κυριακής 7/3 στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης

Μεσημέρι Κυριακής, πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη συνέλευσή μας στο θεατράκι του Polis Park. Παρατηρούμε ξαφνικά 8 ΔΙΑΣ να εισέρχονται στην πλατεία Νέας Σμύρνης και να εκτοπίζουν τον κόσμο που βρισκόταν στον δημόσιο χώρο. Καθώς βρισκόμασταν σε σχετικά κοντινό σημείο κι είχαμε οπτική επαφή, αντιληφθήκαμε πως απασχολούσαν, τρομοκρατώντας για πολλή ώρα, δυο οικογένειες με παιδιά κάτω των 10 ετών, και τότε είπαμε να πάμε κάποια άτομα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τις δύο οικογένειες, κάτι το οποίο έκαναν ήδη διερχόμενοι περιπατητές. Κατευθυνθήκαμε προς τις οικογένειες, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη και λάβαμε την απάντηση πως τους έκοβαν πρόστιμο, επειδή καθόντουσαν στο παγκάκι με τα παιδιά, ενώ φορούσαν μάσκες κι είχαν στείλει κωδικό μετακίνησης -την απάντησή τους συνόδεψε έκφραση χαράς που κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν για στήριξη στο παράλογο που βίωναν. Σε δεύτερο χρόνο, ζητήσαμε το λόγο από τους ενόπλους του κράτους, οι οποίοι είχαν στάση προκλητική. Τότε, λοιπόν, άτομο από τη συνέλευσή μας, άρχισε να βιντεοσκοπεί το συμβάν με το κινητό, κι αμέσως, μπάτσος καταδεικύοντας πρώτα το άτομο με το δάχτυλο, κινήθηκε προς το μέρος του για να το προσαγάγει (επισυνάπτεται ό,τι καταγράφηκε σε βίντεο μέχρι του σημείου αυτού). Στην προσπάθεια μας να διαμαρτυρηθούμε για την εκδικητική συμπεριφορά του μπάτσου, άμεσα, οι μπάτσοι βγάζουν πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ -κάτι το οποίο καθ'όσον γνωρίζουμε, δεν προβλέπεται στον εξοπλισμό τους- και ρίχνουν βιαίως στο δάπεδο δύο άτομα της συνέλευσής μας, με σκοπό να προσαχθούν. Έπειτα, ακολουθεί ό,τι καταγράφεται στα πολυάριθμα βίντεο και τις μαρτυρίες κατοίκων που βρίσκονταν τριγύρω, δηλαδή η απάντηση των μπάτσων στη διεκδίκηση μελών της συνέλευσής μας να αφεθούν ελεύθερα τα δύο άτομα: ένα λυσσασμένο κρεσέντο βίας που κατέληξε στο να ξυλοκοπηθούν δύο άτομα (είναι πολλά τα βίντεο του βασανισμού ατόμου της συνέλευσής μας με το πτυσσόμενο γκλοπ -επιλέγουμε να μην τα αναπαράγουμε κι εδώ) και να συλληφθούν τελικώς έξι άτομα από τη συνέλευσή μας καθώς κι άλλοι πέντε κάτοικοι που διαμαρτύρονταν. Μέσα σε λίγα λεπτά, η γειτονιά μας μετατράπηκε θεαματικά σε μια έκθεση ενός μεγάλου ΑΤ, καθώς κατέφτασαν περιπολικά, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ που πραγματοποιούσαν ελέγχους κι ανθρωποκυνηγητό (μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ συγκεκριμένα) εντός του άλσους Νέας Σμύρνης, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα σε μικρά παιδιά κι αθλουμένους-ες. Οι προσαγωγές που μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ, μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με ένα χυδαίο κατηγορητήριο το οποίο κι επισυνάπτουμε σε φωτογραφία. Μάλιστα, άτομα της συνέλευσής μας, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους προς τη ΓΑΔΑ, άκουγαν από τους μπάτσους το εξής, «τα πρόστιμα είναι το λιγότερο με το οποίο θα βγείτε από κει μέσα». Σημειώνεται ότι παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, πρωτοφανείς επιθέσεις σε όποιον-α βιντεοσκοπούσε με το κινητό του-της, που απειλούνταν με εξακρίβωση-προσαγωγή, ενώ άτομα προσήχθησαν για το λόγο αυτό, θυμίζοντάς μας τα πρόσφατα γεγονότα με το νομοσχέδιο Μακρόν για απαγόρευση βιντεοσκόπησης της αστυνομίας.

Η γειτονιά πήρε θέση

Καθ' όλη τη διάρκεια όλων των παραπάνω, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν, είτε ως διερχόμενοι-ες πεζοί-ές είτε από τα μπαλκόνια τους, σοκαρισμένοι-ες κι εξοργισμένοι-ες από τη βία των μπάτσων, καθώς μάρτυρες σε όλο αυτό ήταν και πολυάριθμα μικρά παιδιά. Μια ολόκληρη γειτονιά φώναζε, βιντεοσκοπούσε και προσπαθούσε να παρέμβει με κάθε μέσο, για να σταματήσει αυτή η φρίκη. Αφότου απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις, αυθόρμητα κι αντανακλαστικά, κόσμος συγκεντρώθηκε μαζικά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, κι εμείς με ένα πρόχειρο πανό, θελήσαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα:

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Με το σύνθημα αυτό, πορεύτηκαν γύρω στα 1000 άτομα, εν μέσω χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια και κόσμο που ενωνόταν αυθόρμητα με την πορεία στη διαδρομή της, από την πλατεία προς το ΑΤ Ν. Σμύρνης κι έπειτα πίσω προς το δημαρχείο, όπου και δεχθήκαμε επίθεση με κρότου λάμψης και δακρυγόνα από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ.

