Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντικατασταλτική Διαδήλωση υπεράσπισης της Κατειλημμένης Πρυτανείας

Ανακοίνωση της Κατάληψης Πρυτανείας

Σήμερα, αργά το απόγευμα πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο αστυνομικής εκκένωσης από τις δυνάμεις καταστολής της Κατάληψης της Πρυτανείας. Παράλληλα, μάθαμε ότι στη Θεσσαλονίκη ανέβηκαν αύρες από την Αθήνα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντική μαζική καταστολή των διαδηλωτών/τριών. Αργότερα, ενώ πραγματοποιούνταν η συνέλευση μας είδαμε τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τις εισόδους και να προετοιμάζονται για την αστυνομική εκκένωση. Κλούβες των ματ, μηχανές και οι νεοφερμένες αύρες απέκλεισαν κάθε είσοδο. Πλήθος κόσμου παρέμεινε μέσα στο κτήριο ως περιφρούρηση, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος απ' έξω. Μετά από δύο ώρες σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν χωρίς καν να επιχειρήσουν τον σκοπό για τον οποίο ήρθαν. Η κινητοποίηση της ένοπλης συμμορίας της Ελ.Ας για την ώρα φαίνεται να έχει αποτύχει. Είμαστε, όμως, αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο καταστολής των φοιτητικών και κοινωνικών αντιστάσεων, μια συντονισμένη επιχείρηση του Υπουργείου Προστασίας να εκκενώσει την Κατάληψη Πρυτανείας. Καλούμε άμεσα κόσμο να προσεγγίσει και να στηρίξει την Κατειλημμένη Πρυτανεία, καθώς θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο νέας αστυνομικής επιχείρησης τις επόμενες ώρες παραμένει αρκετά πιθανό.

10:00 Συγκέντρωση υπεράσπισης της Κατάληψης Πρυτανείας

11:00 Διαδήλωση από την Κατειλημμένη Πρυτανεία

Συνέλευση Περιφρούρησης της Κατειλημμένης Πρυτανείας, Δευτέρα 8/3


1 2 3

εναντια στη καταστολη της κατειλημμενης πρυτανειας ΑΠΘ

Το βράδυ της Δευτέρας το κράτος επέλεξε για δεύτερη φορά να κινηθεί εναντίον της κατάληψης της πρυτανείας, στην οποία στηρίζει και συμμετέχει και οι σύλλογός μας μεταξύ άλλων. Η ένστολη συμμορία του Χρυσοχοΐδη αλλά και τους δρόμους βστα πέριξ του και ετοιμάζοταν για επιχείρηση εκκένωσης. Φοιτήτριες/ρε και αλληλέγγυες/οι παρέμειναν στο χώρο για την υπεράσπιση της κατάληψης ενώ στη συνέχεια η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αστυνομοκρατία στους γύρους δρόμους δεν εμπόδισε επιπλέον αλληλέγγυο κόσμο να προσεγγίσει την κατάληψη. Ενώ έγινε πορεία 150 ατόμων προς τα πανεπιστήμια από την κατειλημμένη σχολή θεάτρου η οποία χτυπήθηκε στην εθνικής αμύνης από τους μπάτσους. Εντέλει, οι μπάτσοι μετά της μαζική υπεράσπιση από τον κόσμο, αποχωρήσαν από το ΑΠΘ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά την ανακατάληψη της πρυτανείας και τις μαζικότατες φοιτητικές πορείες, όπου η κρατική καταστολή τσακίστηκε απ' το φοιτητικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα.

Προσυγκέντρωση 10:00 πρυτανεία , πορεία 12:00

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ ΙΑ ΠΈΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ

Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Μαρτίου 05h


1 2 3

Όλοι σε εγρήγορση ενάντια στη νέα εισβολή. Συγκέντρωση 9/3, 11πμ Πρυτανεία ΑΠΘ

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

Όλοι σε εγρήγορση ενάντια στη νέα εισβολή

Συγκέντρωση 9/3, 11πμ Πρυτανεία ΑΠΘ

-

Από τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 08/03, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το ΑΠΘ, έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους, και προσαγάγουν όποιον περνάει από την περιοχή ή επιχειρεί να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εμφάνιση αύρας της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους της πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ, υπό τις οδηγίες του Χρυσοχοϊδη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται νύχτα, σαν τον κλέφτη, να εισβάλλει για ακόμη μια φορά στην πρυτανεία και να εκκενώσει την κατάληψη που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ακόμη ένα βήμα ακολουθώντας τη στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας να απαλλαχτεί από όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο, οξύνοντας στο έπακρο την καταστολή και επιβάλλοντας ένα νέο, κυριολεκτικά χουντικό δόγμα «νόμος και τάξη».

Μετά την εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 22/2 και τη σύλληψη 31 φοιτητών, το απρόκλητο όργιο καταστολής στους χιλιάδες διαδηλωτές των φοιτητικών συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, τις εξοργιστικές σκηνές ωμής βίας στη Νέα Σμύρνη και αλλού, η κυβέρνηση δείχνει ακόμη μια φορά τη μοναδική διέξοδο που της έχει απομείνει.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εικόνες από την περικύκλωση του ΑΠΘ είναι βγαλμένες από την εφταετία της χούντας. Φοιτητές κι εργαζόμενοι, όλοι στον αγώνα. Να σπάσουμε στην πράξη και στο δρόμο τη νέα δικτατορία. Όλοι σε εγρήγορση για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13378