Μία άλλη οπτική…

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το συμβάν, τα κοράκια των ΜΜΕ, μιλούσαν για επίθεση 30-40 κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών -ομολογούμε πως μάσκες φορούσαμε όντως λόγω της πανδημίας… Δε μας εκπλήσσει το γεγογός, καθώς ο ρόλος των media είναι φυσικά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια προς το συμφέρον του κράτους και κεφαλαίου. Αποκορύφωμα της προπαγάνδας τους ήταν η δήλωση του Κυρανάκη, βουλευτή της ΝΔ, στο OPEN, το πρωί της Δευτέρας, με την οποία «κατέδωσε» τα στοιχεία -από την κρατική ασφάλεια- του ατόμου της συνέλευσής μας που ξυλοκοπήθηκε αγρίως, την πολιτική του ταυτότητα, καθώς και ψευδή του συμμετοχή σε συλλογικότητα. Η πράξη αυτή αποδεικνύει ακόμη μια φορά πως το κράτος εκδικείται με όρους δοσιλογισμού, όποιον-α αντιστέκεται στην κρατική βαρβαρότητα κι αυθαιρεσία. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως για τα ΜΜΕ και το κράτος, το να στηρίζεις αλληλέγγυα δυο οικογένειες και το να αντιστέκεσαι στη βία και την πειθάρχηση από την πλευρά της εξουσίας, είτε υπό τη μορφή προστίμου είτε με σωματική/φυσική μορφή, σε καθιστά «επικίνδυνο» κι «επιθετικό», και γι' αυτό θα σε τιμωρήσει με ξύλο και συλλήψεις, δικαστήρια και πρόστιμα.

Μία άλλη οπτική στην οποία θα θέλαμε να σταθούμε, είναι αυτή του δημάρχου Ν. Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος στο δελτίο τύπου του δήμου, έλαβε τις ασφαλείς αποστάσεις του από το ζήτημα, «καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται». Αναφέρει ότι «οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους στον δημόσιο χώρο, για να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής». Η θέση αυτή ξεπλένει και νομιμοποιεί τις πράξεις των μπάτσων και δίνει πράσινο φως στο κρατικό μονοπώλιο της βίας, με άλλοθι την πανδημία της covid-19 και τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Άλλωστε, για μας, υπέρτατη αξία δεν είναι μόνον η υγεία αλλά κι η ελευθερία, η οποία βρίσκεται σε ακόμη ίσως μεγαλύτερο κίνδυνο μέσα στο καθεστώς ανέχειας, εγκλεισμού και προοδευτικού ολοκληρωτισμού.

Η δική μας ματιά.

Όταν πήραμε συλλογικά την απόφαση να κινηθούμε προς τις δύο οικογένειες, μας ενέπνευσε γι' αυτό αυθόρμητα το ένστικτο της αυτονόητης και στοιχειώδους αλληλεγγύης. Ένα χρόνο τώρα, επιβιώνουμε κάτω από ένα καθεστώς τρομοκρατίας: απαγορεύσεις κάθε λογής και πρόστιμα, βίαιη καταστολή οποιασδήποτε πολιτικής πράξης και συνάμα, μηδενική υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η διαχείρισή της από το κράτος εστιάζει στην περιστολή των κοινωνικών αντανακλαστικών και μόνον. Η αστυνομία παρουσιάζεται ως «ήρωας πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της covid-19. Για μας, δεν είναι παρά μια μερίδα θρασύδειλων που διψά για εξουσία, εκτελώντας τις εντολές του κράτους. Φέροντας στολή, παράσημα και πάνοπλους εξοπλισμούς, μπάτσοι περιφέρονται υπό τη μορφή τρομοκρατικού θεάματος μες στις γειτονιές μας, με ανταμοιβή παχυλούς μισθούς. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να διασπείρουν φόβο και βία, όπως αυτή που βιώσαμε την Κυριακή. Γνωρίζοντας, λοιπόν, πως με την ωμή βία του κράτους δεν μπορείς να συνδιαλλαγείς, εμείς επιλέξαμε να απευθυνθούμε στις δύο οικογένειες. Οι μπάτσοι ως υπάλληλοι-φορείς της εξουσίας, επέλεξαν να μας επιτεθούν. Μια ολόκληρη γειτονιά είδε τι ακριβώς συνέβη, ξεσηκώθηκε και βγήκε στο δρόμο ενάντια στην αστυνομοκρατία. Ταυτόχρονα, στα social media ξέσπασε ένα δίκτυο αυθόρμητης αντιπληροφόρησης που ξεφτίλισε μπάτσους, δημάρχους, κράτος και ΜΜΕ, για τα ψεύδη και τη στάση τους, ενώ το απόγευμα κόσμος σε μπαλκόνια και διερχόμενα οχήματα χειροκροτούσε κι η πορεία συνεπήρε πιτσιρικάδες και γονείς με παιδιά που γίνονταν ένα με μας. Ένα ορμητικό ποτάμι που δε δίστασε γιουχάροντας, να κατευθυνθεί προς τους μπάτσους. Οι στιγμές αυτές χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις συνειδήσεις όσων ήταν εκεί. Κι αυτή είναι η δική μας δικαίωση. Στις θεσμικές οδούς, δε θα υπάρχει πλέον τίποτε να ειπωθεί. Θα τα πει όλα η κοινωνία.

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ LOCK DOWN KI OXI ΣΤΗ ΖΩΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

'Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, Τρίτη 9/3 18.00 Κεντρική Πλατεία Ν.Σμύρνης'

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου, Αγίου Δημητρίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611188/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όλοι και Όλες στην Νέα Σμύρνη | ΜΑΤ Βία Αστυνομοκρατία - Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση | Εργατική Ομάδα Τ-34

Όλοι και Όλες στην Νέα Σμύρνη

ΜΑΤ Βία Αστυνομοκρατία - Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Την Κυριακή το μεσημέρι στην Νέα Σμύρνη γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της κρατικής τρομοκρατίας που στοχοποιεί τον εχθρό-λαό με πρόσχημα τα μέτρα της πανδημίας. Η επίθεση ήρθε έπειτα από ένα διήμερο συνεχών επιθέσεων στον εργαζόμενο λαό και τον κόσμο του λαϊκού κινήματος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την νίκη του αιτήματος του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εγκληματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ένταση της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας της εργατικής τάξης και του λαού στο πλαίσιο της καπιταλιστικής-οικονομικής κρίσης, χρειάζεται τη σιδηρά μπότα της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, των σύγχρονων αιμοσταγών μπουρατάδων για να επιβληθεί.

Η επίθεση των ταγματασφαλίτικων φασιστικών κρατικών συμμοριών στην Νέα Σμύρνη απόδειξε περίτρανα πως το κρατικό μονοπώλιο της βίας δεν στοχεύει μόνο τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος. Δεν στοχεύει μόνο τους φοιτητές που αγωνίζονται, την οργανωμένη εργατική τάξη που διεκδικεί και διαδηλώνει, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που διεκδικούν την νίκη του δημοκρατικού αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη ξεχωριστά, κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο και δημοκρατικό πολίτη απλά γιατί κυκλοφορεί στη γειτονιά του.

Το κράτος χωροφύλακα που δημιουργείται για να πατάξει συνολικά τον εργαζόμενο λαό, κατ επιταγήν του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης που εκπροσωπούνται πολιτικά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να βρει μόνο ένα αντίπαλο δέος, τον οργανωμένο εργαζόμενο λαό. Αποτελεί πολιτική και ταξική αναγκαιότητα το λαϊκό κίνημα να διαδηλώσει οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά στην γειτονιά της Νέας Σμύρνης και σε κάθε γειτονιά και να απαιτήσει με την οργανωμένησυλλογικήπυγμή του να πεταχτούν έξω από τις γειτονιές οι κρατικές - φασιστικές συμμορίες της Ελληνικής Αστυνομίας προτάσσοντας το όπλο της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας απέναντι στους γδάρτες της εργατικής τάξης και του λαού.

Συγκέντρωση: Πλατεία Νέας Σμύρνης στις 18:00

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Εργατική Ομάδα Τ-34


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όλοι-ες στις συγκεντρώσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, την Τρίτη 9 Μάρτη στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ν. Σμύρνης

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καλεί όλους και όλες στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενάντια στην κρατική καταστολή, μετά τα γεγονότα αστυνομικής βίας και αυταρχισμού που συνέβησαν την Κυριακή 8 Μάρτη στην Ν. Σμύρνη.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «μία πόλη ανάποδα«:

«Η περίοδος της καραντίνας φανέρωσε το πραγματικό και εφιαλτικό πρόσωπο της εξουσίας. Όταν ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι "η αστυνομία είναι στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας", εννοούσε ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, ότι δηλαδή η αστυνομία είναι ο βασικός ρυθμιστής της καθημερινότητάς μας και κύριο μέλημα είναι η καταστολή κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, κάθε πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας. Ένας λαός που είναι κλεισμένος στο σπίτι του, που στριμώχνεται στα ΜΜΜ, που η ζωή του έχει μπει σε αναστολή, που στερείται τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την υγεία, λεηλατείται καθημερινά από οπλισμένους αστυνομικούς και κατηγορείται με αλαζονεία ως ένοχος της κρίσης από τους εντεταλμένους κόλακες της κυβέρνησης.

Την Κυριακη 7 Μαρτίου οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο βίας από την αληταρία του Χρυσοχοΐδη. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μία αλλεπάλληλη, μανιακή και ατιμώρητη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί με την λευκή επιταγή της κυβέρνησης. Αυτό μαρτυρούν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων: η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Κεραμέως, η απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Κουφοντίνα και η άνευ προηγουμένου βίαιη καταστολή τους με αύρες και δακρυγόνα, η φασιστικής έμπνευσης επίθεση σε παρέμβαση κατοίκων στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου το Σάββατο 6 Μάρτη, η επιδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ με αφορμή ένα κρεμασμένο πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι αποκαλύψεις για τη βία, την τρομοκράτηση στο χώρο της τέχνης και το ξεγύμνωμα παιδεραστών εκλεκτών της εξουσίας, η καταστολή της κοινωνίας που αντιστέκεται, είναι το χαρτί που παίζουν οι κυβερνώντες για να παραμείνουν αλώβητοι.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και συμβαδίζουν με αυτές της κυβέρνησης και όποιας άλλης αρχής, που επιλέγει μια πολιτική διαχείριση με οδηγό την καταστολή. Ο δήμαρχος είναι υπόλογος για το γεγονός ότι αφήνει τους κατοίκους της πόλης έκθετους σε τέτοια βία και ασυδοσία και δεν παίρνει καν ξεκάθαρη θέση καταδίκης των γεγονότων.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατό κατοχής στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ακόμη και αν η θεωρία του περιορισμού των κοινωνικών επαφών για τη μείωση της διασποράς του ιού ενέχει ορθολογικά στοιχεία, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας αξιοποιείται σαν μηχανισμός καταστολής, κανένας δεν μπορεί να παραμένει ουδέτερος. Ο μόνος δρόμος για όποια και όποιον ασφυκτιά με αυτή την κατάσταση, είναι να ακυρωθούν τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα και να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες!

Όλες-οι στις διαδηλώσεις ενάντια στην κρατική καταστολή

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Μαρτίου στις 6μμ

στην πλατεία Νέας Σμύρνης

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ«

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όλοι στη συγκέντρωση καταγγελίας του αστυνομικού πογκρόμ στη γειτονιά μας (9/3, 18:30, Πλατεία Νέας Σμύρνης)

Τρίτη 9/3, 18:30, Πλατεία Νέας Σμύρνης

Την Κυριακή 7/3, στη Νέα Σμύρνη, πάνοπλοι αστυνομικοί χτύπησαν τον κόσμο που βρίσκονταν στην πλατεία. Έκοψαν πρόστιμα σε οικογένειες, προκαλούσαν τους παρευρισκόμενους και ξυλοφόρτωσαν άγρια κι αναίτια όποιον έβαζαν στο μάτι. Η πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων που έγινε το απόγευμα για να καταγγείλει το γεγονός, περικυκλώθηκε απ' τις δυνάμεις καταστολής και πνίγηκε στα δακρυγόνα.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 8/3, τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ εξαπολύουν έναν ενορχηστρωμένο πόλεμο προς τους κατοίκους της γειτονιάς, σε πλήρη σύμπνοια με την γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτοί δε που αντέδρασαν στα κατασταλτικά έκτροπα, έχουν βρεθεί όχι μόνον ξυλοφορτωμένοι αλλά και διωκόμενοι με βάση τον μισό Ποινικό Κώδικα!

Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή επιλέγει να αθωώσει το αστυνομικό πογκρόμ κρατώντας «ίσες αποστάσεις», ενώ προκειμένου να καταλαγιάσει το δίκαιο αίσθημα αγανάκτησης των κατοίκων, έχουν διαταχθεί για τα μάτια του κόσμου ΕΔΕ και εισαγγελική παρέμβαση. Ξέρουμε καλά πόσο προσχηματικά είναι όλα τούτα στο κράτος που ο Κορκονέας κυκλοφορεί ελεύθερος...

Το Σάββατο 6/3, σε λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι κυνήγησαν ομάδα νέων και συνέλαβαν μια κοπέλα, αφού την έσυραν σαν «σακί» στον δρόμο.

Επίσης την ίδια μέρα, με ελέγχους, πρόστιμα, δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και αύρες με τα κανόνια νερού, δεν επέτρεψαν να γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που διεκδικούσε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα, η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, οι νεκροί πληθαίνουν και η κυβέρνηση ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Στους γιατρούς και στους νοσηλευτές τους, που εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, επιρρίπτουν την ευθύνη να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!

Η υποτιθέμενη μόνη «λύση» που έχουν, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Σκληρή καραντίνα, υπέρογκα πρόστιμα και πολλούς περιορισμούς. Έναν χρόνο τώρα, εφαρμόζουν την ίδια δολοφονική πολιτική που ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς, που καταργεί εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Βυθίζουν τον λαό στην ανέχεια, δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν ούτε τη δουλειά, ούτε τη ζωή του.

Βλέπουν την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων, τη νεολαία που βγαίνει στον δρόμο του αγώνα, την αγανάκτηση του λαού στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και φοβούνται τις αντιδράσεις τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τον τρομοκρατήσουν.

Είναι ολοφάνερο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μια εντολή. Να βαράνε στο ψαχνό όποιον κινείται, διαμαρτύρεται, διεκδικεί ή κάθεται στο παγκάκι κάποιας πλατείας. Όλος ο λαός είναι εχθρός.

Το χτύπημα στη Νέα Σμύρνη δεν θα είναι το τελευταίο. Ούτε όμως οι κινητοποιήσεις θα τελειώσουν εύκολα. Ο λαός και η νεολαία δεν θα λουφάξουν!

Καταγγέλλουμε την άγρια κρατική καταστολή και καλούμε τον λαό να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του και να μαζικοποιήσει τις διαδηλώσεις.

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
  • ΤΕΣΤ-ΜΑΣΚΕΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/αθηνα-νέα-σμύρνη-όλοι-στη…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Μασόβκα - Να μη συνηθίσουμε στη βαρβαρότητα. Κάλεσμα στην συγκέντρωση στη πλατεία Νέας Σμύρνης, σήμερα στις 18.00

Όχι, δεν είναι χούντα, είναι η εγκληματική συμμορία της Νέας Δημοκρατίας που απλά μεταχειρίζεται σχεδόν όλα όσα εφάρμοσε το καθεστώς της επταετίας.

Όχι, δεν είναι χούντα, είναι η ηγεμονία της ακροδεξιάς πτέρυγας ενός κατ'ευφημισμόν και υποτιθέμενου φιλελεύθερου πολιτικού κόμματος που στοχοθετεί και υλοποιεί την ολοκληρωτική επίθεση στη κοινωνική βάση.

Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγων ημερών η κυβέρνηση των αρίστων εργαλειοποιώντας την πανδημία, έχει κατορθώσει να:

- Φέρει έναν απεργό πείνας στα πρόθυρα του θανάτου, αφού πρώτα νομολόγησε φωτογραφικά για τον ίδιο και κατόπιν έκανε γνωστό τοις πάσι ότι κράτος είναι, όποτε επιθυμεί, αδιαφορεί για τους νόμους του.

- Επιτεθεί και καταστείλει με απίστευτη σφοδρότητα λαϊκές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία τουναντίον ουδέποτε έδωσαν επιχειρήματα για μη δημόσιες συναθροίσεις με προφυλάξεις.

- Εισβάλλει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, χτυπήσει και βασανίσει δημόσια φοιτητές.

- Εισβάλλει σε σπίτια αγωνιστών χωρίς ένταλμα ώστε να ενσπείρει το αίσθημα πολλαπλής τρομοκράτησης του πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εισβολή σε σπίτια στην Κρήτη μετά την αναγραφή συνθημάτων σε ένα από τα αμέτρητα σπίτια της φαμίλιας Μητσοτάκη (και της υπέρκομψης Μαρέβας).

- Επιτεθεί σε λαϊκή αγορά με τις δυνάμεις καταστολής να πατούν με τα μηχανάκια, να χτυπούν και να σέρνουν στο δρόμο ανυπεράσπιστους πολίτες.

- Επιτεθεί δημόσια σε δικηγόρους που προσπαθούσαν ματαίως να εξηγήσουν στις δυνάμεις καταστολής ότι νομικά είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν.

- Συλλάβει τον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα επειδή τόλμησε να βγει στο δρόμο για να διαδηλώσει για τα καταπατηθέντα δικαιώματα του πατέρα του.

- Στείλει στο θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας καθώς οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Θεωρήθηκε προτιμότερο αντί να στηριχτεί η δημόσια υγεία ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία, να επενδύσουν στον περαιτέρω εξοπλισμό των δυνάμεων καταστολής και στην εκ νέου επάνδρωση ενός καινούριου στρατού ανδρών για τα κάθε λογής καινούρια σώματα που ξεφυτρώνουν για να καλύψουν της ανάγκες ενός τρομοκρατημένου κράτους.

- Λογοκρίνει και φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή και άποψη στα social media. Ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο συγκεκριμένος χώρος -παρά τον στρατό από τα έμμισθα γαλάζια τρολ που ανενόχλητα μπορούν να σπέρνουν τη χολή τους- δεν γίνεται να ελεγχθεί.

- Συγκαλύπτει παιδεραστές κάνοντας ό,τι μπορεί για να μην βγουν στην επιφάνεια οι κυβερνητικές ευθύνες. Οι περιπτώσεις Γεωργιάδη και Λιγνάδη σηματοδοτούν την εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς ο μεν πρώτος αποτελεί εκλεκτό συνεργάτη και φίλο του, ο δεύτερος ανέλαβε με απευθείας εντολή του το Εθνικό Θέατρο ως εθνικόφρων αντι-αριστερός που θα έθετε νέα δεδομένα στο χώρο του πολιτισμού..

- Δίνει στοιχεία αγωνιστών δημόσια. Το φακέλωμα και οι παρακολουθήσεις πολιτών δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση, αλλά το ζοφερό παρών.

Την ίδια χρονική στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα εξαπολύεται νυχθημερόν από τα πλήρως χειραγωγημένα κανάλια χωρίς ίχνος ντροπής. Για τον αναίτιο βάναυσο ξυλοδαρμό πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από ναζιστές που φέρουν το εθνόσημο, διάφορα φασιστικά σύμβολα και σιδερένια κλομπ, μάθαμε ότι είχε προηγηθεί επίθεση 30 ατόμων εναντίον τους. Είναι μάλλον τα ίδια 30 άτομα που επιτίθενται πάντοτε στις αστυνομικές δυνάμεις πριν εκείνες ασχημονήσουν στο πλήθος. Είναι τα 30 άτομα που πέταξαν τις «150 μολότοφ» στο Εφετείο της Χρυσής Αυγής. Είναι τα 30 άτομα που χτες εθεάθησαν στην Πανόρμου, προς τούτο και σπάστηκε ένα αυτοκίνητο από τις δυνάμεις καταστολής. Είναι η μόνιμη δικαιολογία πριν τη καταστολή. Όταν τα ίδια τα βίντεο τους διαψεύδουν, αλλάζουν ρότα. Ο ξυλοδαρμένος επιχείρησε να τους κλέψει, τους έβρισε, αντιστάθηκε, ήταν παλιόπαιδο αναρχικός που τον γνώριζαν φατσικά οι μπάτσοι από προηγούμενες δράσεις του, κλπ. Όταν οι αντιδράσεις φουντώσουν, τότε έρχεται στο προσκήνιο η φημισμένη ΕΔΕ που ως γνωστόν αποτελεί το διαδικαστικό μέσο ώστε οι βασανιστές να μένουν στο απυρόβλητο.

Το περιστατικό στην Νέα Σμύρνη δεν είναι πρωτόγνωρο, ούτε μεμονωμένο. Είναι η νομοτελειακή εξέλιξη των γεγονότων μιας κυβέρνησης που επενδύει στην καταστολή. Μιας κυβέρνησης που εκμεταλλευόμενη την πανδημία και τον εγκλεισμό, νομίζει ότι θα μπορέσει να περάσει ό,τι αντιλαϊκό νομοσχέδιο απεργάζεται αναίμακτα, βασισμένη στη τρομοκρατία. Η ιστορία παρέχει απλόχερα παραδείγματα για την κατάληξη ανάλογων καθεστώτων. Σ'αυτή τη μαύρη λίστα της λήθης είναι καταδικασμένη να καταλήξει και η εγκληματική συμμορία της ΝΔ.

Όχι, δεν είναι χούντα, είναι απλά μία τετραετία της Νέας Δημοκρατίας στο αστικό καθεστώς. Όπως εκείνο αφομοίωσε και συνεχίζει την κληρονομιά της.

Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε, εδώ και τώρα.

Όλοι/ες σήμερα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 18.00

Η καταστολή τσακίζεται στο δρόμο!

Να μη συνηθίσουμε στη βαρβαρότητα.

Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας και από τον πλανήτη.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των γεγονότων της Νέας Σμύρνης.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Masovka - Not to get used to barbarism. Invitation to the gathering at Nea Smyrni Square, today at 18.00 No, it's not a junta, it's the New Democracy criminal gang that just treats almost everything the seven-year regime implemented. No, it's not a junta, it's the hegemony of the right wing of an euphemistically and alleged liberal political party that targets and implements totalitarian assault on social base. Within a short period of time, the government of the excellent tooling the pandemic has managed to: - He brings a hunger striker to the verge of death, after he first photographed him and then made known to all that he is a state, whenever he wishes, he does not care about his laws. - Attacks and suppresses popular mobilizations with incredible fierceness, under the pretext of health protocols, which, in contrast, never gave arguments for non-public gatherings with precautions. - invades university institutions, beat and torture public students. - Breaks into fighter s' homes without a warrant to empower the feeling of multiple population terrorism. An example of invading houses in Crete after signing slogans at one of the countless houses of the Mitsotakis family (and overcompensation of Mareva). - Attacks a popular market with suppression forces stepping on scooters, beating and dragging defenseless citizens on the street. - Publicly attacks lawyers who were trying to explain to suppression forces that their right to protest is legally registered. - Arrests Dimitris Koufontina's son for daring to go out on the street to protest for his father's violated rights. - Sends thousands of our fellow humans to death as Intensive Care Units are still an endangered species. It was considered preferable instead of supporting public health to effectively address the pandemic, invest in further equipment of suppression forces and re-manning a new army of men for all kinds of new bodies emerging to meet the needs of a terrified state. - Censors and gags every opposing voice and opinion on social media. It was something to be expected as this particular space - despite the army of emitted blue trolls that can undisturbedly sow their gallbladder - cannot be controlled. - He covers up child molesters doing everything he can to prevent government responsibilities from coming to the surface. The cases of Georgiadis and Lignadis mark the involvement of the prime minister himself, as the first is his chosen partner and friend, the second directly took over the National Theater as anti-left nationalists who would put new data in the field of culture.. - Gives fighters evidence in public. Envelope and citizen surveillance is not a distant memory, but the gloomy present. At the same time government propaganda is unleashed day and night from fully manipulated channels without a trace of shame. For the unreasonable brutal beating of citizens in Nea Smyrni square by Nazis bearing the coat of arms, various fascist symbols and iron clobbs, we learned that 30 people had been attacked before. It's probably the same 30 people who always attack the police forces before they get ugly in the crowd. They are the 30 people who threw the ′′ 150 Molotov ′′ in the Golden Dawn Court of Appeal. They are the 30 people yesterday seen in Panormos, thus and a car was broken by the suppression forces. It's the permanent excuse before suppression. When their own videos deny, they change their rotas. The beaten attempted to steal from them, cursed them, resisted, was a brat anarchist who was familiar with the cops from his previous actions, etc. When the reactions flare up, then comes to the spotlight the famous EDE, which, as we know, is the procedural means of torturers staying in the untouchable. The incident in Nea Smyrni is not unprecedented, not individually. It's the legal evolution of the events of a government investing in suppression. A government taking advantage of the pandemic and imprisonment thinks it will be able to pass whatever unpopular bill it works bloodlessly, based on terrorism. History provides generously examples of the ending of similar regimes. On this blacklist of oblivion the criminal gang of ND is doomed to end up. No, it's not a junta, it's just a four-year New Democracy in the civil regime. As she assimilated and continues her legacy. It's up to us to stop them, here and now. Everyone / s today at the central square of Nea Smyrni at 18.00 Suppression is crushing on the road! Not to get used to barbarism. The cops are out of our neighborhoods and the planet. Solidarity with those arrested for the events of Nea Smyrni.

Anarchist Collective of Masovka

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΕΤΗΠ: Καταγγελία για το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εις βάρος εργαζομένων, λαϊκών οικογενειών. Με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο βίας απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο αλλά είναι συνέχεια της κρατικής και κυβερνητικής βίας που εκτυλίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Παρόμοιες εικόνες και σκηνικά είδαμε στις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος που στο επίκεντρο τους είχαν αιτήματα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιτάξει τώρα την ιδιωτική υγεία, μοιράζει χρήματα στους κλινικάρχες. Αντί να πάρει μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία και να λειτουργήσουν ξανά τα πανεπιστήμια στήνει νέα αστυνομικά σώματα για να τρομοκρατούν.

Σκοπός της είναι να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ώστε ανενόχλητη να περνάει την αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική που στο επίκεντρό της έχει την διασφάλιση και την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό τρομοκρατεί και σπέρνει τη βία απέναντι σε κάθε φωνή που ακούγεται.

Ξεκαθαρίζουμε: τέτοιες μέθοδοι δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας γεμίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, οργανωμένοι και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση. Δε φοβόμαστε.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τα μέλη του συνδικάτου μας να πάρουν μέρος σήμερα 09/03 στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 6:30μ.μ. από φορείς και συνδικάτα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
Αθήνα 09.03.21

πηγή : https://www.radicalit.gr/2021/03/09/sethp-kat…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στη πλατεία της Νέας Σμύρνης 18:00 το απόγευμα

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, τα περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας έχουν υποστεί κάθε μορφή καταστολής. Η συγκέντρωση της εξουσίας πάνω στα σώματά μας, μέσα από τους εκβιασμούς των νόμων και τους κανόνες συμπεριφοράς που ορίζει η κυριαρχία με τις νομοθετικές της πράξεις, την ασταμάτητη οικονομική επίθεση, τον έλεγχο και την πειθάρχηση, σταματά εκεί που ξεκινά η σπουδαία άρνηση της οποιασδήποτε εντολής στην υποταγή.

Η κυριαρχία πάντα θα βρίσκει αφορμές για να διαιωνίζει τη δύναμή της, πάντα θα πατά σε πενιχρούς λόγους, προκειμένου να μπορεί να πείθει.

Εμείς πάντα θα βρίσκουμε τρόπους γεφύρωσης της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης μεταξύ αυτών που έχουν πάρει τη χρυσή απόφαση να μπουν στη μάχη με κάθε τρόπο, διαλύοντας κάθε παρωπίδα και καταστρέφοντας κάθε αλυσίδα από πάνω τους.

Μέχρι και η παραμικρή αμφισβήτηση έρχεται ως κομμάτι ψηφιδωτού στον πίνακα της διάχυτης αντίστασης απέναντι στη πολιορκία της υπάρχουσας τάξης.

Το κράτος αυτή τη στιγμή επανδρώνεται ακόμα περισσότερο, ενισχύει τους κούφιους φρουρούς του, πετάει το μανδύα της δημοκρατίας και διαχέει το μίσος τυφλά. Περιχαρακώνεται πίσω από το φόβο, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει, γιατί δε θέλει να χάσει τα κυρίαρχα προνόμιά του, παρά να βγάλει εις πέρας το έργο, αυτό της προφύλαξης της βιομηχανίας του εμπορίου, την κράτηση των μαζών σε φιλησυχία και τη μανία του για καθοδήγηση.

Να στείλουμε στα σκουπίδια το δόγμα νόμος και τάξη και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε αυτούς που ασελγούν πάνω σε αυτό που ονομάζουμε ζωή.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Καλούμε στην αντικατασταλτική συγκέντρωση Τρίτη 9 Μαρτίου στη πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 18:00

Αναρχική Ομάδα Περάματος

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1611172/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Δεν είμαστε φτιαγμένοι/ες για να μας παγώνει ο φόβος!

Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα ενάντια στον Αυταρχισμό

Απέναντι στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, παλεύουμε αποφασιστικά για

δημοκρατία

ελευθερία

δικαιοσύνη.

Στηρίζουμε τη Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό την Πέμπτη 11/03 στις 6μμ στο Σύνταγμα.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι/ες, το έχουμε πει ξανά:

Καλούμε σε διαρκή, μαχητική παρέμβαση του κινήματός για να μπει φρένο στα δολοφονικά σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε κι εμείς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, κάθε αγωνιζόμενη συλλογικότητα, κάθε δημοκράτη-δημοκράτισσα να κλιμακώσουμε τον αγώνα:

  • Ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή, την αστυνομική βία
  • Ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και την de facto εκτέλεση θανατικής ποινής απέναντι σε κρατούμενο!
  • Ενάντια στη λογοκρισία, τη στοχοποίηση και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!
  • Για δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια!

Μην αφήσουμε ούτε λεπτό χαμένο!

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα από την Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή

Την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, καλούμε σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας.

Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Την Τρίτη 9/3, στηρίζουμε την συγκέντρωση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης για να υπάρξει μια πάνδημη καταδίκη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Ως Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών έχουμε ήδη κάνει οκτώ καλέσματα σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ολέθρια κυβερνητική επιλογή να οδηγήσει σε θάνατο τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Οι έξι πραγματοποιηθείσες συγκεντρώσεις ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, ενώ οι δύο χτυπήθηκαν αναίτια από την Αστυνομία με αύρα, γκλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο και χωρίς καν να έχει υπάρξει εκδοθείσα απαγόρευση.

Ως δικηγόροι βιώσαμε στα σώματά μας την "αύρα" της δημοκρατίας του κυρίου Χρυσοχοϊδη και τις ύβρεις αφιονισμένων αστυνομικών οργάνων κατά των οικογενειών μας. Τους το λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: η μαχόμενη δικηγορία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και την ασκούμε, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από τη βία και τις ύβρεις κρατικών τραμπούκων.

Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά.

Κατόπιν τούτων, και με την προοπτική του θανάτου του κρατούμενου απεργού πείνας να είναι ανοιχτή καθώς οι δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεράσπιση του κρατούμενου που από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζε ότι τα δικαστήρια είναι αναρμόδια και η επίλυση μπορεί να είναι μόνο πολιτική, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες που συμμετείχαν στα καλέσματά μας και στους ακόμα περισσότερες/ους που δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα.

Όλοι μαζί στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

πηγή : https://synantisi.org/den-eimaste-ftiagmenes-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κανένας χώρος στο αστυνομικό κράτος - Όλοι/ες στην συγκέντρωση στην Πλ. Νέας Σμύρνης στις 18.30!

Ανακοίνωση-καλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη

Το απόγευμα της Κυριακής και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου κάτοικοι έκαναν την βόλτα τους, εμφανίστηκαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις αρκετοί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ομάδα αυτή των επιθετικών χοίρων ξεκίνησαν να γράφουν πρόστιμα αδιακρίτως και στην συνέχεια χωρίς κανέναν απολύτως λόγο επιτέθηκαν βάναυσα σε περαστικούς που ήρεμα τους ρώτησαν αν είναι αναγκαίο όλο αυτό.

Η στιγμή της επίθεσης, καθώς και «ότι είχε προηγηθεί», έχουν αποτυπωθεί λεπτομερώς και από διάφορες λήψεις σε βίντεο. Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι των φασιστόμπατσων επιμένουν πως δέχτηκαν επίθεση και πως μάλιστα είχαν και τραυματίες.

Η εικόνα ενός ανθρώπου να σύρεται από 5 ένστολους και να δέχεται ανελέητα χτυπήματα με μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ στο κεφάλι, τα πλευρά και τα πόδια, ενώ φωνάζει πως πονάει, μιλάει από μόνη και σοκάρει όποιον δεν έχει αποκτηνωθεί πλήρως.

Μόνο οργή προκαλεί η απόπειρα διαπόμπευσης του θύματος από γνωστό κυβερνητικό γυμνοσάλιαγκα, που θέλει να τον παρουσιάσει ως θύτη λόγω ιδεολογικών φρονημάτων.
Ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση ξυλοδαρμού της Νέας Σμύρνης αποδεικνύει πως βασική της αγωνία είναι πως θα επιβάλλει «lockdown» στα δικαιώματα μας! Έτσι φαίνεται και από τις δαπάνες από τον προϋπολογισμό για την υγεία που μειώθηκαν φέτος κατά μισό δις, την στιγμή που οι προσλήψεις των ένοπλων ρομποκοπ που ξέρουν να δέρνουν, κρίθηκαν πιο χρήσιμες ως μέτρο κατά της πανδημίας

Θα τους βάλουμε εμείς φρένο, αν δεν είναι πρόθυμοι να τους βάλουν αυτοί! Η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, θα έρθει αντιμέτωπη με την συλλογική μας δύναμη! Η ανοχή μας στην αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη και παντού, έχει τελειώσει!

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζουμε το κάλεσμα των σωματείων και κατοίκων της περιοχής στην πλατεία Νέας Σμύρνης στις 18:30